6D kupiony nowy komplet 1,5 roku temu. Zrobiono 4000 pstryknięć. Bateria - oryginał LP-E6 wykazuje zużycie o jedną kreskę (na 3). Czyżby takie liche, czy może być inna przyczyna?
6D kupiony nowy komplet 1,5 roku temu. Zrobiono 4000 pstryknięć. Bateria - oryginał LP-E6 wykazuje zużycie o jedną kreskę (na 3). Czyżby takie liche, czy może być inna przyczyna?
Ja mam podobnie.
Ja od ponad roku jadę na baterii z jednym czerwonym kwadracikiem. Na ładowaniu robię ponad 1000 klatek (na 5diii). Więc chyba te aku tak mają (żeby kupić nowy).
Chyba zużycie jest dyktowane czasem a nie zmianami fizycznymi. Ja również nie zauważam zmiany wydajności w ilości pstryków z jednego załadowania. Więc chyba to rzeczywiście "zachęta" producenta
Sprawdź jaki tryb masz zapisany pod c2. Jak byś to zrobił jak pierwszy raz prosiłem, to już byś miał odpowiedź.
Przepraszam nie zauwarzyłem poprzedniej wiadomości.
na C2 jest tryb "P"
teraz spokojnie patrzyłem i na SCN CA A+ P, to Iso na auto działa. Czyli wychodzi, że na głuptakach tak, ale nigdy ich nie używałem. Dziwie się, żę na reszcie nie ma takiego ustawienia.
To jeszcze pytanko jak ktoś posiada 5DmIII czy też tak jest.
W 40d tak jest, w 7d tak jest, w 6d tak jest. Jest duża szansa, że w 5d3 też tak jest.
Tak w 5D mkiii jest dokładnie tak samo, no ów 40D i 7D oraz 5D mkii też jest auto iso Ale nie działa tak wybornie jak w nowych puszkach.
Wysłane z mojego LG-D802 za pomocą Tapatalk 2