Strona 278 z 495 PierwszyPierwszy ... 178228268276277278279280288328378 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 771 do 2 780 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Rawy przykładowe do pobrania z tej że strony:

Canon 6D Raw Sample Images With Comparison To 5D2 And 5D3 - Metro DC Photography

oczywiście nie portret, ale zawsze dobre i to.

Bywalec
    Miasto
    Bielsko-Biała

ja polecam oglądanie sampli na stronie japońskiego canona. Bez skalowania, pelny opis exif! Niestety nie ma możliwości porównania rożnych modeli ze sobą, tylko sample.
    Tutaj akurat 6d Canon?EOS 6D?Sample Images & Movies ale można wyszukać inne.

Uzależniony Awatar Zbyszko666
    Miasto
    Śl.

Coś już napisał

A ja jestem szczęśliwym posiadaczem 6d. Ostatnio do 17-35/2,8-4 Tamrona dokupiłem 24-70 L no i teraz wiem że żyję. Mam jeszcze 85/1,8 i resztę sprzętu pod APS-C. 24-70 L to jest bydle, wielkie bydle, ale kurde to jest maszyna do zabijania po prostu Kałasznikow. Tylko strzelać. Szybkość AF w ciemności jest porażająca, kolory bajka, tylko ta cholerna osłona przeciwsłoneczna przeszkadza..... Wybrałem pośród 2 L i ta jest super zarówno na szerokim jak i na wąskim końcu. Polecam.

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez mirco Zobacz posta
    24-70 L to jest bydle, wielkie bydle, ale kurde to jest maszyna do zabijania po prostu Kałasznikow. Tylko strzelać. Szybkość AF w ciemności jest porażająca, kolory bajka, tylko ta cholerna osłona przeciwsłoneczna przeszkadza.....
    piszesz o wersji I czy II ?
    pozdro.,
    m.

Coś już napisał

Oczywiście o wersji I, ale nie wiem co można w niej poprawić. To jest obiektywm od Towersa z 2010 r. przebrany ponoć z kilku sztuk. Dla mnie ideał, tzn. współpraca z 6D bez zarzutu. Słyszałem natomiast plotki bo byłem na kupniei 70-200 f4 IS, że on nie współpracuje dobrze z 6D. Ponoć AF długo szuka i jeździ od początku do końca. Ale trzeba to sprawdzić na szerszej grupie.

Cytat Zamieszczone przez mirco Zobacz posta
    Oczywiście o wersji I, ale nie wiem co można w niej poprawić.
    Z tego co widziałem w necie to II jest ostrzejsza przed wszystkim ale, rzeczywiście nie wiem co więcej można poprawić bo wersja I daje naprawdę super obrazek na FF, AF też jest zaj****e szybki nawet na 5D2 Tylko ten ciężar... na dłuższych wyprawach czuć po pewnym czasie, że ręka chce odpocząć (szczególnie jak się nosi aparat w jednej ręce jak ja zamiast z paskiem na szyi), no ale coś za coś...

PS. Z tym obiektywem trzeba się zaprzyjaźnić. Na początku dla mnie wydawał się średni, ale ostatnio naprawdę polubiłem tego "walca". Coraz bardziej przekonuję się co do niego

Dopiero zaczyna Awatar luc
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Nie_Talentny Zobacz posta
    Z tego co widziałem w necie to II jest ostrzejsza przed wszystkim ale, rzeczywiście nie wiem co więcej można poprawić bo wersja I daje naprawdę super obrazek na FF, AF też jest zaj****e szybki nawet na 5D2 Tylko ten ciężar... na dłuższych wyprawach czuć po pewnym czasie, że ręka chce odpocząć (szczególnie jak się nosi aparat w jednej ręce jak ja zamiast z paskiem na szyi), no ale coś za coś...

PS. Z tym obiektywem trzeba się zaprzyjaźnić. Na początku dla mnie wydawał się średni, ale ostatnio naprawdę polubiłem tego "walca". Coraz bardziej przekonuję się co do niego
    Po przejściu z cropa na 6d to szkło stało się moim głównym. Waga zestawu niestety powala, ale przymknięte do f4 daje dobre rezultaty.
    'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
    Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)

Coś już napisał

Może mam mniejsze wymagania, ale ja jestem f2,8 zadowolony.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

A może to chodzi o to, że masz inny egzemplarz?

Strona 278 z 495 PierwszyPierwszy ... 178228268276277278279280288328378 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów