Canon EOS 6D – test Ť Fotoblogia.pl
chyba nie było?
Tak się zastanawiam skoro canon od niepamiętnych czasów żydzi umieszczenie podczerwonego czy laserowego wspomagania AF w body, to czemu chociaż nie wypuści na rynek (czy inna firma) wspomagacza AF zapinanego na gorącą stopkę? oczywiście pomijam tu ciężkie i nieporęczne lampy, w wielu sytuacjach mooocno by to ułatwiło życie..
Ostatnio edytowane przez PoulN ; 01-02-2013 o 16:18
Yongnuo RF622 ma wspomagacz. A przy okazji mozesz go uzywac zgodnie z przenaczeniem do bezprzewodowego wyzwalania lamp
Na ebayu w HK kupisz za 150zeta za sztuke![]()
--
Pozdrawiam
Krzysztof Zagórski
Czyli nici, kiedyś miałem zrobioną samoróbkę ze wskaźnika laserowegofajnie to działało ale się *******yło..
Ostatnio edytowane przez PoulN ; 01-02-2013 o 16:55
a powiedzcie jaką kartę sd dokupić. chodzi mi o szybkość 30mb czy 45mb? do jakiej prędkości karty obsługuje?
no właśnie. tym bardziej, że N. ma takie coś nawet z kablem.
natomiast opinia Canona jest zdaje się taka: na body nie umieszczamy już wspomagania, bo każdy normalny obiektyw (czyli L z osłoną) zasłoni to światełko. poza tym po co? przy obecnej czułości AFów? :wink:
przy okazji: nie podczerwone, a zwykłe czerwone.
ech, mam 50E, to wspomaganie AF działa tam pięknie. w 6D przydałoby się idealnie. :grin:
[OT]
nic z tego.
chyba, że potrafisz ją tak podłączyć, żeby automatycznie gasła, gdy aparat robi zdjęcie.
o automatycznym zapalaniu gdy pracuje AF już nie będę wspominać.
poza tym... latarka np. na koncercie?
to już lepszy celownik laserowy. szczególnie, gdy puszczają dym.
koniec [/OT].
pozdro.,
m.