Dokładnie tak, analoga mam do dziś(nawet 3 w tym średni format) bardzo je lubie a fotografia z nich uważam, że nadal ma charakter którego nie ma cyfraAle są gusta i guściki jedni robią zdjęcia inni wola o nich rozmawiac
![]()
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
podejrzewam że 90% z nas ma choć jeden aparat analogowy, którym robi zdjęcia a większość ma ich conajmniej kilka, i to piekne jest, tylko że ja z analogiem do pracy nie pójdę, chyba że mam konkretne zlecenie na średni albo duży format, a do codziennej pracy potrzebuję sprzęt szybki, sprawny, niezawodny z błyskawiczną możliwością publikacji zdjęć - czego analog akurat nie daje. Ale to chyba nie miejsce na taką dyskusję...![]()
Zgadza się . Ja chyba skutecznie wyleczyłem się z 6D, wysokie ISO to nie wszystko.
jezeli dla Ciebie 7d jest tanim kropem to gratuluje dochodow.
Dobiegaczki mialy nikony analogowe.To stary wynalazek :-)Są kozaki co na analogach do dzisiaj trzaskają ... nawet sport i nie widzą problemu . Im więcej bajerów... tym więcej usterek i problemów. Aparatem się ma robić fotki, a nie śledzić
6d, 50 1,8 STM, 16-35 f4 IS L, 24-105 f4 IS L ,85 1,8 USM, 70-200 f4 IS L, pleśniaczki, itepe...
A prosze Cie bardzo
1/4000s
Brak joy'a do wyboru punktu AF
Zmiana guzikologii