Strona 371 z 495 PierwszyPierwszy ... 271321361369370371372373381421471 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 701 do 3 710 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Zapięty jest właśnie Tamron 24-70vc. Dzisiaj to samo na baterii Hama. Były cztery kreski, aparat wyłączony. Po 7h są 2 kreski

Sent from my iPhone using Tapatalk
    6D + T24-70/2.8VC + T90/2.8VC + T70-300/4-5.6VC

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Obiektyw do serwisu, wina jego softu.

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

A'propos baterii. Ktoś pisał, że 6D robi 1800 fotek na jednym fabrycznym aku. Kiedyś nie wierzyłem... dziś to potwierdzam po ostatnim ślubie. 2000 zdjęć na jednym w pełni naładowanym aku. Szacun dla Canona

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

No własnie. Robiłem w sobotę ślub i wesele koleżance i niepotrzebnie kupowałem drugi akumlator.

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Ja pisałem, że nawet 2700 Lcd wyłączony tylny, tylko podgląd 2s, szkła bez is. wifi gpsy powyłączane. Swoją drogą kupiłem jakiś najtańszy zamiennik za 59zł . Sprawdziłem e-mail z allegro ale nawet marki nie ma tego aku jakieś nie wiadomo co . Tylko Model aku i że z chipem napisane było. Trzyzma mi po 2000 fotek czasami
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Na jednym aku zrobiłem 1800+ i zostało 5% ale w tym była i mała selekcja zdjęć, trochę zmiany ustawień itd, jasność ekranu chyba jeden ząbek wyżej niż połowa. Takie wartości osiągam co tydzień więc nie jest to nic niespotykanego. Jak ktoś jeszcze używa MF i wyłączony ma ekran to sądzę że da się i 3000 wyciągnąć.

Co do zacinania się aparatu i małego bufora. Wyszło szydło z worka - winne są karty. Sandiski ULTRA 30MB/s realnie dają max 10MB/s (waha się od 7 do 10) w zapisie. Testowałem na 3 różnych czytnikach (fakt usb 2.0 ale daleko karcie było do wykorzystania jego przepustowości). Sprawdzałem też szybkość opróżniania bufora i byłem mocno zdzwiony że zapis jednego zdjęcia na kartę zajmuje aż 3 SEC! Teraz wiadomo dlaczego...

Testował ktoś jakieś karty i może polecić? Takie z realnym transferem a nie papierowym co pisze np 45MB/s * ..... * up to 45MB/s. ?
    Ostatnio edytowane przez wain ; 25-06-2014 o 10:33

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

W tym poście http://www.canon-board.info/canon-ds...ml#post1179382
    pisałem o baterii w kontekście bardziej hardcorowego zapotzrebowania na prąd

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Testował ktoś jakieś karty i może polecić? Takie z realnym transferem a nie papierowym co pisze np 45MB/s * ..... * up to 45MB/s. ?
    Używam Sandiski Extreeme 45MB/s i Extreme Pro 95MB/s i obie polecam. Jest delikatnie szybciej na 95 MB/s przy zdjęciach seryjnych, ale to nie przepaść w róznicy prędkości zapisu przy opróżnianiu bufora.
    Sandisk 45MB/s też nieźle dają radę przy zdjeciach seryjnych i opróżnianiu bufora.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez nrene Zobacz posta
    2. Bateria zamiennik Hama. Wkładam do ładowarki od 6D, zaczyna mrugać, ładuje się całą noc, rano mruga w dalszym ciągu, wkładam do aparatu - bateria pusta zupełnie. Wkładam ją do ładowarki od 7D, ładuje się bez problemu. Dodam, że obie ładowarki to dokładnie ten sam model.
    Niby ten sam model, ale nie ten sam. Miałem to samo. Oryginalne akumulatory ładowane były na obu ładowarkach (od 6D i 7D) ale zamiennik aku, który prawidłowo się ładował w ładowarce od 7D, nie ładował się w ładowarce od 6D.
    Lubie Canon-a, lubię Nikon-a, fajny jest Lightroom i CaptureOne
    Flickr Facebook

A ja mam pytanie z innej beczki:
    Dojrzewam do zakupu 6D i zależy mi na ustawieniu odcieni kolorów jakie ma Sony.
    To mój obecny aparat (Alpha 550) którego używam od 8 lat i przyznam że przyzwyczaiłem się do uzyskiwanych kolorów.
    Mam świadomość że można ustawić większe wysycenie kolorów ale nie mam wiedzy czy można je tak ustawiać by były podobne w odcieniach?
    Jeśli ktoś z was ma taką wiedzę to proszę o odpowiedź.
    ps.jestem amatorem więc wybaczcie za może głupie pytania
    Mam jeszcze jedno który aparat przy poprawnych ustawieniach będzie robił bardziej ostre zdjęcia: ?
    Canon 6D + EF 24-70mm f/2.8II USM czy Canon 5D Mark III + EF 24-70mm f/2.8II USM
    Pytam bo nie jestem entuzjastą pracy w Photoshopie i zależy mi na ostrych zdjęciach a nie siedzeniu i ich poprawianiu.
    Czy amator powinien dołożyć 3000 zł do Mark III bo na obecną chwilę taka jest różnica ?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez dedus Zobacz posta
    A ja mam pytanie z innej beczki:
    Dojrzewam do zakupu 6D i zależy mi na ustawieniu odcieni kolorów jakie ma Sony.
    To mój obecny aparat (Alpha 550) którego używam od 8 lat i przyznam że przyzwyczaiłem się do uzyskiwanych kolorów.
    Mam świadomość że można ustawić większe wysycenie kolorów ale nie mam wiedzy czy można je tak ustawiać by były podobne w odcieniach?
    Jeśli ktoś z was ma taką wiedzę to proszę o odpowiedź.
    ps.jestem amatorem więc wybaczcie za może głupie pytania
    Mam jeszcze jedno który aparat przy poprawnych ustawieniach będzie robił bardziej ostre zdjęcia: ?
    Canon 6D + EF 24-70mm f/2.8II USM czy Canon 5D Mark III + EF 24-70mm f/2.8II USM
    Pytam bo nie jestem entuzjastą pracy w Photoshopie i zależy mi na ostrych zdjęciach a nie siedzeniu i ich poprawianiu.
    Czy amator powinien dołożyć 3000 zł do Mark III bo na obecną chwilę taka jest różnica ?
    dla amatora zdecydowanie nie ma takiej potrzeby.

co o kolorystyki to sprawa jest ciezka. rozni producenci maja rozne profile kolorystyczne i jesli jestes nawykly do sonowskiego
    to kolory Canonow moga Ci, przynajmniej na poczatku, nie pasowac. ale z reguly daje sie przyzwyczaic
    www albo tez flickr

Strona 371 z 495 PierwszyPierwszy ... 271321361369370371372373381421471 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów