Witam, chciałbym was o cos zapytac, obecnie posiadam Pentaxa k-30, i przymierzam sie do kupienia pełnej klatki, zastanawiam sie miedzy 6d a Nikonem d750, i teraz tak, Nikon jest lepszym aparatem, troszke mniejsze szumy, swietny AF, Genialny DR itd natomiast tu pojawia się kluszowa rzecz ZDJECIA a w zasadzie KOLORY, nie wiem jak to dokladnie wytlumaczc ale zdjecia z Canona maja w sobie pewną Magię, robię oczywiscie w RAWach i tak wiem ze z urzedu nikon/canon sa inaczej zaprogramowane, nikon bardziej idzie w zolty/czerwony Canon - magenta, i niby Rawach mozna wszystko zmienic ale teoretycznie to chyba wychodzi tak ze duzo cięzej wyciagnac z nikona kolory i obrazek na ktorym mi zalezy, nazwę te obrazek "Lifestylowym", Canon przypomina bardziej film, Nikon jest taki zimno cyfrowy do bólu, oceniam to wszytsko na postawie ogladanych zdjec na flickr/500px, ponizej daje zdjecia ktore mi sie podobają i maja wlasnie ten lifestylowy look
Chciałbym zebyscie mi pomogli dokonac wyboru, i jesli sie myle wyprowdzili mnie z błędu.
Sam Robinson â Sam Robinson â Photography â Boomcase
Sam Robinson â NewLook-London-04
Sam Robinson â Sam Robinson â Photographer â New Look