Ostatnio edytowane przez Czacha ; 15-01-2013 o 00:12
Ja akurat w mojej siódemce baaardzo często jadę na AutoIso i jestem ogólnie dużym zwolennikiem tej opcji - brakuje mi do pełni szczęścia tylko właśnie opcji ustawiania minimalnego czasu migawki (najlepiej byłoby w zależności od ogniskowej i opcje na plus i na minus od niej) oraz tego by AutoISO mogło działać przy włączonej lampie (i żeby np. móc ustawić by AutoISO ciągnęło do np. -1 czy -2 EV a resztę dopiero dopalała lampa w której też można by przecież ustawiać korekcję). Echhh rozmarzyłem się ;-)
A wracając do tematu - ja co prawda koncertów nie robię ale Twoja obróbka (IMG4551 w wersji org i do netu) na mnie robi świetne wrażenie - nie jest tajemnicą w czym i jak to tak wyczyściłeś?
Pozdrawiam i dzięki za ciekawe i merytoryczne posty (przynajmniej dla mnie bo sam jestem "siódemkowcem" który planuje stać się "szóstkowcem" :-)
Puszka, kilka słoików i może szczypta talentu?
noise ninja z ustawieniami standardowymi, jedno klikniecie praktycznie, poprawione kontrasty poza tym i tyle, naprawdę to na megaszybko było bez przykładania się...
oczywiście mega dużo robi już samo zmniejszenie zdjęcia...
przesiadaj się śmiało, inny świat jest mimo wszystko...
Ostatnio edytowane przez rojo ; 15-01-2013 o 00:35
Nie wiem, jak potraficie pracować na tej puszce, przecież za ergonomie powinni kogoś rozstrzelać.
to jeszcze dołoże na koniec, tym razem potraktowane tylko i wyłącznie lightroomem (3.2 - więc na 4 będzie jeszcze lepiej) i wyplute pod wołanie foto 13x18. Przypomnę niesmiało iso 25600. TO naprawdę zacna matryca w tym gówienku jest zaszyta
www.royo.pl/6d/IMG_4551_5.jpg
--- Kolejny post ---
szczerze mówiąc to 5d III jak wynika z oglądania 6d powinien kosztować nie więcej niż 7500 bo 6d jest już tak na siłę przycinany coby uzasadnić bezsensownie wysoką coenę 5d III że żal miednicę ściska. Chyba nie chcesz mi powiedzieć że umieszczenie przycisków z drugiej strony kosztuje 4000 pln? Canon nas doi jak małe dzieci i to jest pewne.
No nie, przeciez kupilem 6D.No niestety, nie ma innej opcji bo N robi dokladnie to samo...
O obiektywach wiem prawie wszystko