Strona 260 z 495 PierwszyPierwszy ... 160210250258259260261262270310360 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 591 do 2 600 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Coś już napisał
    Miasto
    Mińsk Mazowiecki

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Aparat nówka nie używany, AF trafia idealnie w punkt.

Coś już napisał Awatar RHJG
    Miasto
    Dolny Śląsk

I to jest najważniejsze !!!

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Widzę że teraz już sami użytkownicy nieświadomie wtapiają ten aparat w dno. Sugerując się zdjęciami które tu widziałem, nie widzę finezji tego aparatu, wręcz jest tragicznie, jak oglądam niektóre zdjęcia tutaj wystawione to jestem przerażony! i ta subiektywna opinia o rozbieżności jakościowej w modelach - trochę wyssane to z palca. Dobrze że jeszcze niektórzy ratują tu ten aparat, pokazując naprawdę jego moc, bo zapewne nie jest tak źle jak w treści na ostatnich stronach ... (?)

Dopiero zaczyna

Pocet Wizzart TT5 TT1, z aparatem 6D udało sie komus uruchomic ten zestaw.
    Uprzedze wybieranie poprzez aplikacje w ustawieniach mark III, 7D, 60D nie daje rady, autodetekcja tez nie daje rady.

Wspieraja oni wogole 6D ??

Bywalec
    Miasto
    Włocławek

Cytat Zamieszczone przez fotowesolowski Zobacz posta
    Pocet Wizzart TT5 TT1, z aparatem 6D udało sie komus uruchomic ten zestaw.
    Uprzedze wybieranie poprzez aplikacje w ustawieniach mark III, 7D, 60D nie daje rady, autodetekcja tez nie daje rady.

Wspieraja oni wogole 6D ??
    A jaką masz wersję oprogramowania w pw?? może musisz sobie zaktualizować.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez mariusz2704 Zobacz posta
    A jaką masz wersję oprogramowania w pw?? może musisz sobie zaktualizować.

Aktualizowałem, ze strony producenta , nie da rady, na dodatek przestało mi działąc z 5d po aktualizacji, autodetekcja aparatu w PW nie działa, musiałem recznie wybrac typ aparatu przez aplikacje zeby znów ruszyło na 5d

Bywalec
    Miasto
    Radom

Do użytkowników 6d .... jak korygować ekspozycję na " + " lub " - " przy ustawieniach M + auto iso? W trybie Av i Tv korekta ekspozycji działa.

Miasto
    Cz-wa

Witam. Dorzucam coś od siebie z 6d.
    Aparat u mnie od ok. tygodnia, na początek testuję ISO celem rozpoznania użyteczności.

Zdjęcia wykonane w puszce, jako JPG. Wyostrzenie domyślne:3,
    wyłączone: korekcja aberracji i winiety, redukcji zakłóceń, optymalizacja jasności
    obiektyw EF85mm f/1.8 USM , przysłona f:4 czas dobierany pod ISO: 1/8 do 1/4000
    gdyby aparat miał 1/8000 dociągnąłbym do ISO 25600 na zadanej przysłonie - a tak oparło sie o ISO 20.000
    zdjęcia ze statywu, ostrość ustawiona automatycznie na łączenie w blacie stołu i zablokowana.

Zdjęcia są przeskalowane do 7 MPX (z 20mpx) w Lightroomie i lekko wyostrzone bo domyślne 3 w puszcze lekko rozmywa jak dla mnie. I nic więcej nie ruszane.
    Przy pełnej rozdzielczości było by więcej szczegółów dla miłośników crop 100% ...
    ale takie skalowane pliki mniej ważą w necie, oraz i tak pokrywają cały ekran monitora i nadają się na wydruki A4

paczka rar: https://www.box.com/s/mczvo5okb16tmjnzcnnh
    ISO 50, 100, 200, 400, 800, 1600, 3200, 6400, 8000, 10000, 12800, 20000

Początki nałogu

Ja mam jedno pytanie dla obecnych użytkowników 6D, którzy jednocześnie mieli (bądź dalej mają) kontakt (możliwie duży) z innymi korpusami EOS, posiadającymi joysticki. Dodatkowym kryterium niech będzie taki styl fotografii, w którym zmienia się często punkt AF (czyli pytanie raczej nie dla tych, którzy 'jadą' na środkowym i przekadrowują).

Jakie macie odczucia w sprawie braku joysticka w 6D, jak sobie z tym radzicie z tym nowym kółeczkiem w 6D? Na ile jest precyzyjne podczas normalnego użytkowania?
    Ciężko jest wyrobić sobie jakiekolwiek jednoznaczne opinie na temat tego typu manipulatora, na podstawie standardowej "macanki" w sklepie.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Trzeba się po prostu przyzwyczaić. Po kilku dniach nieczęstego używania 6D nauczyłem się sprawnie zmieniać punkty AF tym kontrolerem multipozycyjnym, czy jak tam się nazywa to, co jest wewnątrz pokrętła. Przyznam, że nie jest to aż tak wygodne, jak joystick w 5DI (bo do niego mam bezpośrednie porównanie), ale jak najbardziej da się się szybko i sprawnie robić.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 30-04-2013 o 16:57

Strona 260 z 495 PierwszyPierwszy ... 160210250258259260261262270310360 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów