Strona 36 z 495 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

To jest słaby aparat - do kotleta się nie nadaje, obudowa ma braki magnezu, af pozostawia wiele do życzenia - jego używanie graniczy z cudem, brak 1/8000 sek jest gwoździem do trumny - mam nadzieję że sprzedaż będzie słaba a cena będzie maleć. Przyjaciele to nie jest aparat idealny brak mu 100% podgladu nie wiadomo czy matryca jest chociaż odrobinę mniej szumna niż zwykle - pewnie niestety nie, powinien mieć kukułkę i sterować lampami bo tak mają nawet xxxD , powinien być odrobinę szybszy brak 5kl/s w takim sprzęcie to kpina, ale jeśli cena będzie w granicach rozsądku to może to być alternatywa używanej i zajechanej kotletami 5D I, na drugiej migawce, z odklejającym się lustrem i przedpotopowym wyświetlaczem który pozwala na stwierdzenie czy zdjęcie "się zrobiło" i wyświetlenie histogramu za pieniądze (które trzeba dać za taką 5DI) niewiele mniejsze niż kosztowała (ta 5DI) jak była nowa pod koniec produkcji.
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 18-09-2012 o 23:02
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez pawelo1 Zobacz posta
    Ciekawe czy gumy będą blaknąć i uczulać albo inna afera z nim ehhhhhhhhh.
    Na 100% będą się odbarwiać i uczulać! Canon odgapił to od Nikona, gdzie odklejające się od lat gumy powiększają przywiązanie do marki. :-)

Uzależniony Awatar jac+

Zauważyliście gdzie wpakowali przycisk przymykania przysłony do wartości roboczej?
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    czy jakakolwiek inna premiera Canona obeszła się bez tego biadolenia?
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no skad... ale milo, ze zapytales
    Canon EOS-1Ds Review: Digital Photography Review - wtedy zdaje się nawet DPR nie miało jeszcze forum...

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Zauważyliście gdzie wpakowali przycisk przymykania przysłony do wartości roboczej?
    Po "starej" stronie - ponoć można go przeprogramować będzie.
    EOS - conditio sine Kwanon...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Dziwne jest tylko to, że logicznym krokiem powinna być natychmiastowa przesiadka na sprzęt ....(wpisz dowolną markę), a nic takiego się nie dzieje bo zawsze wracają? Jakiś fenomen? Masochiści?
    mysle, ze ta "dowolna marka" tez idealna nie jest. albo to gumy sie odklejaja, albo szkla tylko f/1.4, ...
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Po "starej" stronie
    Niech wyjdzie, że się nie orientuję, ale od czasów 10D zawsze był pod lewa ręką.
    Sorki - faktycznie. Kłania się EOS 3.
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 18-09-2012 o 23:00
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu

Na 100% będą się odbarwiać i uczulać! Canon odgapił to od Nikona, gdzie odklejające się od lat gumy powiększają przywiązanie do marki. :-)
    uuuuu Panie i Panowie nie kupujmy tego bo później do serwisu trzeba wysyłać, a tak przynajmniej cena szybciej spadnie. I bardzo ważne, żeby pamiętać nie rzucać się od razu do sklepu po premierze tylko poczekać do przyszłego roku na wiosne czy latem dopiero iść do sklepu na zakupy
    Cena spadnie i będzie pewne, że nic z tą puszką się nie dzieje. Bo jak wiadomo wszelkie wady zawsze wychodzą po kilku miesiącach A nikt z nas nie chce być beta testerem bo canon ma swoich inżynierów, którym dobrze za to płaci to niech wykonują swoją prace rzetelnie
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 18-09-2012 o 23:25

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

czy jakakolwiek inna premiera Canona obeszła się bez tego biadolenia? :-)
    Nie chce mi się szperać ale warto przypomnieć sobie co się działo po premierze teraz już niemal kultowego 5D mkII . To się dopiero działo.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie chce mi się szperać ale warto przypomnieć sobie co się działo po premierze teraz już niemal kultowego 5D mkII . To się dopiero działo.
    No, ja czytając cały ten syf kupiłem to body dopiero prawie rok po premierze...
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Ja nie kupiłem do dzisiaj .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 36 z 495 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686136 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów