dokładnie takale miałem być może jakąś pechową 5-tke 3-ke.. AF był kiepski jakiś rozregulowany, działał gorzej jak stara 5D, nawet serwis nie pomógł.. a 6D kupiłem wlasnie bo doszly mnie słuchy o wybitnym centralnym punkcie
zobaczymy w praktyce..
dokładnie takale miałem być może jakąś pechową 5-tke 3-ke.. AF był kiepski jakiś rozregulowany, działał gorzej jak stara 5D, nawet serwis nie pomógł.. a 6D kupiłem wlasnie bo doszly mnie słuchy o wybitnym centralnym punkcie
zobaczymy w praktyce..
W sumie mam takie same odczucia użytkując jednocześnie 50d i 6d. Dodał bym jeszcze do cytowanej wypowiedzi takie stwierdzenie - ..., choć z drugiej strony z 50d mam więcej zdjęć wykonanych wtedy kiedy ja chciałem, a nie kiedy af w szóstce bardzo precyzyjnie i celnie ustawił ostrość. Pozdrawiam
Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
hobbystycznie - brak czasu niestety :-(
poszukiwacz2006 : Trochę chyba nie rozumiem Twojej wypowiedziJa stwierdzam, że 50D jest szybsze, ale mniej celne. A sumując celność i szybkość idąc na mecz z 6D wychodzę na tym znacznie lepiej.
Irytowało mnie w 50D, że nie można nic ustawić w kwestii servo. Klika szybko, łapie dużo klatek i większość kompletnie nieostra. Wpada w kadr piłka - AF się rozjeżdża. Co z tego, że 50D złapał mi z takiej akcji kilka zdjęć jak ostrość poszła w las. W 6D tego nie mam. Jest wolniejszy, ale łapie całkiem fajnie ostrość.
A foci ktoś 6D rajdy samochodowe? WRC? ERC? MŚ? RMSP?
Canon 5D MK IV+grip|Canon 17-40L f/4|Canon 50 f/1.4|Canon 85 f/1.8|Canon 70-200L f/2,8|Canon 600EX-RT|Canon 430EXII|Transmiter Canon ST-E3-RT|Sigma 100 f/2.8|Canon 24-70L USM II f/2.8|
5D3 jest ok, faktycznie jak ktos celuje w mocno komercyjną reporterke to odczuje różnice bo jesli bedzie miał dobrą sztukę to cały system AF jest swietny, punkty boczne i servo, no i klatki na sekunde zrobia swoje.. reszta: układ przycisków, 1/8000 s migawki, budowa magnezowa, czy cos tam jeszcze to dla niuans.. w 6D naprawde nie brakuje niczego istotnego i spokojnie mozna go uzywac komercyjnie nawet reportersko, choc trzeba sie liczyć z ciut mniejszymi szansami na "super foto", ale moim zdaniem tylko ciut.. - coś za coś.
Polecam Meike - Amazon.com: Meike Vertical Multi-Power Canon BG-E13 Battery Grip for Canon EOS 6D w/ Two LP-E6 Lithium Ion Batteries: Camera & Photo . Swietnie wykonany, wszystko bangla bez problemow. Wlasciwie brak wiekszych roznic do oryginalu, poza cena oczywiscieok. 1/4 $ oryginalu. Zbiera bardzo dobre opinie w necie - Meike 6D Grip & STK's 6D LP-E6 Batteries - First Impressions: Canon EOS-1D / 5D / 6D Talk Forum: Digital Photography Review
Canon 6D + 16-35/4L IS + 40/2.8 + 35/1.4A + 135/2L Fuji X-E1 X-A1 14 35 18-55 EF-20 BLC-XE1 BLC-XM1
aaa iii.. ktos tu pytał o kolory 5D/2/3.. to wiadomo jest to subiektywna sprawa.. ale za jedno dam sobie prawie reke odciac - 5D Classic był i jest nie do pobicia! Jak ktos nie widzi wogole różnicy pomiedzy nim a np. 5D2 to.. spokoAle to kolejny grząski grunt.. 6D narazie zrobiłem zbyt mało zdjęć, ale kolory w RAWie wydaja sie być całkiem ładne.. ISO mi sie też nieco bardziej podoba jak w 5D3
Ja mam podobne odczucia co do kolorow, ze w classicu byly najlepsze....
Wg mnie 6D daje lepszy obrazek od 5 mkI , II , III. Minimalnie oczywiście, ale jednak.