Strona 160 z 495 PierwszyPierwszy ... 60110150158159160161162170210260 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 591 do 1 600 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Uzależniony

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

No i przez przypadek stałem się użytkownikiem 6D Jeszcze kilka dni temu nic nie wiedziałem o tym aparacie wiec to całkowity spontan. Plany były takie że kupię 5d III ale nagle stwierdziłem że będzie to przeinwestowanie(fotografia ślubna) i stało się jak się stało. Poczytałem oczywiście na forum na temat tego body i miałem mieszane uczucia. Teraz jestem po domowych testach i mogę napisać co myślę.
    Na budowę i wykonanie nie mam co narzekać, nie jest to na pewno odpustowy plastik. W mojej dłoni leży doskonale i na pewno lepiej mi się go trzyma bez paska niż mój drugi 5d II. Jest fajnie wyprofilowany i pięknie leży w dłoni. Co do obsługi to nie jest tak źle jak przeczytałem na forum. Wybieranie punktów AF-a po kilku minutach jest opanowane i mało męczące. Reszta też, wystarczy tylko pobawić się trochę i nic nie sprawia trudności. No a teraz ważniejsze sprawy, AF środkowy faktycznie celny i błyskawiczny i na pewno lepszy niż w 5d II. Ostrzy idealnie i szybko nawet w dość ciemnych miejscach, w takich gdzie 5d II już by się pogubił. Boczne punkty AF-a osobiście to mnie zaskoczyły, sprawdziłem je tak bez wiary a tu okazuje się że jest bardzo dobrze (może mam zepsuty aparat). Wszystkie boczne łapały pięknie w nocy, w pokoju przy trzech energooszczędnych żarówkach. Na pewno używanie ich jest lepszym rozwiązaniem niż przekadrowywanie. Może faktycznie przy bardzo dokładnych testach wyszłyby troszeczkę słabsze ale ja jestem bardzo zadowolony. Wspomnę że testowałem tylko i wyłącznie na 35/1,4 i tylko na przysłonie 1,4. Z innych ciekawostek to zaskoczył mnie pozytywnie ten tryb cichej migawki, fajna rzecz do kościoła, teatru itp. Dziwna sprawa jest przy przewijaniu zrobionych zdjęć, jak powiększy się zdjęcie zaraz po zrobieniu to nie można przewijać wszystkiego, jakaś lipa jest z tym, mam nadzieję że rozgryzę o co tam chodzi. Tyle na razie się dowiedziałem

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Chtiej Zobacz posta
    lysy1980 Możesz mi odpowiedzieć na pytanie - jaki zasięg ma WiFi - chodzi mi o to czy jesli na stadionie lub hali zostawię aparat (6d) na statywie, to czy będę mógł swobodnie się z nim połączyć z odległości powiedzmy 100-200m, przy użyciu laptopa lub telefonu?
    kolejne pytanie, na które odpowiedź mnie interesuje to czy reakcja aparatu na polecenie (np. zrobienie zdjęcia) wysłane z telefonu/laptopa przez Wifi jest długa?
    wydaje mi się, że nie ma wifi, które ma zasięg powyżej 100m
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Uzależniony

Na forum ML ktoś robił test prędkości karty, uzyskał coś około 40MB/s Myślę, że dobrym wyborem będzie zakup SanDisk Extreme 45MB/s (sam używam takiej z 500D, wyciąga 20MB/s ale bufor opróżnia wyraźnie szybciej od karty z serii Ultra II 15MB/s).

Dopiero zaczyna Awatar luc
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez airhead Zobacz posta
    wydaje mi się, że nie ma wifi, które ma zasięg powyżej 100m
    W instrukcji wi-fi do 6D piszą, że zasięg to około 30m:
    http://gdlp01.c-wss.com/gds/8/030000...-wff-im-en.pdf

Tutaj koleś porównuje to do WFT-E7A, które ma mieć 150 metrów:
    Canon EOS 6D Camera - First Shots
    'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
    Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)

Dopiero zaczyna Awatar Chtiej

Cytat Zamieszczone przez luc Zobacz posta
    W instrukcji wi-fi do 6D piszą, że zasięg to około 30m:
    http://gdlp01.c-wss.com/gds/8/030000...-wff-im-en.pdf

Tutaj koleś porównuje to do WFT-E7A, które ma mieć 150 metrów:
    Canon EOS 6D Camera - First Shots
    Dzięki wielkie za linki. Swoją drogą ciekawe czy da się połączyć przez Acces Point i sterować.

Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Chtiej Zobacz posta
    Dzięki wielkie za linki. Swoją drogą ciekawe czy da się połączyć przez Acces Point i sterować.
    Da się. W domu łączyłem się za pomocą routera netgear, zarówno ze smartfonem jak i z TV.
    6D, C24-105L, S35 1.4, T28-300 VC PZD, 430EX

Bywalec
    Miasto
    Dzianisz

jeszcze jedno 12800
    Ostatnio edytowane przez waka ; 04-02-2013 o 21:40

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez waka Zobacz posta

Dzięki za sample.
    Masz może coś na f1.8 , f2.8 nie koniecznie wysokie ISO jakieś portrety?

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez janulrich Zobacz posta
    Dzięki za sample.
    Masz może coś na f1.8 , f2.8 nie koniecznie wysokie ISO jakieś portrety?
    Kochani, ale co z tego że dajecie takie miniaturki, takie zdjęcie to mogę na 50D z iso 3200/6400 zrobić, pomniejszyć i też nie będzie widać tak szumu ...

Uzależniony Awatar habakuk
    Miasto
    Kraków

mam od wczoraj, przyjemny aparacik, nieduży, ale bardzo wygodny - gdzie dla mnie, mimo +100 kg, mały rozmiar jest zaletą, uchwyt głeboki.
    obrazek świetny. AF w statycznych scenach super, bez porównania skuteczniejszy niż w 5d2.
    servo nie umywa się do 5d3, jest kiepskie, nieskuteczne, jak w poprzednikach.

Strona 160 z 495 PierwszyPierwszy ... 60110150158159160161162170210260 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów