Strona 141 z 495 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143151191241 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 401 do 1 410 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie zdziwiłbym się jakby te funkcje były tylko zablokowane softowo. Także różnica w cenie może być =0 .
    :/ no to pocieszyłeś .

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Przed chwilą w empiku przeczytałem w jednym z miesięczników fotograficznych recenzję 6D na którego ostatnio się "napaliłem". Generalnie wypadł dobrze, ALE recenzent chwaląc środkowy punkt AF stwierdził, że boczne są GORSZE niż w 5D1 czy 5D2.
    Czy tak jest w rzeczywistości? Chcę się przesiąść właśnie z 5D2 i nie ukrywam, że oczekuję choć trochę lepszego AF. Wiem, że nie jest to 5D3, lecz ta recenzja zasiała we mnie spory niepokój... Dodam, że nie mam gdzie osobiście pomacać aparat.

Coś już napisał Awatar RHJG
    Miasto
    Dolny Śląsk

Domyslam sie,że recenzja była z Digital Foto Video?

Zablokowany

A czy czytałeś te dwa wątki które są o 6D ?
    Wszędzie nawet w necie są opinie ludzi którzy mają 6D i każdy podkreśla żę AF jest dużo lepszy niż w MKII
    TU za równo Rojo jak i ja mamy 6D i też pisaliśmy że na af nie ma co narzekać gdyż jest naprawdę dużo lepiej.
    Ja przesiadłem się z MKII własnie i jak na razie przez tydzień czasu go używam i nie ukrywam że jestem zachwycony :-)
    Jak nic się nie zmieni to chętnie dokupię jeszcze jedną sztukę backup :-)
    Jak byś był w trójmieście to możemy się spotkać i zobaczysz sobie jak to działa.
    Zauważyłem też że często ludzie piszą średnie opinie i testy czasami jak by obawiali że sprzedaż modelu wyższego mocno spadnie :-)
    Może artykuł był w pewien sposób sponsorowany.. i nie wyobrażam sobie jakim strzałem w kolano było by wypuszczenie aparatu z gorszym AF niż w MkII :-)

Aaaa jeszcze mam pytanie ostatnio był odcinek online gdzie kolesie wypowiadali się na temat 6D można go gdzieś jeszcze obejrzeć ?

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

@RHJG - nie pamiętam, ale bardzo możliwe.
    @lysy1980 - dziękuję, będę miał to na uwadze. Właśnie ten wątek śledzę dosyć uważnie i miałem wrażenie, że "przesiadkowicze" rozczarowani nie są. Dlatego między innymi zakiełkowała u mnie idea zakupu 6D zamiast ciułania na 5D3, który (rozsądnie rozumując) nie jest mi potrzebny.

Dopiero zaczyna Awatar luc
    Miasto
    wawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie zdziwiłbym się jakby te funkcje były tylko zablokowane softowo. Także różnica w cenie może być =0 .
    Chyba jednak nie jest to tylko sprawa softu, bo różnią się wagą - wg instrukcji:
    Waga EOS 6D (WG): około 680g (tylko korpus)
    Waga EOS 6D (N): około 675g (tylko korpus)

PS Chyba, że do WG dokładają ołowiany obciążnik ;-)

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez lysy1980 Zobacz posta
    Aaaa jeszcze mam pytanie ostatnio był odcinek online gdzie kolesie wypowiadali się na temat 6D można go gdzieś jeszcze obejrzeć ?
    http://bankier.tv/fpbn-czterdziesty-szosty-czwartek-na-zywo-czyli-canon-6d-12475.html
    'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
    Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)

Początki nałogu
    Miasto
    Miasto

Cytat Zamieszczone przez janulrich Zobacz posta
    Czy widział ktoś gdzieś już w Polsce Canona 6D bez GPS i W-FI czyli CANON 6D (N)? Bo jak na razie są same Canon 6D(WG) , a za granicą już hulają z Canon 6D(N) ;/
    Za granicą? Link może?
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 27-01-2013 o 18:23 Powód: literówka w cytacie
    Smiena [Смена] + szklarnia i inne drobiazgi.

Dopiero zaczyna

W polskiej dystrybucji nie kupi się wersji N. Mówił o tym przedstawiciel Canona w FPBN.

Z telefonu
    Canon A60

Uzależniony Awatar jac+

W kompaktach serii SX były już modele wyposażone w GPS i GPSa pozbawione. Różnica w cenie była na poziomie 5%.

Cytat Zamieszczone przez luc Zobacz posta
    Chyba jednak nie jest to tylko sprawa softu, bo różnią się wagą - wg instrukcji:
    Waga EOS 6D (WG): około 680g (tylko korpus)
    Waga EOS 6D (N): około 675g (tylko korpus)

PS Chyba, że do WG dokładają ołowiany obciążnik
    Pamiętasz jak w 5D3 usunięto wadę 5D3 polegającą na zakłócaniu światłomierza przez światło wpadające z podświetlonego górnego ekranu LCD? Czarną folią izolacyjną. Toteż tu 5g obciążnik wcale by mnie nie zdziwił.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez lysy1980 Zobacz posta
    A czy czytałeś te dwa wątki które są o 6D ?
    Wszędzie nawet w necie są opinie ludzi którzy mają 6D i każdy podkreśla żę AF jest dużo lepszy niż w MKII
    TU za równo Rojo jak i ja mamy 6D i też pisaliśmy że na af nie ma co narzekać gdyż jest naprawdę dużo lepiej.
    Ja przesiadłem się z MKII własnie i jak na razie przez tydzień czasu go używam i nie ukrywam że jestem zachwycony :-)
    Jak nic się nie zmieni to chętnie dokupię jeszcze jedną sztukę backup :-)
    Jak byś był w trójmieście to możemy się spotkać i zobaczysz sobie jak to działa.
    Zauważyłem też że często ludzie piszą średnie opinie i testy czasami jak by obawiali że sprzedaż modelu wyższego mocno spadnie :-)
    Może artykuł był w pewien sposób sponsorowany.. i nie wyobrażam sobie jakim strzałem w kolano było by wypuszczenie aparatu z gorszym AF niż w MkII :-)

Proszę https://www.youtube.com/watch?v=rq5y9pG4UTo

Strona 141 z 495 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143151191241 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów