Jeśli na 3200 są nieizyteczne to z 40d pewnie 400 będzie za duzo
Jeśli na 3200 są nieizyteczne to z 40d pewnie 400 będzie za duzo
To się nie dogadalismy
Podjedz z karta pamieci do jakiegoś sklepu np MM lub cokolwiek i zrób kilka fotek na różnym ISO. W takich sklepach zazwyczaj nie brakuje dobrych obiektów do testowania
Ja wczoraj testowałem w ten sposob 2 tele obiektywy
Nic tak nie da odczuć różnic jak własne testy
Ano nie dogadaliśmy się, ja o body, Ty o obiektywach
Obiektyw mam ze światłem 2.8, ale przy potrzebie dużej głębi muszę go przymykać conajmniej do f/8. Przy braku możliwości użycia lampy muszę wydłużać czasy. Statyw pomaga, ale nie zawsze się da. Krócej niż 1/50 raczej nie utrzymam, więc w rachubę wchodzi jedynie podnoszenie ISO. Jednak przy 800 jest już na tyle dużo szumów, że muszę często odpuścić sobie zdjęcia. No i stąd marzenia o 6d i używalnym ISO6400...
Stąd sugestia
Idź do jakiegos sklepu i poród zdjęcia. Dam zobaczysz
Dla mnie 6d po 40d to przepaść
Oczywiście na plus
Witam wszystkich.
Przesiadłem się z 550D na 6D i jestem mega zadowolony, przepaść niesamowita.
Oczywiście czytam ten temat, ale dopiero jestem na stronie 403 i zanim dotrę do końca to trochę czasu upłynie, cierpliwości już nie mam by dłużej czekać.
Więc zapytam czy mikroregulacja w body, ma jakiś negatywny wpływ na obiektyw lub body i może to wpłynąć na szybsze zużycie czegoś i konieczność odwiedzania serwisu częściej.
Mimo że obiektyw ostrzył bez zastrzeżeń, przynajmniej nic nie wzbudzało moich wątpliwości, to postanowiłem sobie jeszcze raz cyknąć tablice testową FocCal22XL, wyszedł mi FF 70mm i dałem +10 na regulacji teraz jest idealnie.
Czy ktoś może ma jakieś stwierdzenia na ten temat?
Jaki czytnik polecacie do extreme pro 95MB/s?
6D+BG-E13 Grip,C 50 1.8STM, C 100 2.8 IS USM, T SP 24-70mm 2.8 Di VC USD, T 150-600 VC USD 430EX II, Camrock T-70,
sprzedamT24-70 2.8, lub zamienię na 24-105L