tom - a nie lepiej export do jpg/tiff i wtedy modyfikowac jpg/tiff?
tom - a nie lepiej export do jpg/tiff i wtedy modyfikowac jpg/tiff?
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User
Madc0w mam 5d i 6d co byś chciał dokładnie.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Madc0w mam 5d i 6d co byś chciał dokładnie wiedzieć.
Sent from my iPhone using Tapatalk
lok jeżeli mogę prosić, to podeślij po jednej takiej samej fotce z 5 i 6 D, tego samego motywu i z tego samego szkła.
Wielkie dzięki.
bingant@wp.pl
Panowie pytanko odnośnie 6d: przesyłać na tablet czy komputer można tylko pliki jpg czy rawy też, bo nie mogę znaleźć info.
rawy tez mozna
ok można przesyłać, ale na tablecie już nie obejrzę? czy ten program na tablet ma taką możliwość?
Pomalu ogarniem temat tetheringu i na razie nie wiem co oglądam![]()
Program eos remote - nie wazne czy robie raw czy raw+jpg s2 zdjecie na tablecie jest po 2-3 sekundach a gdzies po kolejnej sekundzie jest pelna ostrosc. Nie wiem ile zdjecia ma MP ale mozna zoomowac mocno praktycznie tak jak w aparacie. Chyba przesyla podgląd jpg z rawa a nie dodatkowego jpga.
EOS utilty do PCta.. jako tethering jest rownie szybki ale prymitywny... bez fullscreena, nie mozna przewijac obrazkow zoomowac..nic - tylko podglad ostatniej foty.
Teraz zabieram sie za testowanie zgrywania obrazkow z eos remote w różnych jakosciach oraz tethering do LR.
Canon 6D, 60D, EF 24-105/4 L, EF 50/1.8, EF 85/1.8, Samyang 14/2.8, Sigma 17-70/2.8-4.0
Jak nie można jak można. Mało tego, że jest powiększenie do 100 lub 200 procent, to można ostrzyć w miejscu wskazanym kursorem (o ile obiektyw ma AF), można wyświetlić kilka siatek geometrycznych do wyboru, można nawet nałożyć inne, wcześniej wykonane zdjęcie żeby dokładniej dopasować kadr. Chyba, że nie masz na myśli Live View, tylko przeglądanie wykonanych obrazków - to nie wiem jak jest zrealizowane w EOS Utility. U siebie spiąłem ten program z LR w taki sposób, żeby LR auto-importował zdjęcia z monitorowanego folderu. W obecnej produkcyjnej wersji LR 5.0 nie ma możliwości tetheringu 6D bezpośrednio z aplikacji. Może do 5.2 już dodali, nie sprawdzałem - czekam na wersję finalną.
Acha.... polaczenie z eos remote ma jedna OGROMNĄ wadę. Mizianie oo ekranie przeszkadza w uzywaniu menu w aparacie. Akceptuje to ze nie mozna na raz przegladac zdjec tu i tu...tzn mozna ale nie da sie ich zmieniac na inne, ale menu,? Bez sens. W ogole priorytety sa zle ustawione... tablet powinien byc slave a jest master... przerywa prace aparatu, nawet spust.
Liczę że poprawia takie rzeczy.
Canon 6D, 60D, EF 24-105/4 L, EF 50/1.8, EF 85/1.8, Samyang 14/2.8, Sigma 17-70/2.8-4.0