Strona 452 z 495 PierwszyPierwszy ... 352402442450451452453454462 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 511 do 4 520 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

70-200II i z doskoku 400/2.8 (ostatnio głównie siatkówka jeśli jest coś grane i sporadycznie nożna)

nie mam 135 i nie mam zamiaru go mieć bo do niczego mi to szkło nie jest potrzebne, może po prostu ten obiektyw jest mułem a nie AF 5d czy 6d jest ''niewystarczający'' :P

co do obiektów oddalonych, w ruchu, dobrym przykładem są mecze mojej Sparty w A klasie, strzelam głównie tym 70-200 na róznych odległościach (max pewnie będzie +/- 40m) i tam też większych problemów nie spotykam, na większych odległościach już po prostu nie opłaca mi się robić bo przy 200mm z FF już ciężko tam coś sensownie wycropować

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

mkameleg podał idealnie.

Pełne uzależnienie Awatar Eberloth

Dzięki
    Sprzęt - dekielek z przyległościami.
    Fumare humanum est!

automatyczny backup zdjec na komorke

nie zrobią tego bo 2 sloty na karty będa zarezerwowane dla wyższych (droższych) modeli
    Amator nie jest świadomy, ze potrzebuje backupu a "profi" za niego zapłaci.

automatyczne postowanie na flickr/500px/ryjobuk/.

znasz kogoś kto mając FF, robi zdjęca jako jpg i bez jakiejkolwiek obróbki umiesza je publicznie w internecie ?
    ja jeśli nie "dłubię w rawach" bo nie warto, to nawet przed umieszczeniem ich na allegro zmniejszam do 1024, zmianiam kompresję...
    Po co wysyłać w swiat zdjęcia 5 MB ? Wydaję mi się ze posiadacze FF wolą mieć kontrolę nad tym co udostępniają
    Po kolejne... Nie wiem czy chciałbym mieć połaczony aparat z portalem społecznościowym.... brakuje tego, ze zrobię jakąś sesję prywatną i mi to aparat wyśle w świat

Albo co gorsza: zrobię zdjęcie, nie zauważę że jest nieostre. Wyślę na FB i wszyscy znajomi z CB je zobaczą. Co to bedzie za wstyd !!

automatyczna synchronizacja czasu z zegarem internetowym (i korekta strefy czasowej),
    O to bym chciał !
    podpisuję się oburącz !
    Ostatnio edytowane przez Cluer ; 26-08-2015 o 10:53 Powód: literówki ;)
    40D + BG-E2N + 16-35 + 50 + 85 + 70-200

Początki nałogu
    Miasto
    Lubelskie

Moje 6D kompletnie mi nie przeszkadza w tym co robię, mało tego bardzo ułatwia pracę, bardzo lubię i chwale ten aparat do 5d Mk II nie wrócę, mkIII nie jest dla mnie.
    Ostatnio edytowane przez Yaru ; 26-08-2015 o 11:45

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Ja przy mojej amatorskiej (statycznej) fotografii portretowej mam same celne strzały. 6D do portretu - kosa!
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    znasz kogoś kto mając FF, robi zdjęca jako jpg i bez jakiejkolwiek obróbki umiesza je publicznie w internecie ?
    ja jeśli nie "dłubię w rawach" bo nie warto, to nawet przed umieszczeniem ich na allegro zmniejszam do 1024, zmianiam kompresję...
    Po co wysyłać w swiat zdjęcia 5 MB ? Wydaję mi się ze posiadacze FF wolą mieć kontrolę nad tym co udostępniają
    nie bez obrobki i nie 5MB! sensowny software moglby automatycznie wywolywac fote do rozmiaru malego (1024x683 w ogromnej wiekszosci wypadkow wystarcza!) z konkretnym profilem kolorow. przeciez to nie jest fizyka jadrowa, zeby takie cos wykminic???

Cytat Zamieszczone przez Cluer Zobacz posta
    Po kolejne... Nie wiem czy chciałbym mieć połaczony aparat z portalem społecznościowym.... brakuje tego, ze zrobię jakąś sesję prywatną i mi to aparat wyśle w świat
    chcialbym moc wyslac chocby malzonce fote z pleneru. minute po tym jak ja wykonalem. wszystkie elementy potrzebne do zrealizowania tej funcji programowej Canon ma. tylko nie ma software'u. bo to wymaga wyobrazni uzytkowej, tej Japonczycy nie maja

automatycznego wysylania mi osobiscie nie potrzeba. ale mlode pokolenie na to inaczej patrzy. a to tam leza dla Canona mozliwosci rozwoju, nie wsrod siwych dziadkow (jak nizej podpisany), ktorzy pamietajac workflow filmowy wciaz akceptuja to co teraz jest: wyjmij film -> zanies do labu (AD 1950) ===> wyjmij karte pamieci -> zanies do kompa (2000 AD). jak sie to porowna z workflow smartfonow to jest smiech na sali. i tyle.

zreszta, podciagasz od razu automatyczne wysylanie pod kazde zdjecie. a to oczywiscie nie musi byc prawda. wystarczy np. jesli aparat foto sam opublikuje zdjecia wybrane przez uzytkownika (takim guziorem RATE jak jest w 5D mkIII na ten chocby przyklad). przeciez nigdzie nie jest napisane, ze to musi byc wylacznie kazde zrobione zdjecie albo zadne.
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 31-08-2015 o 08:45
    www albo tez flickr

Początki nałogu
    Miasto
    WN

Nie rozumie troszkie.
    Albo z komóry walę i wysyłam gdziekolwiek (od małżonki do tzw. portalu społecznościowego), albo tacham te ileś kg puszek, słoików i innego ustrojstwa, by potem to porządnie również wywołać.
    Jak ktoś woli cywiliżację instant - ma komórki. Jak ktoś chce porządnie - poci się z walizką sprzętu. Akurat z takiego aparatu to, co on wypluje to średnio się nadaje do oglądania bez jakiejś wstępnej chociaż obróbki, a przynajmniej chwila przy kompie istotnie zwiększy jakość tego wyplucia.
    Zresztą młode pokolenie to naprawdę mało się interesuje takimi ekstrawagancjami, jak lustrzanka. Smartfon załatwia 95% potrzeb. Jak już ktoś się interesuje, to raczej ma fotociągoty

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Cytat Zamieszczone przez chester_jds Zobacz posta
    Nie rozumie troszkie.
    Albo z komóry walę i wysyłam gdziekolwiek (od małżonki do tzw. portalu społecznościowego), albo tacham te ileś kg puszek, słoików i innego ustrojstwa, by potem to porządnie również wywołać.
    no wlasnie widze, ze nie rozumiesz

dla mnie po prostu nie ma takiej koniecznosci, zeby to byly dwa kompletnie przeciwlegle bieguny spektrum. jesli w aparacie foto jest wifi, to kwestia tylko oprogramowania jest, zeby zrobic w nim sensowna mozliwosc przeslania zdjecia w swiat. z ktorej korzystac bedzie wiecej uzytkownikow niz z chocby guzika do drukowania (ktory Canon wciskal ludziom przez gardlo nawet nie 10 lat temu)...

Jak ktoś woli cywiliżację instant - ma komórki. Jak ktoś chce porządnie - poci się z walizką sprzętu. Akurat z takiego aparatu to, co on wypluje to średnio się nadaje do oglądania bez jakiejś wstępnej chociaż obróbki, a przynajmniej chwila przy kompie istotnie zwiększy jakość tego wyplucia.
    o to jakiej jakosci jest to zdjecie bez obrobki (swoja droga, ja chyba robie lepsze ) juz moge sie sam martwic najpierw chcialbym miec w ogole co rozwazac. bo jak nie ma takiej opcji w ogole, to pozostaje komorka.

Zresztą młode pokolenie to naprawdę mało się interesuje takimi ekstrawagancjami, jak lustrzanka. Smartfon załatwia 95% potrzeb. Jak już ktoś się interesuje, to raczej ma fotociągoty
    i teraz kluczowe pytanie, do przemyslenia na spokojnie w domu: to o czym piszesz o braku zainteresowania mlodziezy lustrzankami (czy ogolnie samodzielnymi aparatami) skoro sa smarftony - to jest przyczyna braku takich ficzerow w tych aparatach? czy skutek?

upieram sie, ze gdyby z 5 lat temu Japoncy przetarli oczy i porobili wifi i normalny software do wszystkich aparatow cyfrowych jak leci, to ich wyniki sprzedazy nie lezaly by i kwiczaly tak jak teraz
    www albo tez flickr

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    pod wzgledem AF nie ma wyraznej roznicy miedzy 5D mkII a 6D. jest lepiej na centralnym po cmoku, ale ogolnie to jak sie 5D mkII zaniesie do dobrego wyczyszczenia (najczestszy problem z trafnoscia ukladu AF!) to sie to mocno wyrownuje

jak zwykle sie wtrace... ze moze nie przesadzajmy. takie wyplaty* to w Luksemburgu albo Monako...
    pomijam kraje typu Hiszpania czy Portugalia (o Grecji nawet nie zaczynam) gdzie to absolutnie nie jest prawda. tam sie ludzie ciesza, jesli jakakolwiek wyplata jest...

* - z czego to tez nie jest takie proste, bo koszty zycia "na zachodzie" tez sa odpowiednio wyzsze (hipoteki, zarcie, benzyna), wiec to co zostaje czlowiekowi na zycie to nie starcza tak sobie o na 6D oczywiscie to jest nadal wyraznie wiecej niz w Polsce
    Nie zgodzę się ze benzyna taka droga na zachodzie, nie dalej niż 2 tyg temu Luksemburg paliwo po 1,003E, Niemcy 1,11E, We francji trochę wiecej... paliwo tyle co u nas a wypłaty 4x mniejsze mamy... . Z jedzeniem też róznie bywa, często jak widze drożej ale nie na tyle... o ubraniach sie nie wypowiadam bo według mnie u nas jest dużo drożej niż na zachodzie...

A co do tematu, Mi obrazek z 6D lepiej pasuje niz z 5dmkIII jednak AF w 6D jest całkowicie do kitu przy dynamicznych scenach.
    Ostatnio edytowane przez dj_zibi ; 31-08-2015 o 13:08

Strona 452 z 495 PierwszyPierwszy ... 352402442450451452453454462 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów