Strona 188 z 495 PierwszyPierwszy ... 88138178186187188189190198238288 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 871 do 1 880 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Jeszcze niedawno temu, głównie rozmowy o aparatach odnosiły się do zdjęć, teraz w większości widzi się onanizacje sprzętową i tematy typu jak połączyć aparat z satelitą, albo z ifonem i innymi pierdołami,coby baterii nie wyczerpało, bo nie starczy mocy na ewentualne robienie zdjęć ... ! Cieszcie się, zapowiadają już systemy operacyjne do aparatów, jak windows, android w tel. będzie jeszcze więcej możliwości analizowania sprzętu pod takim kątem, więcej radości z zabawy grzebania po menu aparatu, może nawet będzie możliwość zainstalowania gier wideo żeby można było co robić owym aparatem

Niczego sensownego niestety nie dowiedziałem się w ostatnich postach, na temat tego aparatu, ale chyba już nic więcej nie dowiemy się o tym sprzęcie w kwestii robienia zdjęć, wszystko zostało powiedziane ...

Dobrze że dziś mam sesje, muszę się otrząsnąć od czytania o tych wszystkich bajerach i znów przypomnieć do czego służy aparat, wiedząc że iso 6400 nie jest najważniejsze, gps, i satelity i ifony w aparacie

a dziś focę C50D, mam nadzieje że bez gps, zapamiętam gdzie robiłem zdjęcia, i znajdę powrotną drogę do domu hmmm... a czy w ogóle 50D da się zrobić zdjęcia ?
    miejsce na zdjęcia jest na mojej stronie, w szkole i między znajomymi
    tu jest miejsce na problemy z sprzętem

ale nie, to nie ma sensu
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez luc Zobacz posta
    Korzystając z okazji - co z alternatywnymi akumulatorami? Podczas zakupu przymierzałem jakiegoś noname'a i aparat uraczył mnie komunikatem o problemie z komunikacją z akumulatorem. Da się taki akumulator ładować oryginalną ładowarką, czy też z tego nici?
    w moich się da (Platinium), pewnie zależy od accu. Oczywiście też mam komunikat o niekomunikacji ale jak go zleję to wszytko ładnie hula tylko nie widać zużycia oczywiście. Ładuję oryginalną ładowarką, tak samo jak wcześniej z ładowarką 7D (w 7D te accu miały już info o poziomie ładowania)

Początki nałogu Awatar tkosiada
    Miasto
    UK

Cytat Zamieszczone przez janulrich Zobacz posta
    Ja chcę kupić cały system czekam aż harpagan stanieje Jest tu ktoś kto przeszedł z Nikona do Canona ?
    A o co konkretnie chcesz spytac?
    x pro2/ 23/ 56/10-24/

Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Jeszcze niedawno temu, głównie rozmowy o aparatach odnosiły się do zdjęć, teraz w większości widzi się onanizacje sprzętową i tematy typu jak połączyć aparat z satelitą, albo z ifonem i innymi pierdołami...
    to teraz przeczytaj jeszcze raz i pomyśl co Twój post wniósł do dyskusji o 6D?

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    to teraz przeczytaj jeszcze raz i pomyśl co Twój post wniósł do dyskusji o 6D?
    Ale 75% postów nic merytotycznego nie wniosło. Taka uroda forum wszelakich...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Miasto
    Gdynia

tak się zastanawiam od jakiegoś czasu czy bywają tu jacyś moderatorzy w ogóle?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

A skądże .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Cytat Zamieszczone przez andrev17 Zobacz posta
    do mnie przyjeżdża jutro 6d, jednego 5dmarka2 sprzedałem; ale tak sobie myślę dlaczego ta migawka ma tylko 1/4000?? Przejrzałem sobie kilka plenerów z ub. roku z 5d2+85L2 i dużo czasów mam właśnie w przedziale 1/4000 - 1/8000 przy iso 100 i przysłonie 1.2. Ciekawe jak to będzie w 6d... może wyjdzie jakiś firmware, nie koniecznie od Canona zmieniający prędkość migawki ;-)

No właśnie ... canon 60d - 1/8000, 7d - 1/8000, ba nawet pentax kx w końcu jeden z najbardziej entry - 1/6000.

Ps. A już wiem ... żeby było o czym pisać na CB
    Ostatnio edytowane przez Lucky Luck ; 19-02-2013 o 15:02

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    No właśnie ... canon 60d - 1/8000, 7d - 1/8000, ba nawet pentax kx w końcu jeden z najbardziej entry - 1/6000.

Ps. A już wiem ... żeby było o czym pisać na CB
    Nie bardzo wiem nad czym tu się zastanawiać, skoro sprawa jest oczywista: ze względu na istnienie 5D MkIII.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie

Nie bardzo wiem nad czym tu się zastanawiać, skoro sprawa jest oczywista: ze względu na istnienie 5D MkIII.
    Lepiej musieć czasami przymknąć by robić na 1/4000 niż musieć przymykać by obiekt mieścił się w zasięgu pudłującego AF. W tej chwili 5D mk III nie jest żadną alternatywą dla 6D. Dopóki Canon nie zacznie naprawiać AF w 5 to nie ma co brać pod uwagę tego aparatu. Tym bardziej, że docierają słuchy o kolejnych padniętych sztukach.

Strona 188 z 495 PierwszyPierwszy ... 88138178186187188189190198238288 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów