Strona 440 z 495 PierwszyPierwszy ... 340390430438439440441442450490 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 391 do 4 400 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Ja tam nie marudzę, muszę się go nauczyć :P
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    marudzimy a mnie w 6d tak szczerze mowiac brakuje tylko szybszej serii
    Dokładnie!!!
    Plus przydałaby się kukułka

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Dokładnie!!!
    Plus przydałaby się kukułka
    1. solidniej zbudowana puszka (zeby sie deszczu nie imala)
    2. sensowny software do obslugi wifi, bo to co jest to nonsens.
    w tym aparacie moznaby automatycznie backupowac zdjecia na komorke, automatycznie sczytywac GPS z komorki (bo ten w aparacie jest dosc sub-optymalny), synchronizowac czas (i strefe czasowa) z serwerem czasu...
    3. powrot lechtaczki
    dla mnie rozwiazanie wyboru punktu AF w 6D, pomimo 1,5 roku pracy puszka, jest do d*. lechtaczka tez nie jest idealna, ale zdecydowanie szybsza w pracy.
    4. w trybie B - wyswietlanie czasu ekspozycji na tylnym ekraniku
    niby drobiazg, a duzo ulatwia w praktyce. Fuji to zrobilo. ale tam aparaty robia fotografowie, nie inzynierowie bez doswiadczenia polowego
    5. dedykowany knefl (i ikonka na gornym LCD) do wlaczania MLU z opoznieniem wyzwalania migawki
    od 20 lat wiadomo, ze jak sie chce zrobic robic ostre landszafty, to sie robi ze statywu, z podnoszeniem lustra i opoznieniem wyzwalania migawki.
    Canon od 20 lat nie potrafi w aparatach dedykowanych do tej dziedziny fotografii wykminic, jak rozwiazac ten prosty problem

poza tym to ja zawsze przygarne wiecej szczegolow, jesli zwiekszenie liczby megapikseli nie odbije sie na jakosci kolorow matrycy, ktora w 6D jest fantastyczna...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    niby drobiazg, a duzo ulatwia w praktyce. Fuji to zrobilo. ale tam aparaty robia fotografowie, nie inzynierowie bez doswiadczenia polowego
    5. dedykowany knefl (i ikonka na gornym LCD) do wlaczania MLU z opoznieniem wyzwalania migawki
    od 20 lat wiadomo, ze jak sie chce zrobic robic ostre landszafty, to sie robi ze statywu, z podnoszeniem lustra i opoznieniem wyzwalania migawki.
    Canon od 20 lat nie potrafi w aparatach dedykowanych do tej dziedziny fotografii wykminic, jak rozwiazac ten prosty problem

poza tym to ja zawsze przygarne wiecej szczegolow, jesli zwiekszenie liczby megapikseli nie odbije sie na jakosci kolorow matrycy, ktora w 6D jest fantastyczna...
    3 - a nie da się tego przypadkiem przeprogramować na wybierak kierukowy?
    4 - też o tym kiedyś pisałem byłem zdziwiony jak zrobiłem nim pierwszą długa ekspozycję
    5 - może ktoś ma patent na takie rozwiązanie taki amerykański i już się tak prosto nie uda - tym to może w końcu się uda opatentować koło - co rusz jakiś amerykan (jak to u mnie na wsi gadają) próbuje.

100% kadru w kadrze - znaczy w wizjerze - nie róbmy sobie jaj to jednak jednocyfrowy korpus
    system AF na papierze wygląda przedpotopowo, w rzeczywistości ja nie mam problemów ale czasem potrzebowałbym czegoś bardziej podobnego do aktualnej 5D - może po prostu dwa krzyżowe na końcach załatwiłyby sprawę
    i konik akustyka - kurtynka na wajchę w wizjerze - ta guma jest taka sobie
    a i ktoś zapomniał dodać czujnika zbliżenia oka do wizjera - takie "cóś" co wyłącza ekran - to nic nie kosztuje a występowało już w rebelach - cho... partacze

ogólnie to świetny korpus ja jestem zadowolony od pierwszego dnia - żałuję że nie kupiłem rok wcześniej

kukułka - nie wiem kiedyś uważałem że brakuje - mz chyba tylko do sterowania zewnętrzną lampą ale teraz to się załatwia raczej radiowo
    szybsza seria będzie - bezlusterkowce wymuszają przyspieszenie lustrzanek
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 07-06-2015 o 10:58
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar Leon007
    Miasto
    wieś, nie miasto

Wprawdzie nie mam 6, ale dwa inne, z których średnio wychodzi 6 i chciałbym, żeby gdzieś wyświetlał się zegarek. Najprostszy: gg:mm. Na przykład na górnym wyświetlaczu.

Uzależniony
    Miasto
    Koszalin i okolice

To nie prosciej kipic zegarek?

Wysłane z mojego SM-N910C

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez Leon007 Zobacz posta
    Wprawdzie nie mam 6, ale dwa inne, z których średnio wychodzi 6 i chciałbym, żeby gdzieś wyświetlał się zegarek. Najprostszy: gg:mm. Na przykład na górnym wyświetlaczu.
    Ja mam ustawione w menu w zakładce ulubione (gwiazdka). Klikam guzik menu i od razu widzę godzinę. Robię tak od 40d gdzie pojawiła się opcja "własnego menu".
    Miłego dnia
    moja www

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    1. solidniej zbudowana puszka (zeby sie deszczu nie imala)
    2. sensowny software do obslugi wifi, bo to co jest to nonsens.
    w tym aparacie moznaby automatycznie backupowac zdjecia na komorke, automatycznie sczytywac GPS z komorki (bo ten w aparacie jest dosc sub-optymalny), synchronizowac czas (i strefe czasowa) z serwerem czasu...
    3. powrot lechtaczki
    dla mnie rozwiazanie wyboru punktu AF w 6D, pomimo 1,5 roku pracy puszka, jest do d*. lechtaczka tez nie jest idealna, ale zdecydowanie szybsza w pracy.

Fajny koncert życzeń tylko musimy pamiętać, że 6D to nie kontynuacja 5D, a raczej 60D z matrycą FF .
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Fajny koncert życzeń tylko musimy pamiętać, że 6D to nie kontynuacja 5D, a raczej 60D z matrycą FF .
    wydaje mi sie, ze nie od tej strony na problem patrzysz.

zacznijmy rynkowo/targetowo: 6D to jest tansza opcja FF dla landszafciarza czy podroznika. gdzie 5D to jest tansza opcja FF przede wszystkim do kotleta. i te dwie (trzy) dzialki fotografii na tyle ze soba nie koliduja, ze moga istniec dwie puszki, odrozniajace innymi ficzerami niz tym co Canon standardowo rozumial jako lepsze (lechtaczka, solidniejsza obudowa).

w moim 6D po kontakcie z woda (wytapiajaca sie w sloncu z oblodzonych drzew) przestal dzialac guzior INFO. przeszlo mu po jakims tygodniu, ale to jednak jest porazka, zeby puszka zaprojektowana dla landszafciarza w ogole miala takie problemy. chetnie zaplacilbym 200-300 EUR za solidniejszy korpus.

kwestia lechtaczki badz nie - to nie jest IMHO kluczowy problem. osobiscie wole taki wybierak AF od rozwiazania 6D czy 60D, do ktorego mimo wielu miesiecy pracy nie dalem rady sie przyzwyczaic (wiecznie mi sie myli ktorym kolkiem w ktora strone)...

jeszcze z innej stony patrzac: ewentualny 6D mkII bylby raczej puszka dedykowana jako upgrade dla obecnych posiadaczy 6D badz 70D (760D). i tu pytaniem kluczowym jest: co tak naprawde skloniloby uzytkownika, badz co badz bardzo solidnego 6D mkI, do ponownego wyciagniecia karty kredytowej

dla mnie osobiscie jakakolwiek dyskusja zaczyna sie od solidniej zbudowanej puszki i od sensownego software'u wifi. nie wiem nawet czy nie w odwrotnej kolejnosci. inaczej moje oszczednosci pojda na cos innego niz na teoretyczne iles tam megapikseli wiecej czy 1-2 fps dodatkowe, bo mnie to kompletnie ale to kompletnie nie interesuje
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 08-06-2015 o 08:21
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    to że 6D nie jest kontynuacją 5D to widać, ale nie wydaje się aby to było 60D, 60D ma inny i na papierze lepszy autofocus - 6D to inny korpus i inna grupa docelowa i inne potrzeby . Podobnie jak 7D to nie jest 1DX z mniejszą matrycą a raczej takie jakieś 60D na sterydach.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 08-06-2015 o 09:01
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 440 z 495 PierwszyPierwszy ... 340390430438439440441442450490 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów