Strona 22 z 495 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

mujboze... bo nie ma 1/8000s to jest totalnie do doopci, do niczego sie nie nadaje i w ogole kijem go przez szmate nie dotykac...

jakies upaly w Polsce dzisiaj sa, ze tak przypieklo?
    www albo tez flickr

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    troche teorii spiskowej: najbardziej zastanowiło mnie to, że w tym samym momencie C i N wydają bliźniacze puszki, które bedą ze sobą konkurowały i niestety obje mają czas do 1/4000. tak mnie to troche zastanowiło
    To nie pierwszy taki "przypadek". Ciekawe czy to kwestia cichych porozumień, czy skutecznego szpiegostwa przemysłowego?
    Co do rozmiarów puszki... Według specyfikacji jest niby zbliżony do 50D, jednak wg zdjęć wydaje się od niego mniejszy. Uchwyt jest jakoś niepokojąco wąski jak dla mnie. Ciekawe kiedy da radę go obmacać w sklepach.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    mujboze... bo nie ma 1/8000s to jest totalnie do doopci, do niczego sie nie nadaje i w ogole kijem go przez szmate nie dotykac...

BINGO! tak właśnie jest. No i lampy wbudowanej nie ma?

BTW: ciekawe ile można będzie wydobyć z cienia?
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Początki nałogu

no i ciekawe czy znowu nie będzie jakiejś afery, że gumy będą blaknąć czy też uczulać. Oby nie było żadnej i wszystko było dopracowane i sprawne tak jak być powinno. Napewno przecieki były bądź ciche porozumienia jak to jest w większości firmach, które konkurują ze sobą i dali taką samą migawke. Inżynierowie już dawno mają przygotowane projekty czy prototypy tylko produkcje rozpocząć i trzaskać kasę. Tak samo jak intel z amd konkuruje tu to samo i pomiędzy sobą uzgadniają bo wiedzą co i jak. Raz ci coś lepszego dadzą później drudzy i tak się kręci marketing.
    Ostatnio edytowane przez pawelo1 ; 17-09-2012 o 19:08

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez tkosiada Zobacz posta
    troche teorii spiskowej: najbardziej zastanowiło mnie to, że w tym samym momencie C i N wydają bliźniacze puszki, które bedą ze sobą konkurowały i niestety obje mają czas do 1/4000. tak mnie to troche zastanowiło
    Ale co tu takiego zaskakującego? Że wywiad gospodarczy działa? To oczywista oczywistość przecież.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

Nie to CB - niestety .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Jeszcze sampli nie ma, a już się zastanawiać będziemy czy banding poziomy czy pionowy, a może taki i taki
    Wątpię by się coś w tej kwestii poprawiło od 5D III :razz:

Układ przycisków na górnym panelu jest jak w 60D, tył też dosyć podobny. Ktoś kto by się przesiadał z 60D nie powinien narzekać.

Dopiero zaczyna Awatar michaś

Tak myśle, że ten aparat spokojnie sprawdzi się do kotleta. Ma wszysko na trochę wyższym poziomie co 5d2 ( z rzeczy naprawdę istotnych jak iso, af, silent mode). Może jest nieco za mały, ale grip załatwi sprawę.
    Poza tym, dla mnie jest bajerancki, do obskoczenia zarówno weselicha jak i wakacje z poręczną puszką. 1/4000 - chyba nigdy nie użyłem wyżej. Jednak kląłem na af, marzyłem o trochę lepszym iso o trybie cichym nawet nie myślałem. No i jest rozwiązanie w postaci drogiego 5d3, a teraz poważnie zastanawiam się nad 6d. Wydaje mi się, że nie ma na co narzekać. Posiadacze wysłużonych 5d2, nie muszą kląć na cenę 3 i jeśli nie mają wenętrznej potrzeby nabycia nowej piątki z powodzeniem dadzą radę z 6d.
    5dmkII,C24LII, S35 1.4, C50 1.4, S85 1.4

Ktoś pytał o rozmieszczenie punktów AF, z filmiku promocyjnego da sie wyłapać widok z wizjera jeśli nic nie po....pierniczyłem to powinno wyglądać to tak

PS.może jestem niewyspany ale FAQ do wrzucania fotek trochę jest do d...
    Puszki i słoiki z zaklinaczem piorunów.

sv
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ja myślę że Panowie i Panie, którzy w jakikolwiek sposób zarabiają na fotografii nie powinni nawet patrzeć na cokolwiek innego poniżej marka III.
    A ja myślę, że wręcz przeciwnie :-) Szybciej się zamortyzuje. Czekam tylko na jakieś info odnośnie mory i aliasingu i jeżeli będzie OK, to 6d będzie dla mnie idealny. Wpasuje się świetnie do torby pomiędzy jedynką i 5d mk II i zostanie jeszcze trochę miejsca na GH3 :-)

Strona 22 z 495 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272122 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów