Strona 240 z 495 PierwszyPierwszy ... 140190230238239240241242250290340 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 391 do 2 400 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Uzależniony Awatar PoulN

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Sry - faktycznie źle się wyraziłem, dokładnie wszystko zależy od sytuacji i zastosowania, ale bez TS-E bardzo cięzko z "poziomu ulicy" przedstawić wysoką architekturę, oczywiście pomijając kadrokołomne prostowanie w PS, a sama perspektywa jest mocno uzależniona od specyfiki i zamysłu fotografa.
    Najczęściej pomijajac jakieś specjalistyczne zamówienia architektoniczne infrastrukturę miejską fotografuje się z poziomu przechodnia.
    To tyle ode mnie, Pzdr!
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 14-03-2013 o 14:37

Pełne uzależnienie

I teraz jak masz standardowego wzrostu przechodnia i blisko dwumetrowy statyw, to ze sterowaniem po Wifi jest znacznie wygodniej kadrować i nastawić ekspozycję niż bez tego. To chciałem powiedzieć.

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Ad 1
    Pewnie że można tak generalizować, ale kij ma dwa końce, ISO wyrównam w stosunku do 6D, ale 6D nie podreperuje do poziomy 5D pod wieloma innymi względami.
    Studio shot comparison: Digital Photography Review
    założymy sie, że nie podreperujesz? Konkurs, zrób foto na iso 25600 i podreperuj jak najlepiej...
    inne względy to co? autofocus, shutter lag, szybkość?
    czego nie podreperujesz w 6D co ma 5d2, uświadom mnie proszę bo raczej nie masz na myśli czasów migawki i synchra z lampami?

Było 1EV teraz jest 1.5EV... zaraz będzie 2EV a za chwil kilka że Mk III zdjęć się już nie da robić jakie to znane
    http://www.canon-board.info/autoryzo...ml#post1149468
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 14-03-2013 o 14:55

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    uświadom mnie proszę bo raczej nie masz na myśli czasów mogawki i synchra z lampami?
    Pewnie ma na myśli nie w pełni magnezową obudowę i inaczej porozmieszczane przyciski. :-0

Uzależniony Awatar PoulN

ISO 25600 i konkurs to , chyba że mówimy o jakiś ekstremach reportersko-sportowych, repo-wojennej czy surrvivalowej, a tam 6D za dużego bytu nie ma, w konkurasach poza wymienionymi kategoriami liczy się jakość, a jakość tego ISO nawet na 6D jest bardzo słaba, w pejzażu, portrecie, naturze czy o zgrozo w makro jest nie do przyjęcia w każdym szanowanym konkursie.

AF, seria, ergonomia, uszczelnienia, gwarant 150k na migawkę, dwa sloty, personalizacja - tego w 6D nie zreperujesz w stosunku do Mk III - nie będe wymieniał bo już enty raz bym to robił, każdy na tym forum wie czym te aparaty się różnią i każdy myśle wybiera jeden z nich konkretnie pod swoje kryteria.

Problemy z AF?
    Proszę Cię,... prześledziłem te ponad 120 stron z pełna uwagą,... parę sztuk Ferrari Italia się spaliło, Mercedes SLS miał problemy ze skrzynią a w Lambo siadało zawieszenie,... Carl Zeiss wypuścił planary ze skazami, w Nikonie sypie się farba w wewnątrz, a niebawem będzie że w 6D wykryto....???? morał?

Canon poprostu mógłby ruszyć zadek przyznac się do błędów (pewnie to zrobią) i zabrać się za wymianę - naprawę wybrakowanych puszek i nie było by sprawy.

Nie chce wstrzynac wojem wewnątrz systemowych...,

Sam stoje przed wyborem i powiem że nad 6`tką też się zastanawiam, żeby nie było ze wieszam na niej psy, popropstu podchodze obiektywnie do obu puszek i powiem szczerze że w 6D korci tylko i wyłącznie te trochę lepsze ISO i niższa cena - dosłownie TYLKO to jeśli chodzi o moją osobę.

Cytat Zamieszczone przez DitchesKing Zobacz posta
    Pewnie ma na myśli nie w pełni magnezową obudowę i inaczej porozmieszczane przyciski. :-0
    W tym sarkaźmie kryje się prawda, zgadza się brak "łechtaczki" a wsadzenie zamiast niej strzałek w beznadzienym miejscu (gdzie trzeba mieć akrobadyczne paluchy) to jest jak dla mnie wada i do duża, macałem 60D i krok w stecz pod względem ergonomi - szczególnie przy wyborze punktów AF

To tyle ode mnie kończe w tym temacie, bo zaraz będzie wojenka rodem ze świętami wielkonocnymi i gwiazdki, nie lubie udowadniać nic na siłę,
    Pzdr!
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 14-03-2013 o 15:21

Miasto
    Gdynia

ISO 25600 i konkurs to , chyba że mówimy o jakiś ekstremach reportersko-sportowych, repo-wojennej czy surrvivalowej, a tam 6D bytu nie za dużego nie ma, w konkurasach poza wymienionymi kategoriami liczy się jakość, a jakość tego ISO nawet na 6D jest bardzo słaba, w pejzażu, portrecie, naturze czy o zgrozo w makro jest nie do przyjęcia w każdym szanowanym konkursie nie do przyjęcia.

AF, seria, ergonomia, uszczelnienia, gwarant 150k na migawkę, dwa sloty, personalizacja - tego w 6D nie zreperujesz - nie będe wymieniał bo już enty raz bym to robił, każdy na tym forum wie czym te aparaty się różnią i każdy myśle wybiera jeden z nich konkretnie pod swoje kryteria.
    Sam stoje przed wyborem i powiem że nad 6`tką też się zastanawiam, żeby nie było ze wieszam na niej psy, popropstu podchodze obiektywnie do obu puszek i powiem szczerze że w 6D korci tylko i wyłącznie te trochę lepsze ISO, dosłownie TYLKO to jeśli chodzi o moją osobę.

www.royo.pl/6d/IMG_4551_5.jpg - iso 25600 - naprawdę mówisz że sie nie nadaje do niczego? Pod wołanie 18x13 zrobiony plik

Af i seria akurat lepsze są w 6D, wbrez pozorom customizacja podejrzewam że także, co do uszczelnień nie ma oficjalnych informacji, czym jest budowa? rozmiarami i wagą? to jak kto lubi, co do 150 tyś klatek to się zgodze że lepiej i ergonomię ma lepszą poza paroma szczegółami... Mało obiektywny jesteś...
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 14-03-2013 o 15:06

Pełne uzależnienie

Af i seria akurat lepsze są w 6D,
    Nie wiem jak było w 5km2, ale boczne punkty sa gorsze i wolniejsze od tych w 40D

Uzależniony Awatar PoulN

www.royo.pl/6d/IMG_4551_5.jpg - iso 25600 - naprawdę mówisz że sie nie nadaje do niczego? Pod wołanie 18x13 zrobiony plik

Af i seria akurat lepsze są w 6D, wbrez pozorom customizacja podejrzewam że także, co do uszczelnień nie ma oficjalnych informacji, czym jest budowa? rozmiarami i wagą? to jak kto lubi, co do 150 tyś klatek to się zgodze że lepiej i ergonomię ma lepszą poza paroma szczegółami... Mało obiektywny jesteś...
    Pewnie że na pamiątkę się nadaje, rozmawialiśmy o konkursach...
    Biorąc za przykład Twoje zdjęcie przy takim dostatku światła - czytj. dużo jasnych partii w kadrze, różnica między MkIII a 6D w tym przypadku była by niewielka.
    Różnica między tymi aparatami przy najwyższym natywnym ISO jest największa w ciemnych - czarnych partiach gdzie nowa piątka mocniej świci fioletem.

Odnośnie jeszcze ISO to do np. brukowcowej prasy to i 50 czy 100tys może lecieć bez problemu..

Jestem obiektywny, przeczytaj dobrze, sam stoje przed wyborem...

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Nie wiem jak było w 5km2, ale boczne punkty sa gorsze i wolniejsze od tych w 40D
    Eee moment moment

Panowie, lepszy AF czy seria? - przecie ja cały czas pisałem o Mk III przeczytacje dokładnie
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 14-03-2013 o 15:37

Miasto
    Gdynia

w 5d2 było jeszcze gorzej, za to środkowy w 6d jest dużo lepszy

--- Kolejny post ---

Pewnie że na pamiątkę się nadaje, czy do druku w brukowcu gdzie i tak jakośc jest jaka jest,... rozmawialiśmy o konkursach.

Jestem obiektywny, przeczytaj dobrze, sam stoje przed wyborem...

Eee moment moment

Panowie, lepszy AF czy seria? - przecie jak cały czas pisałem o Mk III przeczytacje dokładnie
    to się zrozumieliśmy byłem przekonany że o 5d2
    co do tego że 5d3 jest dużo lepszy od 6D to przecież oczywiste do tego stopnia że nie ma co się nawet nad tym zastanawiać

Uzależniony Awatar PoulN

Hahaha - dobre nie
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 14-03-2013 o 16:03

Strona 240 z 495 PierwszyPierwszy ... 140190230238239240241242250290340 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów