Strona 458 z 495 PierwszyPierwszy ... 358408448456457458459460468 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 571 do 4 580 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Pełne uzależnienie

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

no to jednak słaby jest tak myślałem - to tylko niczym nieuzasadniony entuzjazm pojedynczego użytkownika może nie ma porównania czy doświadczenia tak zupełnie poza konkursem to ja pracuję na małej głębi ostrości (jak akurat nie robię widoczku zoomem bo wtedy pracuję na dużej głębi ostrości) i oczekuję "idealnego trafienia w oko czy cokolwiek innego" i nie mam z tym kłopotu - do tego potrzebna jest po prostu dobra optyka - może trochę lepsza niż 50 1.8 II o reportażu z większą fps się nie wypowiem bo nie mam na takowy parcia
    Ostatnio edytowane przez jaś ; 30-12-2015 o 14:48
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

Body Body Body... to jest jeszcze kwestia szkieł jakich używamy

Gadanie - fpsy? a na co to komu?
    Fotografuje sporty extreme i serii w życiu zrobiłem 3 sztuki - jedną na warsztatach by pokazać jak to wygląda i jak je montować i 2 serie na zawodach narciarskich freeskii bo tak zażyczył sobie organizator

Wszystko fotografuje one shot - i nie mam problemu

W reportażu serii i tak nie wykorzystasz 10kl/s
    Swoją drogą, napieprzanie zdjęć w serii - a nóż widelec coś się trafi - mało ma to z obiektywnym i świadomym fotografowaniem

edit - mała głębia ostrości - jak napisałem na poprzedniej stronie - pracuje na stąłkach i mam w swojej szklarni tylko jednego zooma - 17-40, właśnie do reportażu.

Wszystkich szkieł mogę używać od minimalnej wartości przysłony - i uwierz, trafia bez problemu

edit2

Żeby było ciekawiej - te sekwencje robiłem na 30D
    Ostatnio edytowane przez Amok ; 30-12-2015 o 14:54
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Amok Zobacz posta
    W reportażu serii i tak nie wykorzystasz 10kl/s
    no i widzisz... mylisz pojecia, tzn. nie zajarzyles o co chodzi.

reportaz to nie jest ze sobie jakis tam sport popstrykasz. tu chodzi o klasyczne walenie do kotleta jako jedyna sluszna forme wykorzystania aparatu.

i nie bedziesz nam chyba wmawial ze czarne jest czarne a biale biale. i ze nie wykorzystasz 10kl/s do takiej przysiegi chocby

mnie tez, jak jasia, martwi Twoj wybryk 6D nie nadaje sie do kotleta, a jak powszechnie wiadomo (a wiadomo - jak sie ma na Canon-Boardzie konto dluzej niz 2 tygodnie ): jak sie nie nadaje do kotleta to nie nadaje sie do niczego.

tez mam 6D, wybralem oczywiscie "bo mnie nie bylo stac na 5D mkIII" i placze w poduszke w domu, ze taki do d* aparat mam. znaczy sie nie placze, a wybralem bo mi bardziej pasowal, a po dwoch latach uzytkowania to dla mnie najlepszy korpus Canona jaki kiedykolwiek mialem. no ale staram sie za czesto nie siac zametu wypisujac takie rzeczy publicznie co niniejszym tez radze pozdr
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 30-12-2015 o 15:06
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar becekpl
    Miasto
    wawa

taaaaaaaaa, niektórzy totalnie mylą pojęcia
    kupić byle taniej a potem płakać ze się nie nadaje
    a przecież dla tych co chcą zarabiać/pracować canon przygotował wspaniałą ofertę
    odwalcie się bi$$nesmeni od amatorskiego sprzetu
    Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
    Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!

Początki nałogu
    Miasto
    Gliwice

To ja się po prostu przestanę wypowiadać tak jak zrobiłem to kilka lat temu - bo było bardzo podobne podejście

Każdy ma prawo wypowiedzieć się na dany temat - przede wszystkim konstruktywnie
    Nie pisałbym czegoś, jeśli nie miałbym praktycznego doświadczenia - w tym przypadku focenia na 6d szybkich akcji
    amen.
    / 6d / C15mm Fisheye / C17-40 / C50 1.8 STM / C135 2.0 / Fujifilm x100s / 430EX II / 2x YN685 / Voigtlander Bessa R4a + 21mm f4 + 35mm f2.5
    http://adamlakomy.pl - PORTFOLIO
    http://photoskateboarding.blogspot.com - skate portfolio

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    i nie bedziesz nam chyba wmawial ze czarne jest czarne a biale biale. i ze nie wykorzystasz 10kl/s do takiej przysiegi chocby
    Nie widzę potrzeby walenia serią podczas przysięgi i do tak zwanego kotleta w ogóle.

6D nie nadaje sie do kotleta,
    Nadaje się. 5D mk III zapewne nadaje się bardziej ale IMO różnice są minimalne. Osobiście dla mnie z FF to już stare 5D się nadawało do kotleta a 6D gorsze nie jest.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Nie widzę potrzeby walenia serią podczas przysięgi i do tak zwanego kotleta w ogóle.
    robilem temat raz, w pelni amatorsko bo dla znajomkow... wiec sie nie wypowiem. na chlopa to ja tez nie widze w ogole koniecznosci 10 fpsow w tym temacie

a przysiega to mocno ekstremalny przypadek...

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Nadaje się. 5D mk III zapewne nadaje się bardziej ale IMO różnice są minimalne. Osobiście dla mnie z FF to już stare 5D się nadawało do kotleta a 6D gorsze nie jest.
    IMHO, jak bym klepal kotleta to wolalbym mkIII. ciezszy i wiekszy, wiec lepiej sie balansuje z duzymi stalkami. no i AF, nie oszukujmy sie, jest na pewno duzo szybszy, karta CF mniej ryzykowna, korpus lepiej chroniony przed zachlapaniem itd. itp. inna kwestia ze w ogole, jesli mowimy o kotlecie, to mowimy o narzedziu pracy - a to dobiera sie glownie pod katem wygody pracy nawet jesli jest drozsze. z czym tez bym nie przesadzal, bo jak bym mial latac z workiem 35/1.4 i 85/1.2 to chocby po to by nie psuc tych szkiel roznice w cenie bym dolozyl, i tak mala na tle ceny tych sloiczkow...

ale kotlet to nie jest jedyny gatunek fotografii. a w innych (podroz, landszaft) 6D jest zwyczajnie lepszy.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar tombas
    Miasto
    Nowy Sącz

bym mial latac z workiem 35/1.4 i 85/1.2 to chocby po to by nie psuc tych szkiel roznice w cenie bym dolozyl,
    a możesz rozwinąć tą myśl? bo albo ja czegos nie zrozumiałem, albo jakieś herezje wypisujesz, że niby co psuje? same obiektywy, obrazek... czy co?
    Do zdjęć mam wszystko, prócz talentu...
    (R6, RP, RF 15-35 f/2.8L, RF 28-70 f/2L, RF 100 f/2.8L, RF 70-200 f/2.8L, EL-1, 470EX-AI)

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

A wydawało się, że wątek umarł, że o 6D napisano już wszystko, że pierdyliard razy spierali się już wyznawcy 5D3 i fanatycy 6D - bez wskazania zwycięzcy sporu... a tu znów, nie obrażając forumowiczów, jak w sejmie...
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    radiowo w 5D3 - nie słyszalem
    Transmiter WFT-E7.
    C eos 6D | T 24-70/2,8 VC USD; C 70-200/2,8 L USM; C TCx1,4II | YN-568EX
    www.cobalt.fr.pl

Strona 458 z 495 PierwszyPierwszy ... 358408448456457458459460468 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów