Strona 309 z 495 PierwszyPierwszy ... 209259299307308309310311319359409 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 081 do 3 090 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    FYI: tak właśnie powinien się zachowywać światłomierz :-)
    juz sie o tym przekonalem No problemo : )
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie

Według mnie tendencja do niedoświetlenia jest rozsądnym podejściem do tematu - żadnym problemem nie jest podniesienie ekspozycji lub samych cieni o 2/3 EV do góry. W drugą stronę, czyli korygowanie ekspozycji lub samych świateł na minus nie zawsze jest możliwe.

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Ja też mam zazwyczaj +2/3 Ev, najczęsciej używam pomiaru średniego ważonego, w 60d było zresztą podobnie wszystko ustawione.

Co do trybu cichej migawki, to ostatnio nawet spróbowałem i jak dla mnie jest dużo cichsza.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Przy M + AutoISO jestes skazany na naswietlanie "wedlug swiatlomierza", korekta pozwala Tobie zdecydowac jak chcesz naswietlic.
    Swiatlomierz nie jest taki inteligenty i nie domysli sie ze robisz zdjecie na bialym lub czarnym tle, ze zdjecie jest robione w nocy, lub w glebokim cieniu i chcesz utrwalic ta ciemnosc.
    Nie wspominajac juz ze sa rozne tryby pomiaru, ktore mniej lub bardziej trzeba korygowac.
    Wskazanie swiatlomierza najlepiej sie sprawdza przy fotografowaniu szarej karty, inne kadry sa najczesciej odstepstwem (wiekszym lub mniejszym) od tego wzoru.
    Aha, to teraz już będę wiedział.

Dopiero zaczyna Awatar luc
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Ja też mam zazwyczaj +2/3 Ev, najczęsciej używam pomiaru średniego ważonego, w 60d było zresztą podobnie wszystko ustawione.

Co do trybu cichej migawki, to ostatnio nawet spróbowałem i jak dla mnie jest dużo cichsza.

Mam pod C1 taki profil do robienia zdjęć na spotkaniach z autorami w mojej bibliotece - B&W i cicha migawka. Z rezultatów jestem baaaaardzo zadowolony.
    'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
    Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

cichą migawkę Nikon "dawał" nawet w najprostszych modelach - b. przydatna sprawa (koncerty)

z innej beczki: podpinał ktoś do 6D jakieś stare szkła analogowe typu 28-105 lub coś w tym rodzaju?
    czy 6D jest b. wymagający jeśli chodzi o szklarnię?

Uzależniony Awatar PoulN

Odnosnie niedoswietlen canon juz tak ma, w 350d, 30d i w 5d3 rowniez musze korygowac o ~+1/3EV

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    cichą migawkę Nikon "dawał" nawet w najprostszych modelach - b. przydatna sprawa (koncerty)
    dowolny Nikon z jakim porównywałem (a praktycznie z wszystkimi porównywałem) daje odgłos strzelania z bata z oklaskami jak z Rubika w tle w porównaniu z cichością 6D.

Cytat Zamieszczone przez igor58 Zobacz posta
    z innej beczki: podpinał ktoś do 6D jakieś stare szkła analogowe typu 28-105 lub coś w tym rodzaju?
    czy 6D jest b. wymagający jeśli chodzi o szklarnię?
    6d jest jak dotąd najlepiej współpracującym body z weszlkimi szkłami jakie miałem. 50/1.4 które chciałem do serwisu pchać działa jak burza. 28-135 is też.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 29-09-2013 o 19:45

Cześć

Jak się sprawuje AI servo w 6D? Chodzi mi głównie o porównanie z 5DII na środkowym bez assist points (nie używam w 5dII).
    Przeszukałem wątek ale mało na ten temat, ogólnie ludzie piszą że servo jest kiepskie tylko zależy z czym porównać..

Pozdr,

Jak dla mnie servo nie działa. Wolę już one shot i krótki shutter lag
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Strona 309 z 495 PierwszyPierwszy ... 209259299307308309310311319359409 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów