A nie dałoby się tego ustawić korzystając z oprogramowania dostarczanego razem z aparatem, służącego do tworzenia własnych profili?
A nie dałoby się tego ustawić korzystając z oprogramowania dostarczanego razem z aparatem, służącego do tworzenia własnych profili?
Da się tylko trzeba mieć profil. I tu zaczynają się schody. Jakbyś zapłacił komuś obeznanemu w temacie to mógłby ukręcić coś takiego - ale szczerze to nie znam ceny za taką usługę. Można też samemu na oko profile editorem - ale satysfakcja z efektu może być różna, zależna od poziomu akceptacji/czepialstwa.
Color Passport Checker firmu Xrite. Tego potrzebujesz aby powalczyc z profilami puszki w konkretnych warunkach oswietleniowych.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
hej,
pytanko do użytkowników 6D:
Po wykonaniu zdjęcia wyświetla się ono na ekranie (akurat mam ustawione 2s). W ciągu tego wyświetlania chciałbym od razu zobaczyć np. wcześniejsze zdjęcie dla porównania, jednak aby to zrobić muszę najpierw wcisnąć przycisk podglądu co mnie troszkę denerwuje (w Nikonie była taka możliwość). Zdaję sobie sprawę z tego, że pokrętła są ustawione na np. przesłonę, ekspozycję, ale już taki 8-pozycyjny kontroler nie. Czy można jakoś to poustawiać?
Wydaje mi się, że nie. Sam też na to zwróciłem uwagę już podczas używania 60D, w końcu przyzwyczaiłem się, że jeśli chcę zobaczyć coś więcej czy inne zdjęcie, to muszę najpierw wcisnąć przycisk podglądu.
Jeśli masz tamrona 24-70 to były przypadki że w 6d zjadał baterie. W twoim przypadku zapewne zamiennik się nie rozumie zbyt dobrze z body i ładowarką. Baterie od 7d wsadź do ładowarki i zobacz co się stanie jak ją włożysz do 6d.
Wysłane z mojego GT-S7562 przy użyciu Tapatalka
Dzisiejszy test:
- 6D z podpiętym T70-300 - po 24 h bateria pełna
- 7D z podpiętym T24-70 - po 24h bateria pełna
Czemu T24-70 rozładowuje akurat 6D, a nie rozładowuje 7D?
Obiektywu do serwisu na razie wysłać nie mogę, jestem teraz za granicą. Potem 2 tyg urlopu, gdzie będzie mi potrzebny. Pozostaje chyba tylko wyciągać baterię z 6D, gdy nieużywany.
Baterie 6D i 7D są identyczne i działają bez zarzutu. Zamiennik Hama też działa bez zarzutu w obu body. Problem tylko, że ładuje się w ładowarce od 7D, a nie ładuję się w ładowarce od 6D, a obie ładowarki również są identyczne.
Nie miał człowiek problemów to kupił sobie nowy aparat i od razu są problemy![]()
Ostatnio edytowane przez nrene ; 26-06-2014 o 18:43
Bateria od 7 ładuje się w ładowarce od 6? 24-70 faktycznie potrafi ci rozładować 6d?
Wysłane z mojego GT-S7562 przy użyciu Tapatalka
Tak, canonowska od 7D ładuje się bez problemów w ładowarce od 6D
Na to wygląda. Zostawiam aparat z dwiema lub trzema kreskami, a rano nie da się włączyć. I tylko w konfiguracji z T24-70.
Tylko właśnie zastanawia mnie, że jeśli obiektyw jest rzeczywiście wadliwy to czemu rozładowuje tylko 6D, a z 7D to się nie dzieje.