Strona 127 z 495 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137177227 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 261 do 1 270 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Testy testami, ale tak naprawdę to ja w praktyce nigdy nie używam czułości rzędu 6400 czy więcej. Jeśli warunki są tak kiepskie, że musiałbym takowych używać to znak, że trzeba wyjąć lampę i rozbić cienie na twarzy, które by powstały w zastanym ;P
    Cienie nie robia sie z ogolnego braku swiatla w fotografowanej scenie ;p Mozna uzywac ISO12800 i nie miec cieni na twarzy, tak samo jak mozna miec cienie na ISO100. Zero zwiazku pomiedzy ISO a cieniami ;p
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 15-01-2013 o 00:12

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Cienie nie robia sie z ogolnego braku swiatla w fotografowanej scenie ;p Mozna uzywac ISO12800 i nie miec cieni na twarzy, tak samo jak mozna miec cienie na ISO100. Zero zwiazku pomiedzy ISO a cieniami ;p
    Ja myślę, że chodziło o to, że "typowa" scena na wysokie iso to wnętrze oświetlone żarówkami, a wtedy cienie po oczami robią się dość głębokie. Choć związek rzeczywiście dosyć umowny.

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    oo faktycznie, ja głupi, megadzięki
    ślicznie to działa, trzyma czas o ile może a jak nie może to wtedy sobie zjeżdża. Tak być powinno. Mega!
    Ja akurat w mojej siódemce baaardzo często jadę na AutoIso i jestem ogólnie dużym zwolennikiem tej opcji - brakuje mi do pełni szczęścia tylko właśnie opcji ustawiania minimalnego czasu migawki (najlepiej byłoby w zależności od ogniskowej i opcje na plus i na minus od niej) oraz tego by AutoISO mogło działać przy włączonej lampie (i żeby np. móc ustawić by AutoISO ciągnęło do np. -1 czy -2 EV a resztę dopiero dopalała lampa w której też można by przecież ustawiać korekcję). Echhh rozmarzyłem się ;-)

A wracając do tematu - ja co prawda koncertów nie robię ale Twoja obróbka (IMG4551 w wersji org i do netu) na mnie robi świetne wrażenie - nie jest tajemnicą w czym i jak to tak wyczyściłeś?

Pozdrawiam i dzięki za ciekawe i merytoryczne posty (przynajmniej dla mnie bo sam jestem "siódemkowcem" który planuje stać się "szóstkowcem" :-)
    Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

noise ninja z ustawieniami standardowymi, jedno klikniecie praktycznie, poprawione kontrasty poza tym i tyle, naprawdę to na megaszybko było bez przykładania się...
    oczywiście mega dużo robi już samo zmniejszenie zdjęcia...

przesiadaj się śmiało, inny świat jest mimo wszystko...
    Ostatnio edytowane przez rojo ; 15-01-2013 o 00:35

Coś już napisał

Nie wiem, jak potraficie pracować na tej puszce, przecież za ergonomie powinni kogoś rozstrzelać.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Dennis Zobacz posta
    Nie wiem, jak potraficie pracować na tej puszce, przecież za ergonomie powinni kogoś rozstrzelać.
    Czy trochę aby nie przesadzasz? Guzikologia kciuka jest z serii xxxD, ot i wszystko. Chodzi Ci o to, żeby inni mieli za 2/3 ceny to samo, co jest w 5D3? Bo ja bym się poczuł trochę naciągnięty, gdyby tak było .

Miasto
    Gdynia

to jeszcze dołoże na koniec, tym razem potraktowane tylko i wyłącznie lightroomem (3.2 - więc na 4 będzie jeszcze lepiej) i wyplute pod wołanie foto 13x18. Przypomnę niesmiało iso 25600. TO naprawdę zacna matryca w tym gówienku jest zaszyta
    www.royo.pl/6d/IMG_4551_5.jpg

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez Kuba1 Zobacz posta
    Czy trochę aby nie przesadzasz? Guzikologia kciuka jest z serii xxxD, ot i wszystko. Chodzi Ci o to, żeby inni mieli za 2/3 ceny to samo, co jest w 5D3? Bo ja bym się poczuł trochę naciągnięty, gdyby tak było .
    szczerze mówiąc to 5d III jak wynika z oglądania 6d powinien kosztować nie więcej niż 7500 bo 6d jest już tak na siłę przycinany coby uzasadnić bezsensownie wysoką coenę 5d III że żal miednicę ściska. Chyba nie chcesz mi powiedzieć że umieszczenie przycisków z drugiej strony kosztuje 4000 pln? Canon nas doi jak małe dzieci i to jest pewne.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    [...]
    szczerze mówiąc to 5d III jak wynika z oglądania 6d powinien kosztować nie więcej niż 7500 bo 6d jest już tak na siłę przycinany coby uzasadnić bezsensownie wysoką coenę 5d III że żal miednicę ściska. Chyba nie chcesz mi powiedzieć że umieszczenie przycisków z drugiej strony kosztuje 4000 pln? Canon nas doi jak małe dzieci i to jest pewne.
    I dajesz się tak doić?

Miasto
    Gdynia

No nie, przeciez kupilem 6D. No niestety, nie ma innej opcji bo N robi dokladnie to samo...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Związek jest taki, że zazwyczaj w miejscach, gdzie jest taki półmrok jest wiele źródeł światła, pochodzących m.in. z odbić, odblasków itp i chciał nie chciał robią się cienie na twarzach, pod oczami itd.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 127 z 495 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129137177227 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów