Strona 228 z 495 PierwszyPierwszy ... 128178218226227228229230238278328 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 271 do 2 280 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    nie mogę Cię już czytać wiesz, strasznie to dziwne zatem, że przy tylu krokach wstecz poczułem wyraźny skok do przodu przy przesiadce z 7 na 6
    weź Ty go w łapki porób troche zdjęć to przestaniesz klepać farmazony z papieru, których ja osobiście czytać nie mogę po 3 letnim użytkowaniu 7D i 2 miesięcznym 6...

Kiedyś gdzieś ktoś na jakimś portalu napisał : " Canon wypuszczając 6d uważa, że jego klienci są coraz głupsi"

Nie bierz tego do siebie ....

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez DitchesKing Zobacz posta
    To samo miałem na myśli, kiedy pisałem swojego (trzy łączone) ostatniego posta...

Przepraszam .... że mam czelność krytykować 6d.

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Porównujecie reporterską puszkę APSC z entry FullFramem dla landszafciarzy.
    To przecież zupełnie inny sprzęt, nieprzypadkowo w tylu sprawach różny. Dla marud, bez wymieniania z imienia i nazwiska potrzebna jest chyba 1DX za 7 tys.
    Też nie doskonały, za ciężki.
    Ostatnio edytowane przez Paprochwbody ; 02-03-2013 o 23:38
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    Nie bierz tego do siebie ....
    Są tacy debile jak ja, dla których najważniejsze funkcje aparatu fotograficznego zapewnia już nawet 300d. Reszta ułatwia tylko zrobienie zdjęcia w mniej sprzyjających warunkach.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    Przepraszam .... że mam czelność krytykować 6d.
    Nie o czelność idzie. Nie dostrzegasz jego zalet. Widzisz same wady. Dla nas (którzy widzimy jego zalety) te wady nie mają najmniejszego znaczenia.
    Dobrze, że rynek foto się dzieli. Gdyby tak nie było wszyscy musielibyścmy kupować 1d. A tak mamy 7d dla maniaków AF i tele oraz 6d dla ciemnostrzelnych i landszafciarzy (nie lubię tego słowa)

--- Kolejny post ---

Zresztą, co byś mi polecił, gdybym na tym forum zapytał: Co kupić. Budżet do 8000 złotych, może kapkę więcej. Trochę już pstrykam 400d i brakuje mi zdecydowanie ISO, lubię focić w ciemnicy ale sprzęt mnie ogranicza, zakochałem się w FF (tego jestem pewien), AF z 400d jest dla mnie w pełni zadowalający, nie używam servo, celuję na centralnym i nie zamierzam tego zmieniać.
    Mam sporo szkieł canona i nie zmienię systemu
    Ciekaw jestem Twojej (i innych) opinii i porady dla takiego ktosia jak ja...
    Czy ktoś poleci mi 5dIII, 5dII, 5d?
    Ostatnio edytowane przez DitchesKing ; 02-03-2013 o 23:25

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Nie 7D? )))))
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

nie mogę Cię już czytać wiesz, strasznie to dziwne zatem, że przy tylu krokach wstecz poczułem wyraźny skok do przodu przy przesiadce z 7 na 6
    weź Ty go w łapki porób troche zdjęć to przestaniesz klepać farmazony z papieru, których ja osobiście czytać nie mogę po 3 letnim użytkowaniu 7D i 2 miesięcznym 6...
    U mnie 7d wytrzymał miesiąc albo dwa a był tylko zapasową puszką. Wszystko zależy od tego kto na jaką jakość się godzi ale akurat crop i ff to inne bajki.
    Jak ktoś nie widzi różnicy to niech się cieszy cropem, prosta sprawa.

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Najzabawniejsze że AF w 7D jest jakięs 70% bardziej zawodny niż ten w 6D. Ilość nie trafionych zdjęć mi się odwróciła, a jak miałem 7D to byłem przekonany, że to tak po prostu ma być...
    tak jestem głupi i jestem dumny z mojej głupoty

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Ilość nie trafionych zdjęć mi się odwróciła, a jak miałem 7D to byłem przekonany, że to tak po prostu ma być...
    Może po prostu dorosłeś i nauczyłeś się korzystać z zawodnego AF. W dowolnej puszce Canona. Zatem gratujemy...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Kolega Rojo z Gdańska, jak będzie Pan w Toruniu- ugoszczę i na piwo zapraszam :-)

--- Kolejny post ---

Ponoć robię dobrą pizzę

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Ktoś parę stron temu pytał o wyzwalanie 6D z pilota. Ja mam takiego starego chińczyka ładnie zwanego zamiennikiem z napisem 'for Canon'. I nawet ten badziew z 6D działa lepiej niż z 450D, gdzie co trochę wymieniałem baterie (w pilotku) bo działał jak mu się podobało.
    Miesiąc temu testowałem baterie Phottix LP-E6, które już miały 'poprawiony' chip i współpracowały z 5D3, natomiast nadal nie dogadywały się ani z aparatem 6D, ani z ładowarką do 6D, od początku potrójne miganie diody, po kilku (3-4) godzinach to samo.

Dla zastanawiających się nad kupnem 6D. Gdyby ten aparat nie był najlepszą ofertą z tej półki to nie byłoby tu tyle wpisów szanownych właścicieli aparatków 7D i piątek.
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Najzabawniejsze że AF w 7D jest jakięs 70% bardziej zawodny niż ten w 6D. Ilość nie trafionych zdjęć mi się odwróciła, a jak miałem 7D to byłem przekonany, że to tak po prostu ma być...

Tak! to jest najzabawniejsze .... ten dziadowski zawodny af w 7d .

Cytat o głupocie był tylko cytatem .... po prostu mnie zastanowił

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez DitchesKing Zobacz posta
    Są tacy debile jak ja, dla których najważniejsze funkcje aparatu fotograficznego zapewnia już nawet 300d. Reszta ułatwia tylko zrobienie zdjęcia w mniej sprzyjających warunkach.

--- Kolejny post ---

Nie o czelność idzie. Nie dostrzegasz jego zalet. Widzisz same wady. Dla nas (którzy widzimy jego zalety) te wady nie mają najmniejszego znaczenia.
    Dobrze, że rynek foto się dzieli. Gdyby tak nie było wszyscy musielibyścmy kupować 1d. A tak mamy 7d dla maniaków AF i tele oraz 6d dla ciemnostrzelnych i landszafciarzy (nie lubię tego słowa)

--- Kolejny post ---

Zresztą, co byś mi polecił, gdybym na tym forum zapytał: Co kupić. Budżet do 8000 złotych, może kapkę więcej. Trochę już pstrykam 400d i brakuje mi zdecydowanie ISO, lubię focić w ciemnicy ale sprzęt mnie ogranicza, zakochałem się w FF (tego jestem pewien), AF z 400d jest dla mnie w pełni zadowalający, nie używam servo, celuję na centralnym i nie zamierzam tego zmieniać.
    Mam sporo szkieł canona i nie zmienię systemu
    Ciekaw jestem Twojej (i innych) opinii i porady dla takiego ktosia jak ja...
    Czy ktoś poleci mi 5dIII, 5dII, 5d?

Ja Cię nie powstrzymuję i nie zniechęcam do zakupu 6d. Piszę jasno i chyba bez błędów

ortograficznych co MNIE powstrzymuje przed zakupem.
    Ostatnio edytowane przez Lucky Luck ; 03-03-2013 o 08:12

Strona 228 z 495 PierwszyPierwszy ... 128178218226227228229230238278328 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów