Strona 84 z 495 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134184 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Bywalec Awatar McLaren
    Miasto
    Mysłowice
    5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

w NL tez jest na starcie 1999 EUR.

a co do roznicy 2500 PLN - za tyle kasy mozna przez tydzien siedziec familia w gorkach i zdjecia robic. zamiast ladowac w puszke
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar McLaren
    Miasto
    Mysłowice

Trzeba jeszcze mieć urlop ;-)
    Każdy liczy tak, żeby mu pasowało.
    Ja bym 12 tys. za ten zestaw nie dał.

Wysłane z mojego GT-I9001
    5DMk3 ; G7X ; 17-40L ; 35/1.4 Art ; 50/1.4 ; 85/1.2L ; 135/2.0L ; 70-200/2.8L IS ;580EXII ;

Witam.
    Liczyłem na nieco niższa cenę, ale i tak jest w okolicach, w których spodziewałem się, że nowy 6D będzie. Mocno zastanawiam się nad zmianą starego 5D z powodu jego przebiegu, tylko na który 5Dm2 czy 6D. Dodam, że nie filmuję więc tego co daje więcej 6D w tej materii nie biorę pod uwagę. 5Dm2 jest tańszy i to dość znacznie bo jakieś 1500 zł czyli można już za różnice kupić przyzwoite szkło lub trzymający pewna jakośc monitor. Mam zestaw wyzwalaczy radiowych Pixel King pod 3 lampy reporterskie, które będą na 100% działać z 5Dm2 a czy z 6D to nie wiem. AF w 6D jednak nieco lepszy, ale czy ten w 5Dm2 jest dużo gorszy? I tak po zmianie z 5D będzie jakiś tam postęp na +. A może mylę się? Żywotność migawki w 5Dm2 jest większa więc za mniej dostaję więcej. Obudowa, przyciski i inne tam na korzyść 5Dm2. Szumy na duża korzyść pewnie 6D, ale nie zapominajmy, że do niedawna szumy 5Dm2 były dla większości super. Po przesiadce z 5D i tak zyskam ogromny zakres użytecznej czułości. Ale powstaje pytanie czy ja sobie to tylko tak tłumacze bo może jednak warto kupić nowości a że na 5Dm3 nie mam to jedynie słuszny zakup to jednak 6D. Niestety czasu mam mało bo zakup muszę zrobić w grudniu więc na spadek ceny 6D nie mam co liczyć. Dodam tylko, że główne przeznaczenie to śluby i reportaże z imprez biznesowych i konferencji, portret biznesowy i fotografia produktowo-reklamowa, krajobraz + odrobinę architektury głównie wnętrz oraz czasem sport, ale tu wspomagam się poczciwym staruszkiem 40D, który wciąż daje radę. Jednym słowem wszystko po trochu więc pozostanie tylko z jednym body nie wchodzi w rachubę. Rozważam jednak również taką opcję, że sprzedaję moje 5D i 40D, które oba mają przebiegi coś koło 90 tysięcy każdy i kupuje używane 5D i 50D z małym przebiegiem a za resztę kasy szkła lub zamiast używanego 50D nowe 7D. Pomocy, co wybrać? Liczyłem, że 6D da jednak zdecydowanie więcej, albo patrząc inaczej do dużo mniej i nie będzie dylematów.

Coś już napisał

No to doczekało się wielu "hobbystów" na święta taniej pełnej klatki od Canona Cena sugerowana, podana oficjalnie przez Canona kilkadziesiąt dni temu a cena w sklepie widać to dwie różne rzeczy Canonie my poczekamy aż będzie normalna cena i pójdziemy na zakupy

Bez przesady, wejdźcie na Allegro. Tam można kupić już za "bagatela" 7999 więc jest to mniej więcej zgodne z ceną sugerowaną. Nikon d600 przez dwa tygodnie od rozpoczęcia sprzedaży staniał jakieś 1000 zł, więc wygląda na to że powinno być taniej. Wtedy nie było świąt, więc zobaczymy, ale jestem dobrej myśli .

Coś już napisał

Po świętach cena pewnie spadnie

Jest napisane "zapytaj o dostępność". Więc nie przejmował bym się tymi cenami bo już miesiąc temu takie były. Jak 6D zacznie być naprawdę sprzedawany to ceny powinny być niższe.

Edycja.
    A teraz jest napisane "dostępny" i "Wysyłka w ciągu: 24 godziny". Dziwne Może świeża dostawa?
    Ostatnio edytowane przez sando ; 04-12-2012 o 10:25

Poza tym taka cena 6d nie może się zbyt długo utrzymać, bo ten aparat nie powinien więcej kosztować niż lepszy od niego Nikon d600. Z taką ceną Canon nie zawojuje rynku.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez konioo Zobacz posta
    Poza tym taka cena 6d nie może się zbyt długo utrzymać, bo ten aparat nie powinien więcej kosztować niż lepszy od niego Nikon d600. Z taką ceną Canon nie zawojuje rynku.
    To nie działa w ten sposób. Nie zauważyłeś, że Canon jest zawsze droższy od Nikona?

Strona 84 z 495 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694134184 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów