Strona 163 z 495 PierwszyPierwszy ... 63113153161162163164165173213263 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 621 do 1 630 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    to co to foto robi...
    Pokazuje, że nie potrzeba rozbłysku supernowej nad głowami by uzyskać czas krótszy niż 1/4000s.
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

to co to foto robi powiedz mi w wątku o 6D? po co śmiecisz?

po to np, żeby zilustrować niedostatki 6d - ograniczenie do 1/4000 dla ludzi fotografujących śluby przy użyciu jasnych obiektywów będzie bardzo bolesne, a zdaje się jest ich tu co najmniej kilku.

o słabym ai-servo 6D piszę od początku, ale nie powiesz mi chyba że swoim i "na ślub to ja mam nikonem" na weselach śledzisz galopujące po parkiecie pary ai-servo (czy jak to się tam w nikonie nazywa) Chciałbym zobaczyć aparat który radzi sobie z kilkoma przemieszczjącymi się szybko i co rusz prawie wpadjącymi na siebie parami w ciemno oświetlonej sali sledząc jedną wybraną.
    w nikonie nazywa się to AF-Continous i jest porażająco skuteczne, na tyle, że opłaca mi się utrzymywać dwa systemy jednocześnie.

resztę twojej wypowiedzi odnośnie stukania sie pindolkami kto robi lepsze zdjęcia pozwolisz że pominę milczeniem...
    tak, w odpowiednim miejscu odkryłeś, że milczenie jest złotem.

w jednym zdaniu podsumowania - lepszy od 5d2 i z tego zestawienia do ślubów wybrałbym 6d, ale znacznie ustępuje sprawnemu 5d3 w wielu ważnych elementach - AF/śledzenie, ergonomia, migawka.
    pozdrowienia

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta
    Pokazuje, że nie potrzeba rozbłysku supernowej nad głowami by uzyskać czas krótszy niż 1/4000s.
    akurat naświetlenie pokazanego zdjęcia na 1/4000 zamiast 1/6400 by mu pomogło...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez habakuk Zobacz posta
    w jednym zdaniu podsumowania - lepszy od 5d2 i z tego zestawienia do ślubów wybrałbym 6d, ale znacznie ustępuje sprawnemu 5d3 w wielu ważnych elementach - AF/śledzenie, ergonomia, migawka.
    pozdrowienia
    czyli generalnie powtarzasz prawdę opisaną tu już jakieś 30 razy i nie można się z tym nie zgodzić bo tak jest. Ale robisz to tak jakby się nim nie dawało zdjęc robić co jest troche irytujące...
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 05-02-2013 o 20:01

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

myślę, że przy 1/4000 suknia wyjściowo nie wyglądałaby dobrze, ale to bez znaczenia - to wypruty jpg z raw, pierwsza z brzegu ilustracja dla wielu piszących tu fotografujących śluby, że przy jasnym otwartym obiektywie może być ciężko nawet w średnio słoneczny dzień.

ale dobrze, widzę, że wyraźnie psuję ci samopoczucie; dla mnie to tylko narzędzie na rok, może dłużej, jedno z wielu, z kluczowym plusem w postaci fantastycznego obrazka ale i znaczącymi minusami, które w twojej pracy są być może marginalne a w mojej istotne.

nie mam do aparatu aż tak osobistego stosunku i życzę ci tego emocjonalnego uniesienia zw. z użytkowaniem 6d jak najdłużej.
    pozdrawiam, pace, żegnam

Bywalec
    Miasto
    Dzianisz

http://www.gophoto.it/view.php?i=htt...g#.URFOpKV2QeM
    tu link do prawie oryginału(lekko zmniejszone)

Coś już napisał

Dzięki , nie no jest żyleta Fakt faktem to f4 ale przy ISO 12800 Jestem już jedną nogą w sklepie

Mi trzeba do ślubów sprzętu -> 6D. Muszę jeszcze się zastanowić ... czy czasem nie 5D Mark III
    Ostatnio edytowane przez janulrich ; 05-02-2013 o 21:37

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Miałeś może styczność z 40D/50D? Jeśli tak to jak w stosunku do nich wygląda praca tylnego kółka (wielkość, łatwość operowania)? Praca wybieraka AF nie ma tu dla mnie znaczenia. Jeszcze jedno: czy jest wystarczająca ilość miejsca na palce między gripem, a zamontowanym obiektywem?
    Aktualnie mam 40D i od soboty 6D ( przesiadłem się z 5dmkI ). Jakiejś specjalnej różnicy w pracy tylnego kółka nie zauważyłem, 6D sprawia wrażenie mniejszego aparatu od 40 ale w ręce całkiem nieźle leży. W porównaniu do starej 5 czy 5dmk2 jest zdecydowanie gorzej. Na pewno ergonomia to sprawa bardzo indywidualna wyżej Adam napisał że tylne kółko małe, za nisko, ja na to nie zwróciłem uwagi, natomiast ciężko mi się przyzwyczaić do wybieraka i podglądu. Punkty AF lepiej wybiera mi się za pomocą dwóch kółek.

Coś już napisał

to co to foto robi powiedz mi w wątku o 6D? po co śmiecisz?
    o słabym ai-servo 6D piszę od początku, ale nie powiesz mi chyba że swoim i "na ślub to ja mam nikonem" na weselach śledzisz galopujące po parkiecie pary ai-servo (czy jak to się tam w nikonie nazywa) Chciałbym zobaczyć aparat który radzi sobie z kilkoma przemieszczjącymi się szybko i co rusz prawie wpadjącymi na siebie parami w ciemno oświetlonej sali sledząc jedną wybraną.
    resztę twojej wypowiedzi odnośnie stukania sie pindolkami kto robi lepsze zdjęcia pozwolisz że pominę milczeniem...
    To ja czegoś nie rozumie rojo. Jak na płytkiej przysłonie można zrobić ostre zdjęcie w ruchu, nie używając do tego al-servo w 6D, zakładając np. że mamy do czynienia z tańcem, a nie sytuacją w której wyostrzysz sobie wcześniej i ludzie wchodzą Ci w przygotowaną przestrzeń ostrości?

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez jeju Zobacz posta
    To ja czegoś nie rozumie rojo. Jak na płytkiej przysłonie można zrobić ostre zdjęcie w ruchu, nie używając do tego al-servo w 6D, zakładając np. że mamy do czynienia z tańcem, a nie sytuacją w której wyostrzysz sobie wcześniej i ludzie wchodzą Ci w przygotowaną przestrzeń ostrości?
    dokładnie tak jak napisałeś, poza tym czasem para przemieszcza się równolegle do Ciebie a nie prostopadle. Naprawdę wszyscy na ślubach jedziecie na dobiegaczkach? Ja w życiu tego w canonie nie używałem choć poprzednio miałem 7D wiec teoretycznie sprzęt z dobrą dobiegaczką...
    Poza tym af i shutterlag w 6 jest naprawdę cholernie szybki (krótki) i wystarczy złapać i pstryknąć...

Uzależniony Awatar jac+

@Diable - dziękuję za wrażenia "organoleptyczne". Dziwi mnie trochę, że 6D sprawia wrażenie mniejszego od 40D. Wymiary specyfikacyjne mówią co innego, ale czasami dane producenta sobie, a życie sobie. Byłem w ostatnią sobotę w płockim MM, żeby oblukać ten cud techniki, jednak nie udało mi się to. "Nie ma, możemy mieć, ale tylko na zamówienie". No jasne - zamówię w ciemno sprzęt za ca. 7,5 KPLN. Nie wiesz gdzie w Płocku można namierzyć 6D na żywo?
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Strona 163 z 495 PierwszyPierwszy ... 63113153161162163164165173213263 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów