Strona 333 z 495 PierwszyPierwszy ... 233283323331332333334335343383433 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 321 do 3 330 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Jak rozumiem w dieslu nie ma automatów a w benzynie ręcznych ?
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Bez przesady z tymi porównaniami samochodowymi - to jednak zupełnie inna bajka.
    Ogólnie o porównaniach motoryzacyjnych było więc odniosłem się do ogółu a nie wcześniejszego porównania benzyny i diesla
    Z resztą mniejsza o to do wszystkiego można się przyzwyczaić moim zdaniem. Do Pracy na dwóch różnych bod też kwestia czasu i ćwiczeń wcześniej.
    Ostatnio edytowane przez maciek12ss ; 08-01-2014 o 17:27
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    To nie jest problemowość, tylko funkcjonalność. Świetnie, że można ustawić AF pod funkcyjnym, mi też nie robiłoby problemu żeby nacisnąć 2 przyciski. Tylko, że jak działasz dwoma body ciągle je zamieniając, to Twój mózg działa schematycznie a palce błądzą po przyciskach zamiast skupiać się na czym innym. Tak miałem z 5DII i III, dlatego pytam czy tu jest podobnie. Sam piszesz, że zajmuje Ci to 10 minut, mimo, że nie jesteś małpą . Z ludźmi też nie ma schematu, jeden w ogóle problemu nie zauważy a inny będzie narzekał.

Bangi, tylko że ja piszę o czymś innym. Każdy zmieniając body na inne po kilku godzinach się przestawi, włącznie ze średnio inteligentnym kotem, zmieniając temat tej biednej małpy . Ale jak zmieniasz je ciągle co 3 min, to już trochę jest inaczej.
    pracuję czasem na zmianę z 6D i 40D. Nie znajduję problemów z przestawieniem się co 3 minuty. Może dlatego, że ja jadę na środkowym AF zawsze i wszędzie.

Akustyk, nie chce mi się nawet Ci odpowiadać. Mi też to lotto. Może tylko napisże że tak się przyzwyczaiłem do wybieraka zamiast joya że w 40D czasem wybieraka próbuję wcisnać. Moim zdaniem jest dużo bardziej funkcjonalny i intuicyjny od joya którym zdarzało mi się czesto trafić w nie ten kąt co trzeba... Jak na mój skromny gust po prostu demonizujesz problem... Naprawdę od poczatku używania cyfrowych canonów byłem przyzwyczajony do używania joystika i nie było dla mnie "dużym" problem przestawienie sie na wybierak. Wręcz żadnym...
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 08-01-2014 o 17:58

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez maciek12ss Zobacz posta
    Ogólnie o porównaniach motoryzacyjnych było więc odniosłem się do ogółu a nie wcześniejszego porównania benzyny i diesla
    Z resztą mniejsza o to do wszystkiego można się przyzwyczaić moim zdaniem. Do Pracy na dwóch różnych bod też kwestia czasu i ćwiczeń wcześniej.
    Wiesz przyzwyczajenie to jedno natomiast porównania motoryzacyjne są tu akurat bez sensu, bo samochody w porównaniu do aparatów różnią się obsługą symbolicznie. Zresztą musi tak być choćby ze względów bezpieczeństwa inaczej na każdy samochód byś musiał nowe prawko robić .
    Wracając do tematu to ja się nie dziwię że w "boju" jak aparat przeszkadza a nie pomaga w robocie można się wkurzyć i dlatego tu nawet drobiazgi mogą mieć znaczenie.

Ja mam akurat porównanie z kamerami i doskonale wiem co to znaczy jak jakaś dźwignia w jednej jest po prawej, w drugiej po lewej stronie i szukasz tego po ciemku na sztuce i szlag Cię trafia bo ujęcie ucieka albo realizator przez interkom opie......... .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 08-01-2014 o 18:13
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    A co to pedały są w innej kolejności czy jak ?
    Oj, wchodzisz na grząski grunt .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Początki nałogu Awatar maciek12ss

Tak ale tu rozmawiamy o 6d vs 5dmIII i nawet po ciemku znajdziesz kciukiem wybierak i "dżoja"bo to tylko kwestia ruchu kciuka prawej ręki z tej samej strony aparatu, nie gdzieś z przodu z lewej czy od spodu. Wybór punktu też nie jest odwrotny w prawo prawy w lewo lewy nic nie jest na odwrót. W kwesti kamer rozumiem że może być trudniej z czymś tam. To zazwyczaj większe urządzenie od aparatu. Ma więcej guziczków mogą być pozamieniane itd . Z resztą ja się na nich zupełnie nie znam dla mnie kamery i całe filmowanie to inna bajka
    ps. najtrudniej mi się było przestawić właśnie do powiększania zdjęć. To w szóstce było dla mnie największym problemem. Cała reszta to godzinka zabawy. Jak biorę do ręki sześćset D, to tez nie mam problemu z jakimiś ustawieniami. A tu już jest spora różnica w guziolach, brak kółka itd.
    6D, C16-35L II, C50 1.8II, C85 1.8, S70-300 APO DG MACRO, 600D+kit, 2X YN568EXII, 3X YN622C, jupiter 21m (200mm f4), helios 44m-5(58mm f2)

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

6D ma jeden wkurzajacy problem z wyborem AF-a... jak sie wybiera pokretkami, czy to jedna czy druga, to leci tylko po jednej linii punktow... w 60D szlo po kolei po wszystkich. A pokrętką jest dużo szybciej i wygodniej niż wybierakiem, iMO. Dodanie 2 marnych punktów, moim zdaniem, nie usprawiedliwia takie bugu softu... spokojnie mozna bylo przekrecac pokrętką po 11 punktach...
    Canon 6D, 60D, EF 24-105/4 L, EF 50/1.8, EF 85/1.8, Samyang 14/2.8, Sigma 17-70/2.8-4.0

Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Oj, wchodzisz na grząski grunt .
    Tijaaa... z pewnością .
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez mikmac Zobacz posta
    6D ma jeden wkurzajacy problem z wyborem AF-a... jak sie wybiera pokretkami, czy to jedna czy druga, to leci tylko po jednej linii punktow... w 60D szlo po kolei po wszystkich.
    to ja odwrotnie. to rozwiazanie z wyborem na okretke mam w 600D i mi wybitnie nie pasuje. za wolno.
    inna kwestia, ze 600D z moim podstawowym do niego 15-85 jest zbyt niecelny jesli wychodzi sie poza centralny AF (boczne albo wielopolowy AF).

a tak jak ma 6D z wyborem po linii mi odpowiada. joystick mnie wpienia, bo tym za grzyba nie idzie sensownie przeskakiwac pola (to jest namiastka wybieraka i jako taka dziala - daje namiastke wyboru: rzadko prawidlowego )

A pokrętką jest dużo szybciej i wygodniej niż wybierakiem, iMO.
    no mi nie...

Dodanie 2 marnych punktów, moim zdaniem, nie usprawiedliwia takie bugu softu... spokojnie mozna bylo przekrecac pokrętką po 11 punktach...
    a czy czegos takiego przypadkiem nie da sie poustawiac w C.fn-ach? o ile mnie pamiec nie myli w 5D mkI/mkII tez mozna bylo, mimo ze tam, przy normalnym joysticku, taka zmiana bylaby czystym masochizmem...
    www albo tez flickr

Początki nałogu Awatar ketras
    Miasto
    Kościan / Leszno / Poznań

6D ma jeden wkurzajacy problem z wyborem AF-a... jak sie wybiera pokretkami, czy to jedna czy druga, to leci tylko po jednej linii punktow... w 60D szlo po kolei po wszystkich. A pokrętką jest dużo szybciej i wygodniej niż wybierakiem, iMO. Dodanie 2 marnych punktów, moim zdaniem, nie usprawiedliwia takie bugu softu... spokojnie mozna bylo przekrecac pokrętką po 11 punktach...
    Otóż to! Amatorka puszka okej, brak joy'a ale by w 60D łatwiej się wybierało punkty, szok
    "Rób w życiu to co kochasz ! A nie spędzisz w pracy nawet jednego dnia " ### "Body to tylko początek .... Dalej zaczyna się wolność (jak i wydatki ;/) "

Strona 333 z 495 PierwszyPierwszy ... 233283323331332333334335343383433 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów