Strona 403 z 495 PierwszyPierwszy ... 303353393401402403404405413453 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 021 do 4 030 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Ale co tu ma do tego blyskanie?
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    Ale co tu ma do tego blyskanie?
    czyli wystarczy różna temp. barwna i powinny być problemy? nic takiego nie obserwuję. przestawianie mikrokalibracji w czasie pracy to dość chore - trzeba słać do serwisu niech się żytnia wypowie.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 06-10-2014 o 07:59
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Ja swoim 6d robiłem tylko jeden ślub - koleżanki. Używałem 28/1,8 oraz 85/1,8. Większość zdjęć bez lampy, ale różnicy w pracy AF nie było. Czasami nie wyrabiał się ze "złapaniem" albo obiekty były uprzejme wyjść już z GO i tyle. W każdym razie było nieporównywalnie lepiej niż przy 5d2.

Czy te nietrafione sa naprawde nietrafione czy moze kontrast szlag trafil ze wzgledu na nie najlepsza prace 50 1.4 z mocnym swiatlem? 50 1.4 calkowicie otwarte w bardzo sloneczny dzien moze wyprodukowac badziewny obraz (moze byc tak malo kontrastu ze wszystko sie "zamarze").

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Ja swoim 6d robiłem tylko jeden ślub - koleżanki. Używałem 28/1,8 oraz 85/1,8. Większość zdjęć bez lampy, ale różnicy w pracy AF nie było. Czasami nie wyrabiał się ze "złapaniem" albo obiekty były uprzejme wyjść już z GO i tyle. W każdym razie było nieporównywalnie lepiej niż przy 5d2.
    A na jakim jesteś etapie jeżeli chodzi o przebieg ?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Koło 4 tys. obecnie.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Koło 4 tys. obecnie.
    Większość narzekań w tym zakresie pochodzi od ludzi, którzy zrobili powyżej 10k., tak jakby aparat musiał się "rozgrzać" zanim ujawni swoje problemy

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez Wakabayashi Zobacz posta
    A ile ma Twoje body zrobionych zdjęć ?
    Około 5000

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

U mnie było tak, że do ok. 5 tyś klapnięć nie zauważałem żadnych "problemów" a AF, po czym nagle zaczęły pewne się pojawiać.
    Zestaw pojechał na kalibrację i wrócił, w zasadzie problemy zniknęły, przy czym średnio jest dalej z 50-tką. Ostatnio nabyłem C 135/2 i jest zero problemów - trafia idealnie.
    Wg mnie dużym ogólnym problem przy jasnych szkłach jest nie sam sprzęt a użytkownik, bo nieraz miałem tak, że jak robiłem foty tablic testowych FF/BF to wychodziły idealnie i to bez względu na to, czy robiłem te testy przy świetle dziennym, czy też sztucznym (nawet nieważne jakim), natomiast w boju czasem ostrość uciekała i to był raczej problem po mojej stronie Bo GO jest wtedy mocno papierowa i łatwo ucieka
    Bez względu na powyższe nie uważam, by moje body miało jakieś tendencje do gorszej pracy w zależności od światła w jakim robię.

Pełne uzależnienie

10 kilo to w sumie żaden przebieg, pożyjemy zobaczymy, ja to nawet jeszcze 5 kilo nie natrzaskałem i jeszcze trochę mi zajmie
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Strona 403 z 495 PierwszyPierwszy ... 303353393401402403404405413453 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów