Strona 9 z 495 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez acidjazz Zobacz posta
    zamykając temat GPS - jak w ciągu tygodnia odwiedzam kilka podobnych wiosek w Jordanii czy innym kraju, często nie pamiętam gdzie dokładnie zrobiłem tą fotę - może pamięć mam już złą
    tez tak miewam, ze na odcinku 50km zdarza mi sie stanac przy drodze z 5 razy i nie zawsze mam jak sprawdzic (na miejscu) jak sie dane miejsce nazywa. o pamietaniu o nim po 2 tygodniach nie mowiac.

dla mnie osobiscie GPS jednak bardzo przydatna rzecz...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez centur Zobacz posta
    zabezpieczyłem się na taką ewentualność i nie wpisałem konkretnego modelu tylko cenę (7,5k), poza tym o ile mi wiadomo 6D nie jest oficjalnym następcą 5d ll więc nie rozumiem dlaczego ma nagle zniknąć z rynku skoro nie zniknął po pojawieniu się 5d lll i z tego co wiem od 5d są równolegle produkowane ...
    Mark II był w produkcji, żeby nie została pusta półka w ofercie Canona do czasu wprowadzenia nowego modelu o adekwatnych możliwościach i cenie. Ten aparat teraz już jest, więc nie ma raczej sensu utrzymywać produkcji 4-letniego aparatu, którego sprzedaż może być utrudniona ze względów czysto marketingowych (bo są nowe, lepsze, fajniejsze, etc).

Uzależniony Awatar kaindox

zabezpieczyłem się na taką ewentualność i nie wpisałem konkretnego modelu tylko cenę (7,5k), poza tym o ile mi wiadomo 6D nie jest oficjalnym następcą 5d ll więc nie rozumiem dlaczego ma nagle zniknąć z rynku skoro nie zniknął po pojawieniu się 5d lll i z tego co wiem od 5d są równolegle produkowane ...
    To że nie jest oficjalnym jeszcze o niczym nie świadczy. Ja przynajmniej nie widzę sensu współistnienia tych puszek na półce sklepowej a już na pewno nie utrzymywania dwóch linii produkcyjnych na sprzęt skierowany do podobnej grupy docelowej.
    Poza tym z marketingowego punktu widzenia nie ma sensu utrudniania wyboru potencjalnemu klientowi.

Pełne uzależnienie

Na kotlecie fotografowanie się nie kończy - od dwudziestu lat używam środkowego punktu autofocusa i pewnie juz zawsze będę tak robił - to ma być ponoć puszka amatorska czyli do wszystkiego - a kotlet jak wiadomo jest działalnością komercyjną czyli profesjonalną (dobrze by było) więc to nie ten target ...tfu znaczy grupa docelowa.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

nie wiem, jak to działa, ale na CB każdy aparat, zanim jeszcze wejdzie do sprzedaży, jest uznany za gniota
    40D mydlił, 50D szumiał, 60 był wykastrowany, a 5II nie miał af
    potem się okazywało, że to jednak fajne puszki
    może z 6D też tak będzie
    na szczęście nie musimy kupować wszystkiego, co C wypuści

Uzależniony Awatar RTSiak

No i kiszka. Za jak można się domyślać +/- 9tyś zł dostaniemy kastrata bez lampy błyskowej, z niezbyt rewelacyjnym AF (-3ev? zobaczymy jak to wyjdzie w praniu), słabą serią, bez joya i ogólnie jakby uszczuploną guzikologią, gpsy wifi to nadal zbędny bajer, z którego zapewne 95% użytkowników nie korzysta i korzystać nie ma zamiaru. Za taką kase wolałbym 1dIII a nawet 1dsIII, którego za te +/-9tys można wyrwać. Ehhh gdyby nie zaporowa cena to nawet bym pomyślał nad zmianą 7d i przełknął wszystkie te ''moje'' wady w 6d, a tak nie widzę sensu.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Na kotlecie fotografowanie się nie kończy - od dwudziestu lat używam środkowego punktu autofocusa i pewnie juz zawsze będę tak robił - to ma być ponoć puszka amatorska czyli do wszystkiego.
    To duży błąd, pora zacząć się rozwijać Pomijając kwestię kadrowania z użyciem bocznych punktów AF (to chyba oczywiste), to jest jeszcze cała masa amatorów, którzy używają AF w trybie servo do fotografii obiektów w ruchu. A boczne krzyżowe punkty AF ma już nawet 650d i działa to w połączeniu z DiGIC V rewelacyjnie... Więc ten AF w 6d jeśli nie ma bocznych krzyżowych, oceniam jako podstawowy, duży minus tej puszki.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    Powiem jedno. PORAZKA!
    JAK MOZNA WYPUSCIC KOLEJNY BUBEL W POSTACI AF Z JEDNYM KRZYZOWYM!!!
    Stracilem nadzieje...
    Jestem wsciekly na canona.
    No ale podobnym bublem jakoś dajesz radę .
    Pewnie ze mozna i ich uzywam ale na boga to 2012 rok i mowimy o aparacie ktory ma kosztowac 2000 dolcow a nie o seri xxxD!
    Wsciekam sie bo mialem cicha nadzieje ze sobie zmienie stara piatke na cos z lepszym AF a tu dalej to samo!
    Jest 5D mkIII.
    Czy canon czuje sie tak pewnie na rynku ze leje na postepy nikona?
    Wygląda na to, że nie ale mają od lat zupełnie inną strategię - i widać że słuszną (co ma odzwierciedlenie w finansach).

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Kotleciarze jako zawodowi fotografowie powinni raczej patrzec na sprzet o mozliwosciach adekwatnych do warunkow pracy ... 6D zdecydowanie nie jest takim sprzętem
    Otóż to. Dla zawodowców jest 5D, a przede wszystkim 1D.

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No i jest silent mode. Działający pkt AF tylko środkowy, ale jestem już przyzwyczajony Ma mikroregulację, bo nie mogę znaleźć ?
    Podobno jest.
    Jak w ciagu miesiaca to nie widze wyboru bo ten aparat do grudnia sie nie pojawi.
    Wiesz MKII nie przestal robic zdjec dzis rano.
    No z tym to nigdy nic nie wiadomo .

wiem nie zrozumiałeś do końca, chodzi mi o to czy cena 5d ll pójdzie w górę czy w dół wobec pojawienia się 6D????
    wróżka.pl
    Póki co nie ma wyraźnego komunikatu na temat ceny. Chodzą słuchy że ma być nawet 1800$.
    Zobaczymy. Canon zrobił świetny ruch i zarobią kupę kasy.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 17-09-2012 o 12:12
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    Na kotlecie fotografowanie się nie kończy - od dwudziestu lat używam środkowego punktu autofocusa i pewnie juz zawsze będę tak robił - to ma być ponoć puszka amatorska czyli do wszystkiego - a kotlet jak wiadomo jest działalnością komercyjną czyli profesjonalną (dobrze by było) więc to nie ten target ...tfu znaczy grupa docelowa.
    Ja również w ten sam sposób fotografuję. Dla mnie nie musi być 40 czy 100 polowy autofokus . Ja potrzebuję jednego dobrego i celnego punktu af przynajmniej w 95 % Mam 1d III i z af bywa bardzo różnie ;/ W ciemnych pomieszczeniach nie widzę szalonej różnicy między 5D 1 a 1D III

Pełne uzależnienie

Mam nadzieję, że będzie drogi, bo zaraz każda licealistka imię nazwisko photography będzie latać z FF i trzaskać kwiatki, kotki, pieski i koleżanki i wtedy będzie jeszcze bardziej photography niż była bez FF.

Strona 9 z 495 PierwszyPierwszy ... 78910111959109 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów