Strona 353 z 495 PierwszyPierwszy ... 253303343351352353354355363403453 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 521 do 3 530 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

też na początku mi to przeszkadzało. Przez to myślałem, że sprzedawca mnie przeklnie, bo rozpakowałem mu 3 aparaty. Teraz już przyzwyczaiłem się do tej "gumy". Pocieszę Cię, że w oryginalnym gripie kumpel ma tak samo. Na moim nieoryginalnym travorze mniej "gumy" jest.

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    dzisiaj zauważyłem że nie odlicza czasu na B? coś robię nie tak? czy ten model tak ma? wiem że wszyscy mają telefon, a niektórzy nawet prawdziwe zegarki, ja to mam nawet taki (nie chwaląc się) bez bateryjki, więc można z nich skorzystać ale jak dotąd polegałem na tych sekundach co się w prawym dolnym rogu wyświetlacza pojawiały, zamiast poprawiać koreański opis może by taki sekundnik zrobić. taki sekundnik jest potrzebny bardziej niż łącze do facebooka.
    Czas w trybie B jak najbardziej odlicza i wyświetla ale niestety na górnym wyświetlaczu. Szkoda że na tylnym nie wyświetla bo jak aparat jest na statywie (a raczej na pewno jest w tym trybie ) i podniesiony to ciężko zerkać na górny wyświetlacz.
    Ostatnio edytowane przez marjo ; 23-03-2014 o 01:23

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez marjo Zobacz posta
    Czas w trybie B jak najbardziej odlicza i wyświetla ale niestety na górnym wyświetlaczu. Szkoda że na tylnym nie wyświetla bo jak aparat jest na statywie (a raczej na pewno jest w tym trybie ) i podniesiony to ciężko zerkać na górny wyświetlacz.
    dzięki, przyzwyczajenia do słabszego sprzętu
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez TomekD Zobacz posta
    Witam Wszystkich.
    Dziś stałem się mam nadzieje szczęśliwym posiadaczem 6D - przesiadka z leciwego 20D.
    Bateria się ładuje, aparat jeszcze nie odpalany ale trochę zastanawia mnie działanie przycisku spustu migawki. We wszystkich poprzednich EOSach wyczuwalne były dwie pozycje, nastaw ostrości a potem wyraźne pyknięcie włączenia migawki. W moim 6D wyraźnie czuć nastaw ostrości natomiast spustu już wcale... Tzn da się wcisnąć ale nie ma wyraźnego ruchu przycisku, gómowato to działa.
    Czy to normalne ?

Tomek
    To w zasadzie zauważa się tylko bawiac się korpusami bez baterii, na sucho, np. wystawionymi w sklepie.
    Mnie też to najpierw zdziwiło, ale szybko zdałem sobie sprawę, że wszystkie nie moga być zepsute. Nikony chyba takie spusty maja już od dawna. Natomiast 60d, czy 500d i inne daja wyraźny całkiem głośny pstryk, 20d trochę cichszy (bo magnez nie rezonuje tak dobrze jak plastyk). Spustu 6d nie da się usłyszeć, bo nic tam nie pstryka.

Czy to lepiej czy gorzej? Fotografujac (z bateria) w ogóle tej różnicy nie zauważam. Czy taki spust można łatwiej wyzwolić bez poruszenia? Być może. Przypuszczam, że jest tańszy i trwalszy.

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Masz raję w praktyce spust dzała ok, nie odczuwa się dyskomfortu.
    Wreszcie naładowałem baterię, oczyiście cały wieczór straciłem nie wiedząc że bateria nie jest ładowana. Dopiero lektura i ponowne włożenie do ładowaki uruchomiło proces.
    Jedyne co mogę powiedzić to to że dosyć zabawkowo zrobiny w porównaniu do 20D, raczej jakościowo na poziome trzycyfrówek. Obudowa w jednym miejscu trzeszczy, od przodu przy czujniku guma nie jest doklejona (mimalnie odstaje możnaj ą dociskać).

Jednk myślę żę nie będę żałował, wahałem sie między zestawem 6D + 24-70 L F4 a korpusem 5DIII. Zestaw 6D ze szkłem w moim sklepie był o 2tys tańszy od samgo korpusu 5DIII. Czytałem dobre opinie na tema tego 24-70 stwierdziem że o dobra inwestyca skoro nie posiadam żadnego obiektywu IS USM
    To chyba nie był najlepszyczas na kupowaie 5DIII za takie pienądze. Niebawem bym sobie pluł w brodę po premierze IV ;-)
    20D, 6D

Trzeszczaca obudowa? Odklejone gumy? Wzialem jeszcze raz do reki moja "szescde" i pochylilem sie nad nia z uwaga, niczego takiego nie moge stwierdzic. Wykonanie wzorcowe i to nawet juz po kilku miesiacach macania. Czasem dochodze do wniosku, ze cos jest w tej teorii sortowania towarow na rynek wschodni...
    Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1

Bywalec
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Witek.K Zobacz posta
    Trzeszczaca obudowa? Odklejone gumy? Wzialem jeszcze raz do reki moja "szescde" i pochylilem sie nad nia z uwaga, niczego takiego nie moge stwierdzic. Wykonanie wzorcowe i to nawet juz po kilku miesiacach macania. Czasem dochodze do wniosku, ze cos jest w tej teorii sortowania towarow na rynek wschodni...
    Są to rzeczy minimalne- już tak mam zwracam uwagę na drobiazgi
    Czasem zatrzeszczy w okolicy klapki bateri na dolnej krawędzi jam mocniej złapię.
    Guma "rusza się" - daje się minimalnie docisnąć w miejscu w którym raczej nie będzie się dalej odklejała z powodu trzymania. Może źle się wyraziłem, zauważyłem miejsce w którym ta guma na krawędzi była jakaś grubsza. Jak dotykam to zgrubienie znika - dochodzi do obudowy.
    Panowie drobiazgi, czepiam się bo sprzęt nowy i zwracam uwagę na wszystko
    Ostatnio edytowane przez TomekD ; 23-03-2014 o 14:05
    20D, 6D

Pełne uzależnienie Awatar zdebik
    Miasto
    Londyn

To chyba nie był najlepszyczas na kupowaie 5DIII za takie pienądze. Niebawem bym sobie pluł w brodę po premierze IV ;-)
    Nie bedziesz, przeciez czekasz na kultowy 5D mk V.

Miasto
    Kęty

Są to rzeczy minimalne- już tak mam zwracam uwagę na drobiazgi
    Czasem zatrzeszczy w okolicy klapki bateri na dolnej krawędzi jam mocniej złapię.
    Guma "rusza się" - daje się minimalnie docisnąć w miejscu w którym raczej nie będzie się dalej odklejała z powodu trzymania. Może źle się wyraziłem, zauważyłem miejsce w którym ta guma na krawędzi była jakaś grubsza. Jak dotykam to zgrubienie znika - dochodzi do obudowy.
    Panowie drobiazgi, czepiam się bo sprzęt nowy i zwracam uwagę na wszystko
    Mam w moim 6D tak samo, konkretnie w tym miejscu:

Widocznie ten typ tak ma, na poczatku troche sie przestraszylem, ale jak narazie nic zlego sie z tym nie dzieje i mam nadzieje ze tak zostanie.

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Cytat Zamieszczone przez KamWaw89 Zobacz posta
    Mam w moim 6D tak samo, konkretnie w tym miejscu:

http://s6970.chomikuj.pl/ChomikImage...t4xy0tQQQ&pv=2

Widocznie ten typ tak ma, na poczatku troche sie przestraszylem, ale jak narazie nic zlego sie z tym nie dzieje i mam nadzieje ze tak zostanie.
    Link do zdjęcia się nie wyświetla więc wygląda to tak co autor chciał pokazać

Strona 353 z 495 PierwszyPierwszy ... 253303343351352353354355363403453 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów