Robiłem tak jak radzą na tym tutorialu - ustawiłem Servo i włączyłem AF na wszystkich punktach. Wtedy jeśli obiekt znajdzie się w zasiegu ktoregokolwiek z punktów to będzie przez niego śledzony. Dałem iso 320-400 w pełnym słońcu i strzelałem tamronem z włączoną stabilizacją.
Z kilkudziesięciu fotek musiałem odsiać z 10% nieostrych a to w większości przez moją niecelność lub brak uwagi.
Witam. Mam dość ciekawy problem. Kupiłem 6D dosłownie 4 dni temu. W sobotę fotografowałem ślub i zdarzyło mi się kilkakrotnie, że zginął mi centralny punkt AF. Ani nie było go widać, ani słychać. Dopiero po wciśnięciu przycisku ustawiania punktu AF, pojawiał się i musiałem ustawić go sobie na centralnym punkcie. Do tego na weselu odkleił mi się kawałek gumy przy LCD. Mam pytanie, czy ktoś miał podobne problemy?
Nic takiego się nie dzieje. Ja też dość intensywnie używałem go na ślubie i weselu.
Niedawno przeżyłem nawet szok, bo aparat najzwyczajniej spadł mi z łóżka (40 cm). Wstawałem energicznie i musiałem gdzieś zahaczyć. wkręcony miał manualny obiektyw Fujinon 55/1.8. Aparat przefikołkował jeszcze na podłodze, ale na szczęście nic się nie stało. Po tym incydencie stwierdzam, że 6d wbrew pozorom jest bardzo wytrzymały.
5D, 2x6D, 16-35/4ISL, 20/1.4A, 24-70/2.8LII, 24-85/3.5-4.5, 50/1.4, 50/1.8STM, 55/1.8, 85/1.8, 135/2L, 200/2.8LII, 70-300 4-5.6II, 100-300/5.6L, 400/5.6L
600EX-RT, 430EXII, 568EXII
CX241, i1DisplayPro, L850, SC-P600
Witam.
Dziś kupiłem 6d, wszystko fajnie oprócz zmiany guzików, brakuje tych po lewej stronie tak jak w 5dmkIIale to kwestia dni
Zauważyłem aby jedną rzecz, a mianowicie górny wyświetlacz jak by nie świecił równomiernie, od lewej strony świeci zdecydowanie mocniej niż strona prawa. Zauważył ktoś coś podobnego u siebie ?
EOS + L i kupa gratów ...
W moich dwóch sztukach tego nie zauważyłem.
Wysłane z mojego LG-D802 za pomocą Tapatalk 2
Szczerze pisząc to do głowy, by nie przyszło, by to "sprawdzać", no chyba, że masz tak, iż rzuca się to po prostu w oczy![]()
Panowie zauważyłem to przypadkowo jak podswietliłem ekran w ciemnym pokoju![]()
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
EOS + L i kupa gratów ...