Strona 237 z 495 PierwszyPierwszy ... 137187227235236237238239247287337 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 361 do 2 370 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    Uśmiecham się, bo za każdym razem przypomina mi się wielokrotnie słyszane że " zdjęcia z cropa i FF można
    rozpoznać z kilometra"
    Bo to jest prawda, ale tylko częściowa. Spróbuj "podrobić" 24/1.4 na cropie...
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Bo to jest prawda, ale tylko częściowa. Spróbuj "podrobić" 24/1.4 na cropie...

A inne można ?

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nie tylko. Fiolet jest zauważalny nawet bez wyciągania z cieni, wystarczy np. użyć iso 6400.
    w 6 fiolet pojawia się ok. 25600 iso, szczególnie jak się rozjaśnia winietę w rogach
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Potwierdzam. Na iso 16000 fioletu brak. Szok.
    Ostatnio edytowane przez MC_ ; 07-03-2013 o 20:56

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    Sprawdzając przed ewentualnym zakupem AF nie zauważyłem żadnego szału, a setki postów o tym jaki jest szałowy nastawiły mnie na nieopisane wprost przeżycia

Tu naprawdę nie widać żadnych zdjęć świadczących o wyjątkowości tego układu. Ja tę puszkę sprawdzałem w normalno - średnich warunkach i moje doświadczenie z 6D pokrywa się z najbardziej chyba wiarygodnymi testami AF tj. LensRental, a tu czytam z goła odmienne opinie, stąd proszę o ich potwierdzenie. Może puszka, którą ja miałem była trefna, jak i te pięć sztuk w Lens Rental nie wykluczam tego, ale u licha niech ktoś to podważy całą serię zdjęć i pokaże, że system trafia z każdym strzałem, podkreślam raz jeszcze, że tego nie wykluczam.
    Jestem posiadaczem 6D od półtora tygodnia i obiektywnie (a może subiektywnie) muszę stwierdzić , że AF w tej puszce jest taki sobie.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Porownujac do czego?

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Jestem posiadaczem 6D od półtora tygodnia i obiektywnie (a może subiektywnie) muszę stwierdzić , że AF w tej puszce jest taki sobie.
    to ciekawe, widać puszka a puszka to też róznica

Pełne uzależnienie

Dla mnie jest porównywalny z 40D, czulszy punkt środkowy (rzeczywiście dajacy złapać ostrość przy -3EV). Boczne działają podobnie skutecznie jak punkty z 40D. Mam wrażenie że 6D ostrzy troszeczkę wolniej w trudniejszych warunkach. Całość wychodzi na remis.

Coś już napisał

Witam
    Od dwóch dni jestem posiadaczem 6D. Pierwsze zdjęcia zrobiłem w pomieszczeniu ze światłem jarzeniowym. I ku mojemu zdziwieniu cześć zdjęć jest częściowo zabarwiona na zielono. W serii jedne są ok inne zabarwione. Nie mają znaczenie ustawienia balansu bieli, przy innym typie świetlówek jest ok. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem?

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Oświetlenie podczas fotografowania wnętrz - Oświetlenie jarzeniowe - Optyczne.pl
    o tyle to dziwne że 7d nie zuważyłem tego problemu, przyjąłem to za standard po konsultacji z kolegami nikoniarzami, którzy to mieli od zawsze/
    Nie wiem czemu z poprzednim aparatem nie miałem tego czy to kwestia nieuwagi (nie dostrżenienia problemu) czy czegoś innego (kto wie?)
    ale też przez moment byłem przekonany że mam walnięty aparat...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    Noo .... mogłaby powtórzyć się "piękna historyjka" i paść stwierdzenie "super, od razu widać, że to FF"

Uśmiecham się, bo za każdym razem przypomina mi się wielokrotnie słyszane że " zdjęcia z cropa i FF można

rozpoznać z kilometra"
    już nie rozdmuchując naszego minikonfliku napiszę tylko, że GO na ff jest jednak bardziej selektywna, ma lepszą separację obiektu ostrego od reszty i przejście jest takie ładniej zdecydowane. Daje się to zauważyć, co więcej zauważałem to zanim nabyłem 6D u kolegów z FF i zawsze mnie to lekko bolało. Oczywiście przy przymknięciu do 5,6 czy robieniu z kilkunastu metrów nawet na 1.8-2.8 jest to już praktycznie niezauważalne, ale przy najjaśniejszych szkiełkach i bliskich ujęciach 1 planu jest to naprawdę wyraźne i buduje własnie to co określa się plastyką obrazka...
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 08-03-2013 o 04:40

Strona 237 z 495 PierwszyPierwszy ... 137187227235236237238239247287337 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów