Ale ustaliliśmy, że 6D nie ma użytecznego servo.![]()
No tak. Udzielając się w wątku nie należy sugerować się jego tytułem. ;-)
Po za tym servo już było testowane, ok 70% trafień ale to w przypadku goniących osób, więc nie ma załamki.
@Rojo szalejących na koncercie przy niemal całkowitej ciemnicy strzelał i dawało radę,,, także![]()
tylko ja robię koncerty od prawie 10 lat i już wiem nawet z jakim interwałem i w jakim kierunku poszczególni artyści się przemieszczają@Rojo szalejących na koncercie przy niemal całkowitej ciemnicy strzelał i dawało radę,,, także, a tak na serio to w życiu na koncertach nie robiłe na ai-servo, jest to dla mnie niewykonalne, za dużo zmiennych, za dużo elementów w kadrze na które af może sobie pofrunąc bo je dostrzeże, do tego zmieniające sie co sekunę albo szybciej światła. Nie, koncertówek nie robi się na ai-servo
![]()
@Rojo sorka, troszkę ogólnie napisałem => no jak w takich warunkach jak TY robiłeś, sprzęt daje radę, no to dla mnie jest to PERŁA... no tylko tych 10 lat doświadczenia mi braknie i tu może być jedyny problem
![]()
Miałem się nie odzywać, ale nie mogę.... po prostu jak czytam te niektóre posty to marszczy mi się...
Był ktoś kiedyś na koncercie? Widział ile tam jest świateł? Pewno nie zwracaliście na to uwagi nigdy, albo byliście zaciekawieni samym koncertem, albo napojeni... Zazwyczaj jest tak, to zależy gdzie będziecie stali, w fosie zazwyczaj jest trochę czasu na przymiarkę a wokół was są światła, masa świateł. Na koncercie wykonywałem zdjęcia ojjj dawno temu jeszcze takim aparatem Nikon D70 z heliosem m42 za 20zł obgryzionym przez psa.
Kilka zdjec mozna znalezc tutaj Index of /bbb Dało się zrobić? dało... to tym bardziej da się to zrobić dowolnym aparatem i w zasadzie dowolnym obiektywem i to nie jest jakaś szczególna właściwość przypisana tylko do Canona 6D. A że nim łatwiej, bo technologicznie zaawansowany to już inna sprawa.
Każdy sprzęt da radę!
A co do wykonywania zdjęć na koncertach, nie potrzeba żadnego servo... tak jak Royo napisał, nie potrzeba żadnego kombinowania, wystarczy bujać się w takt muzyki razem z wykonawcami na scenie![]()
Ostatnio edytowane przez ekrowa ; 28-02-2013 o 16:46