Strona 136 z 495 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 351 do 1 360 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Coś już napisał

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Kilka osób testuje już 6D

1. Czy regulacja autofokusa w C.Fn II (czułość śledzenia, przyspieszanie/zwalnianie), umożliwia poprawne śledzenie poruszających się w stronę obiektywu ludzi? Na filmach widziałem, że bieg sprawiał AF dość poważne problemy, nie wiem czy test wykonano na ustawieniach domyślnych czy próbowano zmieniać parametry w zakładce C.Fn II.
    2. Gdzieś przeczytałem, że 6D na zdjęciach generuje więcej magenty, możecie zrobić zestawienie dwóch fotografii w sztucznym świetle na 6D i np. 5D.
    3. Czy w tych samych warunkach oświetleniowych 6D i wspomniane 5D generują podobne histogramy? Odniósł ktoś wrażenie, że zdjęcia są niedoświetlone w porównaniu do innej puszki Canona?

Początki nałogu Awatar kurczeblade
    Miasto
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez seweryn1 Zobacz posta
    Dzięki to o mnie bo ja właśnie jestem sprzedawcą w Media Markt. Miło mi że oceniłeś całe grono ludzi nawet ich nie znając, no to teraz może kolej na np. taksówkarzy? Pomyśl gdzie sam się stawiasz takimi wypowiedziami, specjalisto.
    Nikogo nie obrażam, pisałem że niektórzy są bardziej specjalistami od poznawania specyfikacji sprzętu, i idealnie pasują do obsługi sklepów w dziale z akcesoriami fotograficznymi, rzadko kiedy dobry fotograf przejmuje się takimi sprawami, po prostu robi zdjęcia ...

Niewątpliwe 6D jest dobrym aparatem i w dobrych rękach może to być niezła broń która ktoś może wykorzystać do wyczesania dobrych zdjęć , pewnie właśnie teraz ktoś to robi a Wy się przejmujecie jakimiś DRami itp :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Panowie - bardzo proszę o powstrzymanie się tutaj od osobistych przymówek, wojenek systemowych, ogólnych odniesień filozoficznych na tematy okołofotograficzne - to nie jest ani ten dział ani ten wątek ani nawet forum nie bardzo. Jeśli ktoś ma nadal silne parcie na takie bicie piany to zapraszam do innych działów/wątków, a najchętniej do zaprzestania . Tutaj będziemy sprzątać.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Koszalin

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Panowie - bardzo proszę o powstrzymanie się tutaj od osobistych przymówek, wojenek systemowych, ogólnych odniesień filozoficznych na tematy okołofotograficzne - to nie jest ani ten dział ani ten wątek ani nawet forum nie bardzo. Jeśli ktoś ma nadal silne parcie na takie bicie piany to zapraszam do innych działów/wątków, a najchętniej do zaprzestania . Tutaj będziemy sprzątać.
    Przepraszam. Poniosło mnie. Po prostu mam dosyć wysłuchiwania ludzi którzy przychodzą do MM popastwić się nad sprzedawcami, bo on wie najlepiej, a ty jesteś sprzedawcą i jeszcze powinieneś się uśmiechać profesjonalnie jak jakiś głąb który nie ma pojęcia o temacie się wymądrza bo naczytał się tabelek w internecie a nigdy danego sprzętu w dłoni nie trzymał. Prawie pięć lat takich praktyk potrafi wkurzyć. A ja jako sprzedawca miaem okazję zapoznać się z danym sprzętem. By być w temacie to: 6D według mojej oceny w porównaniu do 5D mk2 (którego używam dwa lata)w zasadzie na plus, AF wyraźnie lepszy żwawszy i precyzyjniejszy, przy dobrym oświetleniu boczne trafiają bez problemów, ISO tak na moje oko ok.1EV do przodu w szumach, a co dla mnie ważniejsze ISO 3200 w 5Dmk2 kolorki w mojej ocenie już wyblakłe, a 6D i przy 6400 ładnie trzyma. Jedynie obsługa mnie wkurza. Zwłaszcza podgląd, bo mamy przycisk podgląd - lupka - pokrętło do powiększenia - brr.. Gdzie stare dobre rozwiązanie z piątki. No i pokrętło przy krzyżaku, przy moich łapach używając krzyżaka łatwo coś przestawić dialem. Brak joy'a . Ale i tak go kupię jak osiągnie normalną cenę porównywalną do D600, bo w moim wypadku 5Dmk3 nie wnosi nic oprócz lepszej obsługi a za to nie zabulę 3k pln więcej.
    Magia zdjęć

Początki nałogu Awatar Diabeł
    Miasto
    Płock

jak osiągnie normalną cenę porównywalną do D600
    Na allegro można już znaleźć poniżej 7 tys., u Nowarta można już kupić za 6800.

Uzależniony Awatar centur
    Miasto
    Pomorze

ciekawa dyskusja... jejku, jak ja bym chciał pracować w sklepie foto za normalne pieniądze:cool:

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Diabeł Zobacz posta
    Na allegro można już znaleźć poniżej 7 tys., u Nowarta można już kupić za 6800.
    a amatorskie FF powinny kosztować nie więcej niż 5k, pewnie za jakiś czas przeczytamy że c i n zostały ukarane jakąś karą za zmowę cenową ??:
    http://www.obiektywni.pl/autorzy/aut...68-0-0-0-0.php
    http://www.canon-board.info/galerie-...karaiby-84676/
    Sprzęt: C650D+BG-E8, T17-50/2.8, C550EX dawniej: C20D, C300D, G3, S70-200/2.8, C50/1.4, T17-35/2.8-4.0, T90/2.8 macro...

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

[...] przy dobrym oświetleniu boczne trafiają bez problemów [...]
    No właśnie... przy np. koncercie (oświetlenie sceniczne) czy podczas gali boksu można fajnie fotografować na bocznych... super.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    a amatorskie FF powinny kosztować nie więcej niż 5k
    Dlaczego 5k a nie 4 albo 7? Na jakiej podstawie ustaliles to 5k?

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez michael_key Zobacz posta
    No właśnie... przy np. koncercie (oświetlenie sceniczne) czy podczas gali boksu można fajnie fotografować na bocznych... super.
    Czyżby szóstka zaczęła kusić?
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu
    Miasto
    Wwa

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Dlaczego 5k a nie 4 albo 7? Na jakiej podstawie ustaliles to 5k?
    Ja ustaliłem na 4k

Strona 136 z 495 PierwszyPierwszy ... 3686126134135136137138146186236 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów