Strona 25 z 495 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Fantastyczny aparat w podróże (SD, gps), do studio (wi-fi) i jako backup. Oczywiście standardowo coś namieszali, ale jest naprawdę dobrze.

Jeśli będzie opcja zmiany matówki na precyzyjną szykuje się idealny sprzęt pod Zeissy i TS-E :-)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    A jak szybko jesteś w stanie naciągać wajchę i wciskać wężyk spustowy? :-D
    Tak myślałem ... żenada. Zawsze możesz jeszcze zaistnieć pisząc jaki ma rozmiar obrazka, pewnie będziesz górą nad tym żałosnym 6D.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez michalab Zobacz posta
    Tak myślałem ... żenada. Zawsze możesz jeszcze zaistnieć pisząc jaki ma rozmiar obrazka, pewnie będziesz górą nad tym żałosnym 6D.
    Już nie wiem czy w tym momencie ironizujesz, czy coś wytykasz :-) Ja jestem fanem 6D!

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Fantastyczny aparat w podróże (SD, gps), do studio (wi-fi) i jako backup.
    ze studio może być o tyle problem, że realny czas synchro będzie pewnie, trochę niższy..

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Mój nowy aparat ma najkrótszy czas 1/400 sek (nie pomyliłem zer). Co ja teraz zrobię?
    O przestan z tymi cynicznymi komentarzami. Kazdy ma inne potrzeby. Jak bym lecial na f5 to tez by mi nie bylo wiecej niz 1/400 potrzebna. Cykasz kotlety tym magicznym aparatem?
    Jak ide z para w plener to czasem cykam na f1.4 a czasem na f16.
    Grunt w tym ze taki czas migawki to kolejne ogranicznie a nie chce placic za nowy aparat ktory bedzie mnie ograniczal bardziej niz stary i nie wazne czy przyda mi sie to w 1% czy w 0.01% fotek ktore robie bo ta jedna fotka na tysiac ktora moge stracic moze byc byc ta najlepsza z tysiaca.
    Ostatnio edytowane przez Mad_Mac ; 17-09-2012 o 23:50

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    O przestan z tymi cynicznymi komentarzami. Kazdy ma inne potrzeby. Jak bym lecial na f5 to tez by mi nie bylo wiecej niz 1/400 potrzebna. Cykasz kotlety tym magicznym aparatem?
    Nie, oczywiście, że nie. A czy Ty przymykasz czasem przysłonę w swoich ultrajasnych obiektywach? Jak już ktoś tu mądrze napisał, sytuacji kiedy potrzeba 1/8000 jest bardzo niewiele, a nawet jeśli są - to wystarczą trzy kliknięcia pokrętłem, by temu zaradzić.

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Fantastyczny aparat w podróże (SD, gps), do studio (wi-fi) i jako backup. Oczywiście standardowo coś namieszali, ale jest naprawdę dobrze.

Jeśli będzie opcja zmiany matówki na precyzyjną szykuje się idealny sprzęt pod Zeissy i TS-E :-)
    Tak jak pisałem wcześniej jest taka opcja - pasują matówki z 5d mark II, między innymi eg-s
    C5 Classic, 50L, CZ 50/1.4, 24-105L; M9, Biogon 28, Sonnar 50, Summicron 35

Uzależniony Awatar djtermoz
    Miasto
    Boston

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ficzery, ktore mi sie bardzo podobaja to:
    - mniejszy i lzejszy
    - uszczelniany (lepiej niz 5D mkII)
    - nowy AF do -3 EV
    - drabinka korekcji ponad +/- 2 EV
    - wbudowany GPS! yes! yes! yes!
    - blokada kolka zmiany trybow.

cechy, ktore mnie zgrzewaja:
    - 97% w wizjerze. nie bede lal lez. prawie zawsze tyle mialem/mam... oczywiscie, wolalbym 100%, ale jak sie nie ma...
    - karty SD. mechanicznie krok w tyl, ale cenowo duzo lepiej. i czytnika nie trzeba wozic, zeby na lapsie otworzyc...

cechy, ktore mi sie mniej podobaja:
    - nie ma lechtaczki jak w 5DmkII tylko ten jakis nowy zintegrowany wynalazek. oby nie byl znacznie gorszy niz lechtaczka...
    Zgadzam się z kolegą Akustykiem. Gdybym miał dzisiaj wymieniać mój starzejący się 5D to bym się bardzo poważnie zastanawiał nad 6D. Ma właściwie to wszystko czego mi brakuje w 5D i raczej nie ma, jak dla mnie, wad. Może czas 1/8000s by się czasem przydał ale to raczej rzadko więc ten brak nie dyskwalifikuje aparatu.
    Brak wizjera 100%? Nie ma to dla mnie znaczenia - noszę okulary więc trzymam oko z dala od wizjera więc i tak nie widzę całości kadru naraz.
    Więcej punktów AF? 5D mnie nigdy nie zawiódł. Większość zdjęć robię na środkowym czujniku więc większa jego czułość w 6D to piękna sprawa.
    Do tego 6D jest mniejszy i lżejszy i ma GPS. Świetny aparat dla amatora-pstrykacza jak ja.

Gdy kupowałem 5D lata temu nie miałem wyboru - był to jedyny FF dostępny za jeszcze w miarę normalne pieniądze dla przeciętnego zjadacza chleba. Dzisiaj można prawie przebierać jak w ulęgałkach i to cieszy. 6D to znak, że wszystko idzie w dobrym kierunku i za parę lat wrócimy do lat 80-tych czyli, że (prawie) wszystkie DSLRy będa miały wreszcie taki sam rozmiar klatki jak stare analogi.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Jak już ktoś tu mądrze napisał, sytuacji kiedy potrzeba 1/8000 jest bardzo niewiele, a nawet jeśli są - to wystarczą trzy kliknięcia pokrętłem, by temu zaradzić.
    Jeżeli jest iso50 to 1/4000 spokojnie powinno wystarczyć, ja miałem na 1.8 w Włoszech (wiadomo lampa z nieba) dość często czasy rzędu 1/6400, ale na iso-100

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

gdzieś przeczytałem, że u nas ma kosztować 8600
    prosty rachunek: 2000$ x 3= 8600

Strona 25 z 495 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów