Strona 224 z 495 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234274324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 231 do 2 240 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Jakub Zobacz posta
    1a 5d
    2a 6d
    Kolory z 6d odwzorowują rzeczywiste (raw wywołany DPP)
    Kolorowy szum w cieniach jest większy dlatego że wyłączyłem zupełnie odszumianie.

W 5d kolory są przekłamane (raw z ACR). Odszumianie kolorowych ciapek ustawione standardowo, dlatego ich nie widać.
    Nie wiem czemu ACR zmienia kolory bo jpg z 5d ma kolory prawidłowe.

Nie porównywałem DR ale jak dla mnie pomijając ilość pikseli i lepsze szumy to jakość obrazka jest taka sama.
    Tylko że ja potrzebuję wysokie iso dlatego na razie zostaną u mnie 6d i spokojnie poczekam aż się sprawa af z 5dmkIII wyjaśni.

Dzięki wielkie za testo/zabawę . Masz może jakieś portrety na 35mm przy f1.8 ? albo f2.0 ?

Coś tam mam ale nie za dużo i bez artystycznego zadęcia
    LINK1 f2,2 iso100
    LINK2 f1,4 iso100

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Na korzyść 6d widzę całkiem znaczną różnicę w szumach (na przykład przy kole z prawej strony). Przejścia tonalne, choćby w środku okienka, też wyraźnie na korzyść 6D.

Coś już napisał Awatar qbar

Cytat Zamieszczone przez janulrich Zobacz posta
    Dobra, ekrowa niech odpowie i czekamy na odpowiedź.

No piszesz ekrowo czy nie?
    No i macie. Przestraszyliście biednego ekrowe. Jedyna nadzieja w tym, że zmieni nicka i zacznie trollować pod innym avatarem

Uzależniony

Nie rozumiem sensu porównywania obrazków z 2 różnych puszek z wołaniem rawów dwoma różnymi odrawiaczkami.
    Porównajcie sobie różne algorytmy przetwarzania w ACR 2003,2010,2012, a co dopiero inne programy. Kiedyś sprawdzałem różne programy, mi najbardziej pasuje ACR. Stąd też może być taka różnica w kolorach. Tak samo mogło słońce trochę zajść, i mogła zmienić się temperatura barwowa.

Mity o plastikowym obrazku 6D pewnie powstały z testów puszki opartych o JPG.

Bywalec Awatar aciek_l
    Miasto
    Poznań, Częstochowa

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    Nie rozumiem sensu porównywania obrazków z 2 różnych puszek z wołaniem rawów dwoma różnymi odrawiaczkami.
    Porównajcie sobie różne algorytmy przetwarzania w ACR 2003,2010,2012, a co dopiero inne programy. Kiedyś sprawdzałem różne programy, mi najbardziej pasuje ACR. Stąd też może być taka różnica w kolorach. Tak samo mogło słońce trochę zajść, i mogła zmienić się temperatura barwowa.

Opartych o JPG, szczególnie z włączonym odszumianiem, bo ono robi ogromną różnice w obrazie.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Grzesiek_PL Zobacz posta
    To w dużym stopniu racja, ale rawy wołane w DPP też nie robią mu dobrej marki.
    Odszumianie i wyostrzanie w DPP mocno odstają od tego, do czego przyzwyczaił nas Lr/ACR.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

1a 5d
    2a 6d
    Ufff..., bo juz sie bałem że niepotrzebnie wywalłem kasę . Prawda jest taka że w dobrych warunkach świetlnych i przeskalowniu do tej samej rodzielczości nie można się spodziewąć jakiś wielkich róznic.
    Nowe puszki to zawsze lepsze wysokie ISO, AF i rozdzielczośc (ergonomia już nie ).
    Ostatnio edytowane przez Usjwo ; 02-03-2013 o 05:59

A czego więcej można oczekiwać. Jak będą w nieskończoność zwiększać DR to się zrobi z tego HDR
    Ja przy 6d chciałem min. taką jakość zdjęć jak z 5d i super ISO
    a dodatkowo dostałem boczne które da się używać w dobrych warunkach,
    czyli np. przygotowania w fot. ślubnej.

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Jakoś nie mogę się oprzeć pokusie.

Uwaga które to body? (pliki bez exifów)

LINK1 LINK2

ekrowa na pewno wie które to 6d (a które 5dclassic) bo jego brak plastyki i kompletny brak szczegółów bije w oczy więc prosiłbym aby nie zdradzał od razu i nie psuł zabawy forumowym kolegom

Z czystej ciekawości jak to wygląda natywnie: można prosić o rawy tych zdjęć?

Pozdrawiam
    Artur

Strona 224 z 495 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234274324 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów