Strona 459 z 495 PierwszyPierwszy ... 359409449457458459460461469 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 581 do 4 590 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    a możesz rozwinąć tą myśl? bo albo ja czegos nie zrozumiałem, albo jakieś herezje wypisujesz, że niby co psuje? same obiektywy, obrazek... czy co?
    mam na mysli, ze wolalbym do tych szkiel korpus, ktory zlapie szybko i poprawnie ostrosc na bocznych punktach. bo przy ich papierowej glebii ostrosci latwo nietrafic tam gdzie trzeba...

6D owszem ma boczne punkty AF, i z nich mozna nawet wygodnie i pewnie korzystac w scenach statycznych. ale jak przychodzi do obiektow statycznych... to IMHO nie robmy sobie jaj z pogrzebu
    www albo tez flickr

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    mam na mysli, ze wolalbym do tych szkiel korpus, ktory zlapie szybko i poprawnie ostrosc na bocznych punktach. bo przy ich papierowej glebii ostrosci latwo nietrafic tam gdzie trzeba...

6D owszem ma boczne punkty AF, i z nich mozna nawet wygodnie i pewnie korzystac w scenach statycznych. ale jak przychodzi do obiektow statycznych... to IMHO nie robmy sobie jaj z pogrzebu
    Dlatego musisz dołożyć do 5DIII.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

no to IMHO użycie słowa "psucie" było przesadą lub nadinterpretacją, a od "zielonego" oczekiwałbym bardziej stonowanych wypowiedzi, bo a nóż przeczyta to ktoś "kto od 2 tygodni jest na CB" i sie wystraszy że tylko DX nadaje sie do focenia bo te tanie body psuja obiektywy
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    Dlatego musisz dołożyć do 5DIII.
    no wlasnie ja osobiscie nie musze, bo ww szkla sa mi do niczego nie potrzebne do moich potrzeb AF w 6D jest wrecz z okladem wystarczajacy. ja mam nawet "odczepiony" AF od przycisku spustu, bo w scenach ktore foce wole ustawic ostrosc zanim pozakladam filtry na upartego to przezylbym nawet gdyby tego AF nie bylo
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    Nowy Sacz

6d jest aparatem który robi zdjęcia - tak jak tysiące innych.
    Kiedyś reportaże, śluby, zdjęcia "Artystyczne" i te sportowe robiono analogiem i to jeszcze bez AF -i dało się.
    Nie plujcie na siebie i sprzęt.
    Zamiast tego odkurzcie coś co możne leży wam jeszcze w szafie, załóżcie klisze i sprawdźcie czy wy robicie zdjęcia czy możne robi to za was aparat.
    Z życzeniami by wyszło jednak to pierwsze.
    Dziękuje koledze który kupując aparat napisał co mu w nim pasuje a co nie.

Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    6d jest aparatem który robi zdjęcia - tak jak tysiące innych.
    Kiedyś reportaże, śluby, zdjęcia "Artystyczne" i te sportowe robiono analogiem i to jeszcze bez AF -i dało się.
    Nie plujcie na siebie i sprzęt.
    Zamiast tego odkurzcie coś co możne leży wam jeszcze w szafie, załóżcie klisze i sprawdźcie czy wy robicie zdjęcia czy możne robi to za was aparat.
    Z życzeniami by wyszło jednak to pierwsze.
    Zakładanie kliszy nie jest tanie.
    Warto natomiast czasami dla zabawy podłączyć starego pleśniaka do nowego 6D .
    Dzisiaj testuję starego helisa 44-2 (a raczej to co z niego zostało) z kawałkiem dętki rowerowej. Musze ruszyć z tym zestawem w plener.
    www.cobalt.fr.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Cytat Zamieszczone przez fotna Zobacz posta
    ...

Jeśli to do mnie - nie ma problemu

Analog to inna bajka - sam mam pełno gratów.
    Na 6d używam zenitara fisheye 16mm - cud miód za małe pieniądze

Swoja drogą, lubię stare szkła - mają mniejszy kontrast - i mi się przynajmniej lepiej wyciąga szczególiki
    Ode mnie tyle

Żegnam
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Pełne uzależnienie

no wlasnie ja osobiscie nie musze, bo ww szkla sa mi do niczego nie potrzebne do moich potrzeb AF w 6D jest wrecz z okladem wystarczajacy. ja mam nawet "odczepiony" AF od przycisku spustu, bo w scenach ktore foce wole ustawic ostrosc zanim pozakladam filtry na upartego to przezylbym nawet gdyby tego AF nie bylo
    to podobnie jak ja - również mam 'odczepiony' AF od przycisku spustu - filtry to podstawowy powód, ale takie ustawienie nie przeszkadza w tych mitologicznych zdjęciach z małą głębią ostrości - wręcz przeciwnie pozwala wygodnie kontrolować działanie AF , nie koliduje również z takimi ustwaieniami jak servo - słyszałem że największe tuzy reportażu też tak ustawiają aparaty bo lubią kiedy to oni sterują aparatem, a nie aparat nimi - uważam że takie ustawienie jest efektywne.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Cytat Zamieszczone przez cobalt Zobacz posta
    W cenie do 6 000zł może i lepiej wypada Nikon D610. I nie chlapie już olejem jak poprzednik 600.
    Canon 6D to aparat dla zaawansowanego amatora, z którego będzie zadowolony. Oczywiście nie można drogą radiowa przesyłać szybko plików jak to jest w 5D3 i 1DX. Nie ma nawet obsługi USB 3.0 jak 7D2. Ale ogólnie jest OK, jak ktoś chce daje brnąc w Canonie .
    To w korpusach są wejścia USB? Ciekawe, nie zuważyłem dotąd....dlatego pewnie nie martwiłem się że są za wolne..

Ten WFT-E7A to faktycznie nabyłeś i używasz? Jeśi tak, to jesteś w ekskluzywnym klubie. Ma okrutne recenzje i delikatnie mówiąc, jest to mało popularne urządzenie nie zaliczane do do genialnych wynalazków Canona...chyba,że ktoś musi. Na pewno da sie tego używać, ale na myśl o ustawianiu i użeraniu się z interfejsem ethernetu made by Canon dostaję padaczki...
    Jakoś nie zazdroszczę właścicielom 5D3 przywileju nabycia (za >$700) i używania tej konstrukcji. Powinien się nazywać WTF a nie WFT

"all they managed to do is create a clumpy, badly fitting and uncomfortable boot. Many people have already posted about how it doesn't fit the 5d3 well, how the cable sticks out the side (easy to catch and cause damage) and how uncomfortable it is to hold (in fact dangerous as the camera is not balanced in my big hands and easy to drop as its so unbalanced.As well as those things, it has a cheap a plastic feel (unlike wft-e4), a STRANGE detachable cheap screw to lock it to the camera body and is NOT tripod mountable (unless you detach the clumsy shaped transmitter from the body and tape it somewhere - which will also make it prone to break easily and give you a cabled 'wireless' transmitter.CANON YOU REALLY FAILED ON THIS ONE!!!Sadly there is no other reliable option (except eye-fi card) and people will have to buy it and grumble each time they use it...but at a serious price for such a clumsy solution.I have been using it side by side with 5d mk2 and the wft-e4 even is more reliable (so far) with wifi connection!!!And yes before you say i am a moaner...i have 4 pro bodies and 14 L series lenses so i think i have the right....I hope this review does not get edited as we as loyal customers have a right to give it straight!

No, I would not recommend this to a friend"
    Ostatnio edytowane przez pan.kolega ; 30-12-2015 o 20:57
    I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    ...
    Ten WFT-E7A to faktycznie nabyłeś i używasz? Jeśi tak, to jesteś w ekskluzywnym klubie. Ma okrutne recenzje i delikatnie mówiąc, jest to mało popularne urządzenie nie zaliczane do do genialnych wynalazków Canona...chyba,że ktoś musi. Na pewno da sie tego używać, ale na myśl o ustawianiu i użeraniu się z interfejsem ethernetu made by Canon dostaję padaczki...
    Jakoś nie zazdroszczę właścicielom 5D3 przywileju nabycia (za >$700) i używania tej konstrukcji. Powinien się nazywać WTF a nie WFT ....
    Nie kupiłem, bo nie współpracuje z 6D. O czym już pisałem.
    www.cobalt.fr.pl

Strona 459 z 495 PierwszyPierwszy ... 359409449457458459460461469 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów