Strona 490 z 495 PierwszyPierwszy ... 390440480488489490491492 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 891 do 4 900 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez wd40 Zobacz posta
    Tak jak pisałem w tym poście, wszystko na centralnym.
    Obiektyw tez z Media Markt ?

Coś już napisał

A ma to znaczenie? Z cyfrowych, dwa egzemplarze, na każdym to samo. Na 16-35 też robi takie kwiatki.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

A ma to znaczenie? Z cyfrowych, dwa egzemplarze, na każdym to samo. Na 16-35 też robi takie kwiatki.
    Z cyfrowych odbierałeś osobiście czy wysyłkowo ?

Coś już napisał

Tylko jeden był odebrany wysyłkowo.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Gdańsk

Tylko jeden był odebrany wysyłkowo.
    Jeżeli problem jest na kilku obiektywach to obstawiam body. Nie wiem skąd jesteś bo można by ci było lokalnie pomóc podpinając inne body pod twoje obiektywy. Zawsze może sie trafić trefna puszka, ale sprawny egzemplarz wymiata pod względem celności na centralnym. W zeszłym tygodniu bawiłem się 1DX i 7D2 i .... 6D jest ok

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez Tom77 Zobacz posta
    Nie wiem skąd jesteś bo można by ci było lokalnie pomóc podpinając inne body pod twoje obiektywy
    Też na to wpadłem i jestem w trakcie konsultacji z osobą, która szóstkę ma.
    Jak spotkanie dojdzie do skutku dam znać na forum co z tego wynikło.

Coś już napisał

Tak jak obiecałem, podsumowanie porównania mojej i innej puszki.
    Na każdą puszkę zrobiłem około 100 zdjęć na dwóch różnych 50 STM, każdy egzemplarz po ok. 50 strzałów na jednej puszce. Wszystko na 1.8, na centralnym, bez przekadrowywania, po około 10 zdjęć na jeden motyw.
    W praktyce wyszło identycznie, 91% trafionych na moim 6D, 92% na drugim.

Cóż, może to moje zbyt wygórowane oczekiwania co do sprawności AF po lekturze internetowej.
    Może to uroda pięćdziesiątek STM (ale na 16-35/4L @35/4 też widać problemy z trafianiem, tego obiektywu nie zdążyliśmy jednak przetestować na obu puszkach).
    Może nie umiem robić zdjęć.

Sam fakt tak działającego AF nie przeszkadza mi w robieniu zdjęć i cieszeniu się z praktykowania tego hobby, tylko już po zrzuceniu zdjęć na kompa jak wychodzi, że niektóre pstryki są skopane właśnie przez ostrość ustawioną gdzieś na cząstce powietrze przed głównym motywem doprowadzają mnie do frustracji.

Z tego miejsca pozdrawiam.

Pełne uzależnienie

ok 10% błednych - przy tak budżetowym szkle to i tak wspaniale, czasem czytam jakieś statystyki podawane ta tym forum przez sądząc po wypowiedzi zawodowych ślubnych i często widziałem podobne na mniej budżetowym sprzętach i zawodowiec twierdził że jest zadowolony - zawsze się dziwiłem bo gdyby mój tak trafiał to bym zmienił pasję

testy rzecz trudna, więc niestety nie da się stwierdzić czy były wykonane sensownie

z moich doświadczeń wynika że na centralnym 6D trafia zawsze mój to nawet z przekadrowaniem i na 1.4

jeśli chcesz testować to na początek mikrokalibracja, potem focal i też mikrokalibracja, potem ustawić na odległości w jakiej był kalibrowany (standard to 50xogniskowa) i testować, focal ma narzędzie to testowania powtarzalności AF, nie używałem ale widziałem w opisie, a na koniec trzeba i tak kupić ostry obiektyw albo ten 50 STM przymknąć do 4 wtedy będzie ostro.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    sądząc po wypowiedzi zawodowych ślubnych i często widziałem podobne na mniej budżetowym sprzętach
    Tam dochodzi pewnie jeszcze element ruchu, u mnie wspominane wcześniej znaki drogowe skrzynki na listy były statyczne.
    testy rzecz trudna, więc niestety nie da się stwierdzić czy były wykonane sensownie
    Test jak test, jeden zrobi tak drugi inaczej. Kilka osób dawało mi tutaj wskazówki, które wykorzystywałem wcześniej. Mój polegał na pójściu na spacer, znalezieniu celu i pstryknięciu 10 fot. Czasy nie schodziły poniżej 1/125. Statyw nic nie da bo na statywie efekty wychodziły podobne. Samo testowanie wymęczyło mnie konkretnie i nie chcę mi się powtarzać tego w kółko.
    Komplet był kalibrowany na Żytniej, niedawno sama pucha pojechała na kalibracje + ustawianie matrycy (czemu korygowali? Nie wiem).

z moich doświadczeń wynika że na centralnym 6D trafia zawsze mój to nawet z przekadrowaniem i na 1.4
    Pozazdrościć beztroskich pstryków Może zamiana? :P

Uzależniony
    Miasto
    .

Jakimś cudem zgubiłem tabliczkę z podpisem trybów PASM. Nie wiecie gdzie zdobyć taka część?

Strona 490 z 495 PierwszyPierwszy ... 390440480488489490491492 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów