o kurcze ktoś zadowolony z 6Dmoże gość po prostu zdjęcia robi, a nie ogląda plastiki i testuje AF na bateryjkach czy światłomierz z deklem założonym na obiektyw - ale to bardzo dziwne tak kupować korpus żeby nim zdjęcia robić
![]()
o kurcze ktoś zadowolony z 6Dmoże gość po prostu zdjęcia robi, a nie ogląda plastiki i testuje AF na bateryjkach czy światłomierz z deklem założonym na obiektyw - ale to bardzo dziwne tak kupować korpus żeby nim zdjęcia robić
![]()
Jestem szumofobem
S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień
Uważam, że 6D jest niemal idealną puszką![]()
Aparat zdecydowanie nie przeszkadza w robieniu zdjęć.
Robię foty 6D od ok 2 lat
Wcześniej miałem 400D, do dzisiaj mam jeszcze 40D
6D jest przy nich jest znakomity!
W październiku podczas wakacji zrobiłem lekko 2500 zdjęć. Na żadnym nie stwierdziłem braku ostrości. Oczywiście sporo poszło do kosza z powodu nie takiego ujęcia / kąta / itd. Ale tak miało być
Możliwości focenia w warunkach słabego oświetlenia - ZNAKOMITE !
Trudno mi porównać 6d do 5d3 bo po prostu nie miałem okazji testować. I jakoś mi tego nie brakuje
Cieszę się każdą możliwością fotografowania 6D, czego życzę wszystkim
W cenie do 6 000zł może i lepiej wypada Nikon D610. I nie chlapie już olejem jak poprzednik 600.
Canon 6D to aparat dla zaawansowanego amatora, z którego będzie zadowolony. Oczywiście nie można drogą radiowa przesyłać szybko plików jak to jest w 5D3 i 1DX. Nie ma nawet obsługi USB 3.0 jak 7D2. Ale ogólnie jest OK, jak ktoś chce daje brnąc w Canonie.
C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
www.cobalt.fr.pl
/ 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio
Miałem 6D kilka razy w reku i nawet namówiłem kolege żeby kupił zamiast 5d2 ale dla mnie 6d wydaje się być zbyt wybrakowaną opcją 5d3 która poza matryca nie daje nam nic dobrego. Cena... Hmm... chyba jest odpowiednia do tego co otrzymujemy.
L
Wg mnie i kilku innych osób 6d jest bardzo dobrym aparatem do czasu, aż nie zrobimy paru zdjeć 5dmk3 albo nie pracujemy na małej głębi ostrości i nie zależy nam na idealnym trafieniu af na oko czy cokolwiek innego lub nie mamy parcia na reportaż gdzie przydaje sie większa liczba fps i mniejszy shutter lag, który jest w 5d mk3.
Ostatnio edytowane przez tombas ; 30-12-2015 o 14:40
Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
(R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)