Czy ja wiem czy gorszy sort? Nawet w 5DS R tak podają, w starym 5D nie odnalazłem tego parametru wcale, a z kolei LR zapisuje średnią z obu wartości.
Czy ja wiem czy gorszy sort? Nawet w 5DS R tak podają, w starym 5D nie odnalazłem tego parametru wcale, a z kolei LR zapisuje średnią z obu wartości.
T17-50/2.8, C85/1.8, pleśniaki.
Czy komuś odpadło wieczko (czyli kółeczko z symbolami) z pokrętła trybów pracy aparatu ? Nie wiem czy to mam przykleić ?
Niestety, typowa przypadłość wszystkich korpusów Canona z blokadą pokrętła. Moje wieczko leży na półce pewnie już z pół roku. Bez klejenia się nie obejdzie, ale trzeba to zrobić bardzo precyzyjnie (tzn. z małą ilością spoiwa). Nie próbowałem, bo boję się, że i tak zgubię...
'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)
Taśmy dwustronne montażowe są różnej grubości. Trzeba było użyć tej najcieńszej do montażu ekranów w komórkach.
pozdro.,
mxw.
Wysłano z H815 za pomocą Tapatalk2.
pozdro.,
m.
Myślałam, że się obluzowało i przez to wypadło. A niestety nie. Musiałam uderzyć aparatem. Także klejenie przymusowe![]()
Czy to prawda że uzywajac obiektywow np tamrona/sigmy ze swiatlem f2.8 czulosc af jest oslabiona i jest tak jakby od f4.0?
mam Tamrona i uzywam go z 6D - AF dziala jak trzeba
CANON 6D, Sony a6000, c70-200mm f/4.0L, c50mm f/1.8, t28-75 f/2.8, 135mm f/2.8, Speedlite 580 EX II
--------------------------
Portfolio - moje foto portfolio
Dzięki za info, czyli przy kundlach nie działają podwójnie krzyżowe a 6d takich nie posiada. Ale stosując obiektywy f/4 już jest słabszy af bo :"Punkt centralny jest krzyżowy od f/5.6 (pionowe linie czułe od f/2.8)"
Ostatnio edytowane przez Pawelus ; 29-09-2016 o 22:01