Strona 155 z 495 PierwszyPierwszy ... 55105145153154155156157165205255 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 541 do 1 550 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Bywalec
    Miasto
    Dzianisz

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez matlog Zobacz posta
    Mam pytanie dla tych co kupili w zestawie z 24-105. Czy tam jest osłona przeciwsłoneczna do obiektywu czy sam obiektyw z zaślepkami?
    osłona oczywiście jest

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Dzieki nie wiedziałem czy jest tylko przy obiektywach kupiwanych osobno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Cytat Zamieszczone przez Matson Zobacz posta
    Zacząłem mocno zastanawiać się nad 6d po tym jak wyszły problemy z syfem i af-em w d600 który już planowałem kupić, dlatego dołączam się do prośby kolegów i o stwierdzenie jak słabe jest servo w tym aparacie- bardzo, troche, czy na zasadzie mogło by być lepsze? Ergonomia raczej mi nie będzie przeszkadzała gdyż do tej pory pracowałem na puszkach niższej klasy, a cała reszta wygląda obiecująco, lecz servo jest dla mnie dość ważne -fotografuje m.in kolej a tam dynamiczne sceny się trafiają.
    To tak jak ja, myślałem żeby się przesiąść na Nikona D600 ale trochę wystraszyły mnie problemy z brudzącą matrycą. Cenowo Nikon wychodzi całkiem nieźle, na przykładzie fotoit za d600 plus 24-70 f2.8 i 70-200 f2.8 wychodzai 4,5 tys. mniej niż za 6 d z takimi obiektywami. Ciekawe jak w 6d wygląda servo w porównaniu do 40d.

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Miałem okazje pobawić się w MM z obiektywem 24-105

Jeśli chodzi o jakość wykonania, to nie czuje braku tej magnesowej obudowy,
    ja mam mimo wszystko prośbę o trzymanie sie faktów, to body w ponad 2/3 jest wykonane z magnezu. Z innego tworzywa jest tylko góra. I faktycznie róznica między elementami magnezowymi a niby plastikiem u góry jest de facto niezauważalna...

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    eh, mam 50E ciągle i powiem szczerze że jakby się dało to o oczko udoskonalić i dorzucić do tego z 11 efektywnie działających czujników krzyżowych to byłby absolutnu hit!
    Jeśli chodzi o n 50E i EOSa 5... Mają jedną rewelacyjną, ale niestety wycofaną przez canona rzecz: wspomaganie AF za pomocą wiązki w paśmie podczerwieni. Jak mi kiedyś odbije to kupię jeszcze 50E. Taką w idealnym stanie zachowania można znaleźć już za trochę ponad 100zł .
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez Diabeł Zobacz posta
    To tak jak ja, myślałem żeby się przesiąść na Nikona D600 ale trochę wystraszyły mnie problemy z brudzącą matrycą. Cenowo Nikon wychodzi całkiem nieźle, na przykładzie fotoit za d600 plus 24-70 f2.8 i 70-200 f2.8 wychodzai 4,5 tys. mniej niż za 6 d z takimi obiektywami. Ciekawe jak w 6d wygląda servo w porównaniu do 40d.
    to akurat będę Ci mógł jutro sprawdzić bo mam oba w domu...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Jeśli chodzi o n 50E i EOSa 5... Mają jedną rewelacyjną, ale niestety wycofaną przez canona rzecz: wspomaganie AF za pomocą wiązki w paśmie podczerwieni. Jak mi kiedyś odbije to kupię jeszcze 50E. Taką w idealnym stanie zachowania można znaleźć już za trochę ponad 100zł .
    to rozwiązuje założenie dowolnej lampy na 6...

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    to rozwiązuje założenie dowolnej lampy na 6...
    Tyle, że ja nie znoszę światła błyskowego z lamp innych niż studyjne, a kupowanie lampy systemowej dla samego wspomagania raczej nie ma sensu. Sprawa kolejna: lampę trzeba dokupić, a tam wspomaganie było "na pokładzie".
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    to akurat będę Ci mógł jutro sprawdzić bo mam oba w domu...
    To super, pewnie więcej osób będzie zainteresowanych. Własnie sprzedałem starą piątkę, może i czas przyjdzie na 40

Dopiero zaczyna Awatar luc
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Tyle, że ja nie znoszę światła błyskowego z lamp innych niż studyjne, a kupowanie lampy systemowej dla samego wspomagania raczej nie ma sensu. Sprawa kolejna: lampę trzeba dokupić, a tam wspomaganie było "na pokładzie".
    ST-E2 i wspomaganie jest; wiem - sztuka dla sztuki ;-)
    'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
    Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Mam pytanie dla tych co kupili w zestawie z 24-105. Czy tam jest osłona przeciwsłoneczna do obiektywu czy sam obiektyw z zaślepkami?
    Wszystkie Elki mają osłonę w komplecie.

Strona 155 z 495 PierwszyPierwszy ... 55105145153154155156157165205255 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów