'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)
Rojo dzieki za szybka odpowiec. Boje sie troche tych rozmiarow bo lapska mam wielkie i na rynku malo gripow do tego. Zobaczymy. Mysle ze kupie w przyszlym miesiacu i zobaczymy
Grip już jest od Newell'a za niecałe 300 zł
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
Tylko L i X reszta bez wiekszego znaczenia
No tak, landszafciarze. Tam liczy się niskie ISO (głównie), DR przy niskich ISO, rozdzielczość matrycy i dobra optyka szerokokątna. O ile niskie ISO jest porównywalne wszędzie, co do optyki szerokokątnej można się spierać (osobiście uważam, że Canon zawsze robił lepsze tele od Nikona, ale Nikon lepsze szerokie kąty), to DR bywa lepszy do dostania za te same pieniądze, jak i rozdzielczość matrycy. Jeśli natomiast dopuścimy do puli puszki z cropem, to możemy nawet w dużo niższych pieniądzach mieć sprzęt o lepszych parametrach (cały czas mówimy o niskich ISO)Zamieszczone przez janulrich
Jak dla mnie zależy od techniki. Dla mnie 6d odpada - potrzebuję boczne nie tylko działające, ale i sensownie rozmieszczone. Co więcej potrzebuję pomiar światła na aktywnym punkcie AF. Mam wieloletni nawyk z 1ds i trudno mi się odzwyczaić. Jeśli natomiast ktoś potrafi bardzo sprawnie robić na centralnym i przekadrowywać, to myślę, że 6d da radę.Zamieszczone przez janulrich
Pentax K-5 II, Leica M9