Strona 274 z 495 PierwszyPierwszy ... 174224264272273274275276284324374 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 731 do 2 740 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Bywalec
    Miasto
    Lublin

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez algha Zobacz posta
    Co do osłon to kupiłem Larmor GGS. Bezklejowa, bardzo porządnie wykonana. Są i na allegro i w sklepach. Ja brałem w Rimexie.
    Też ją posiadam na 6D i jak najbardziej polecam

Coś już napisał

Wcześniej pisałem o problemie współpracy aparatu z lampą przy auto ISO w AV . Wczoraj założyłem lampę i okazało się że jest ok. to znaczy ISO dalej tylko do 400 ale czasy już są inne. Wcześniej niezależnie jaki zakres czasów synchronizacji błysku w trybie AV wybrałem(auto lub 1/180-1/60 czy 1/180) zawsze czas był ustawiany jak w opcji auto. W dzień nie było problemu ale w ciemnych pomieszczeniach miałem czasy rzędu 1/8 mimo wybranej opcji np. 1/180 i włączonej lampie. Czy jest jakaś inna opcja w menu aparatu której załączenie ma taki wpływ na ustawienia czasów przy pracy z lampą w trybie AV?

Pełne uzależnienie
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Chyba masz jednak chińską podróbkę.
    Celownik jest prawie taki sam, ale o włos wiekszy w 6D.

DSLR Viewfinder Sizes | Neocamera

O co chodzi z tymi rogami w ogóle nie rozumiem.
    Przepraszam bardzo, czy Ty człowieku w ogóle zwróciłeś uwagę na to, co napisałem we wcześniejszym swoim poście? "Generalnie poniższy post jest przeznaczony dla posiadaczy 5Dc (c jak classic) czyli 5D bez Mark II i III, chcących zrobić ewentualną przesiadkę na 6D."

Na liście spod DSLR Viewfinder Sizes | Neocamera NIE MA 5Dc czyli 5D bez Mark II i III. Jeżeli chodzi o kształt, to celownik w tym aparacie jest zupełnie inny, niż w pozostałych modelach lustrzanek cyfrowych marki Canon, niezależnie od tego do jakiej kategorii przynależą (dla początkujących, dla entuzjastów, czy może dla profesjonalistów). Przykład? Proszę bardzo:

5D - http://www.optyczne.pl/aparaty_image/159_eos_5d_2.jpg
    5D Mark II - http://www.optyczne.pl/aparaty_image...on_5dmk2_2.jpg
    5D Mark III - http://www.optyczne.pl/aparaty_image...DmIII_back.jpg
    6D - http://www.optyczne.pl/aparaty_image...ig_6d_back.jpg

Którym celownikiem wolałbyś celować?

5Dc

6D

A teraz przeproś za tę chińską podróbkę:

Cytat Zamieszczone przez algha Zobacz posta
    Co do osłon to kupiłem Larmor GGS. Bezklejowa, bardzo porządnie wykonana. Są i na allegro i w sklepach. Ja brałem w Rimexie.
    No to miałeś farta. Bo ja już się nie załapałem, i inni zapewne też już się nie załapią:

http://i43.tinypic.com/opo3gw.jpg
    Ostatnio edytowane przez mkamelg ; 19-06-2013 o 14:25

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

*mkamelg

Wielkie dzięki za porównanie. Sam jestem użytkownikiem 5Dc. Myślałem o 6D jednakże kupiłem 2e 5Dc. Bardzo fajnie pokazałeś różnice.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Szczerze mówiąc to ja nawet nie zauważyłem różnicy.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez mkamelg Zobacz posta
    Przepraszam bardzo, czy Ty człowieku w ogóle zwróciłeś uwagę na to, co napisałem we wcześniejszym swoim poście? "Generalnie poniższy post jest przeznaczony dla posiadaczy 5Dc (c jak classic) czyli 5D bez Mark II i III, chcących zrobić ewentualną przesiadkę na 6D."

Na liście spod DSLR Viewfinder Sizes | Neocamera NIE MA 5Dc czyli 5D bez Mark II i III. Jeżeli chodzi o kształt, to celownik w tym aparacie jest zupełnie inny, niż w pozostałych modelach lustrzanek cyfrowych marki Canon, niezależnie od tego do jakiej kategorii przynależą (dla początkujących, dla entuzjastów, czy może dla profesjonalistów). Przykład? Proszę bardzo:

5D - http://www.optyczne.pl/aparaty_image/159_eos_5d_2.jpg
    5D Mark II - http://www.optyczne.pl/aparaty_image...on_5dmk2_2.jpg
    5D Mark III - http://www.optyczne.pl/aparaty_image...DmIII_back.jpg
    6D - http://www.optyczne.pl/aparaty_image...ig_6d_back.jpg

Którym celownikiem wolałbyś celować?

A teraz przeproś za tę chińską podróbkę:
    To, o co Ci chodzi to nie kształt (nikt ne zaokraglił rogów) ani nie rozmiar obrazu w celowniku.. Chodzi o tzw. "eye relief" albo "eye point" czyli odległość oka od wziernika potrzebna, żeby zobaczyć cały obraz. To, że obraz wydaje się być okragły z daleka, to tylko optyczny wynik patrzenia ze zbyt dużej odległości. To oczywiście jest problem dla osób noszacych okulary. Tak, wydaje się, że 5dc ma dłuższy eye point.

Ale rozmiar obrazu w celowniku nie jest mnieejszy w 6d tylko nieco większy. Tabela pod linkiem jest częściowym zestawieniem danych ze specyfikacji i obliczeniem dla osób nie majacych kalkulatora pod ręka: 5dc tam akurat nie ma, ale względna wielkość obrazu to pokrycie, pomnożone przez powiększenie, podzielone przez "krop faktor" (1 w tym przypadku).

Fakt, że tańszy i prostszy jest celownik z krótkim eye point, ku niezadowoleniu tych , co musza nosić okulary.

Mimo, że Chińczycy potrafia również oczywiście podrobić napis "made in Japan", szczerze przepraszam za insynuację jakoby Twój egzemplarz był chińska podróbka.

Pełne uzależnienie

274 stron o 6D, czy myślicie że 6D się poprawi/pogorszy od tych dyskusji, zaraz ktoś powie że obudowa nie jest czarna i nie ma 255,255,255.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Mimo, że Chińczycy potrafią również oczywiście podrobić napis "made in Japan", szczerze przepraszam za insynuację jakoby Twój egzemplarz był chińska podróbka.
    Stereotypy, które niestety działają na korzyść Chińczyków.
    Ostatnio edytowane przez Usjwo ; 19-06-2013 o 17:18

Pełne uzależnienie Awatar mxw
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    274 stron o 6D, czy myślicie że 6D się poprawi/pogorszy od tych dyskusji, zaraz ktoś powie że obudowa nie jest czarna i nie ma 255,255,255.
    jak już, to chyba 0,0,0.

ale pytanie wcale nie takie bez sensu - w 60D przecież gumy się "rozłaziły" i lekko "siwiały" (sam widziałem jedną taką sztukę) - choć pewnie dotyczyło to tylko jakiejś pojedynczej serii z początku produkcji - przynajmniej mam taką nadzieję - i mam nadzieję, że przy całym cięciu kosztów taka "wtopa" nie dotknie 6D.
    pozdro.,
    m.

Uzależniony

Mnie jednak najbardziej cały czas interesuje porównanie obrazu z 5D mkI i 6D. Kurcze, nie mam gdzie tego looknąć?

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    jak już, to chyba 0,0,0.
    Tu bym się przychlił do zdania

Cytat Zamieszczone przez mxw Zobacz posta
    ale pytanie wcale nie takie bez sensu - w 60D przecież gumy się "rozłaziły" i lekko "siwiały" (sam widziałem jedną taką sztukę) - choć pewnie dotyczyło to tylko jakiejś pojedynczej serii z początku produkcji - przynajmniej mam taką nadzieję - i mam nadzieję, że przy całym cięciu kosztów taka "wtopa" nie dotknie 6D.
    Oj nie kracz, nie kracz , na 100% za poł roku znajdziesz takiego użytkownika (który opowie to na forum)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Bingant Zobacz posta
    Mnie jednak najbardziej cały czas interesuje porównanie obrazu z 5D mkI i 6D. Kurcze, nie mam gdzie tego looknąć?
    na ISO100, czy ISO 25600 ?
    Ostatnio edytowane przez Usjwo ; 19-06-2013 o 19:20

Strona 274 z 495 PierwszyPierwszy ... 174224264272273274275276284324374 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów