Strona 233 z 495 PierwszyPierwszy ... 133183223231232233234235243283333 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 321 do 2 330 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Swoją drogą nijak nie przychodzi mi do głowy argument za teorią, że zastosowanie połowę tańszych, równie szybkich i coraz bardziej pojemnych kart SD, może być wadą...
    Słabą wyobraźnię masz :-)
    Przykład: przesiadka z 5D/5D MkIII czy innego starszego cropa xxD - po starym sprzęcie zostaje ci np. 1000 zł w kartach CF.
    Szkoda wyrzucić, a kto kupi używane?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Nie miałem najmniejszego problemu ze sprzedażą 20GB kart używanych na KaKaeMie. Za uzyskane środki kupiłem 2x 16GB SD o prędkości 45MB/s.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Nie wiem na ile czytujesz tamto forum, ale znalazła się grupa osób twierdzących, że to plastikowy badziew, który łatwo zniszczyć i zgubić.
    Oczywiście argument o wyłamanych pinach w gnieździe i kosztach naprawy ww. ich nie przekonał, bo "u nas tego nie było".
    Łatwo zniszczyć mały, twardy i zwarty kawałek plastiku? Przerobiłem setki kart SD, jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś ją złamał. No, ale jak ktoś jest gamoń to i metalową kulkę zniszczy.
    Argument o możliwości zagubienia pominę milczeniem...

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Słabą wyobraźnię masz :-)
    Przykład: przesiadka z 5D/5D MkIII czy innego starszego cropa xxD - po starym sprzęcie zostaje ci np. 1000 zł w kartach CF.
    Szkoda wyrzucić, a kto kupi używane?
    No, w ten sposób to można argumentować tęsknotę za każdym starociem Taki koszt postępu. Dla mnie karty SD to same zalety w stosunku do CF. Do tego w każdym lapku, TV czy innym przenośnym urządzeniu mamy SD, dwukrotnie tańsze, równie szybkie, mniejsze, czy choćby jak MC wspomniał - nie wyginają się piny w aparatach, co często prowadziło do zwar i problemów, znacznie częściej niż "połamane karty SD" o których w życiu nie słyszałem

Cytat Zamieszczone przez e-pic Zobacz posta
    Tak sobie myślę, że przecież to może być dokładnie taka sama migawka jak np w 5D II, tylko że gwarancję dali na 100 a nie na 150 tys. cykli, właśnie po to, aby obniżyć "rangę" aparatu.
    Btw. A dali jakąkolwiek gwarancję na przebieg ?
    A
    Canon EOS 6D | C 24-105 f/4 L | C 70-200 f/4 IS L | C 1.4x | C 50 f/1.4 | C 85/1.8 | C 35/2.0 | 580EX

Początki nałogu Awatar merida

Ja podobnie nie zdążyłem dobrze ich wystawić, a już ktoś kupił używane CF-ki. Co do SD nie mają dla mnie żadnych wad, które przeszkadzały by mi w użytkowaniu, a nawet mają same zalety w porównaniu do CF-ek.

Uzależniony Awatar PoulN

Ciekawe czy 6D tez będzie liniał z farby jak 5D Mk3,... skoro jest to "budżetowa" FF to tym bardziej można się tego spodziewać, skoro w dużo droższym modelu tak przyżydzili na wykonaniu, w 6d "lakier, farba" zdaje być taka sama, zresztą canon (od 60d) maluje puszki jakimś "modnym" spray`em metalic, na odpowiedź pewnie będzie trzeba poczekać parę miesiący..
    http://www.canonrumors.com/forum/ind...?topic=11571.0
    http://www.canonrumors.com/forum/index.php?topic=9936.0
    Ostatnio edytowane przez PoulN ; 06-03-2013 o 16:10

Coś już napisał
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez algha Zobacz posta
    Btw. A dali jakąkolwiek gwarancję na przebieg ?
    A
    Chyba mój błąd... chodziło mi o żywotność migawki, która z tego co wiem wynosi 100 tys., a nie o gwarancję przebiegu.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Kujawy

Ja zamieniłem oba 5d mk2 na 2x6d, głównie ze względu na af. Teraz przynajmniej nie mam problemów z 24L2.
    Celuje, robie fotke i mam ostrość tam gdzie chciałem, na 5d2 było różnie, nawet po kalibracji.
    I mam dużo lepsze ISO
    Obawiałem się tylko tej migawki, ale sprawdziłem na własnej skórze i nie ma się czym przejmować, w ekstremalnych warunkach polecam ISO 50.
    Klika małych fotek robionych dziś w południe z 85L2 na 1.2, tak żeby pokazać że szóstka daje rade:

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

Są exify, na pierwszym zdjęciu czas 3200, na reszcie migało 4000
    2x6D + 24LII + 50 1.4 + 85LII + 430 EXII +580EXII

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez PoulN Zobacz posta
    Ciekawe czy 6D tez będzie liniał z farby jak 5D Mk3,... skoro jest to "budżetowa" FF to tym bardziej można się tego spodziewać, skoro w dużo droższym modelu tak przyżydzili na wykonaniu, w 6d "lakier, farba" zdaje być taka sama, zresztą canon (od 60d) maluje puszki jakimś "modnym" spray`em metalic, na odpowiedź pewnie będzie trzeba poczekać parę miesiący..
    http://www.canonrumors.com/forum/ind...?topic=11571.0
    Finnish wearing on my 5D Mark III
    Jedna z wad 6D, czyli poliwęglanowa góra obudowy może się stać jego bardzo silną stroną. Jeśli wszystkie puszki magnezowe będą tak obłazić z farby naród zacznie postulować o całkowicie plastikowe konstrukcje . A to akurat canona bardzo ucieszy .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez andrev17 Zobacz posta
    Ja zamieniłem oba 5d mk2 na 2x6d, głównie ze względu na af. Teraz przynajmniej nie mam problemów z 24L2.
    Celuje, robie fotke i mam ostrość tam gdzie chciałem, na 5d2 było różnie, nawet po kalibracji.
    I mam dużo lepsze ISO
    Obawiałem się tylko tej migawki, ale sprawdziłem na własnej skórze i nie ma się czym przejmować, w ekstremalnych warunkach polecam ISO 50.
    Klika małych fotek robionych dziś w południe z 85L2 na 1.2, tak żeby pokazać że szóstka daje rade:

foto1

foto2

foto3

foto4

foto5

Są exify, na pierwszym zdjęciu czas 3200, na reszcie migało 4000

Z góry przepraszam za sarkazm, ale mam wrażenie, że żyję w jakimś matrixie. Niby o czym owe one fotki mają kurde świadczyć?

Strona 233 z 495 PierwszyPierwszy ... 133183223231232233234235243283333 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów