skoro ładowarka nie chciała ładować to znaczy ze akumulator był walnięty, proste?
no chyba ze do ładowarki tez jest soft i po uaktualnieniu nagle zacznie ładować
a na co jeszcze trzeba uważać?
oświeć proszę
jakie wy czasem bzdury wypisujecie,jeju![]()
Ostatnio edytowane przez becekpl ; 27-12-2014 o 15:28
Nie mamy pańskiego płaszcza i co pan nam zrobi?
Cham się uprze i mu daj. No skąd ja wezmę, jak nie mam!
becekpl -->
stare newelle i niektóre inne chinskie marki na początku nie działały w 6D - wprowadzili jakieś nowsze modele i banglają. Sam mam 3 newelle, jakiegoś photixa i 6 oryginalne. W 60D działaja wszystkie, w 6D 5 z nich.
O dziwno prawie identycznie jest z ładowarkami.. wyglądają identycznie a jednak coś się w nich różni. ta od 60D ładuje wszystkie baterie, ta od 6D nie chce ładować starego newella i photixa - włacza się szybki migający sygnał i nie ładuje.
Canon 6D, 60D, EF 24-105/4 L, EF 50/1.8, EF 85/1.8, Samyang 14/2.8, Sigma 17-70/2.8-4.0
dalej nie rozumiem jak nowy soft do body ma wpłynąć na prace ładowarki
czytam,potem byla uwaga ze ładowarka nie widzi tych baterii
co zatem zmieni ten soft???
po co bateria której nie widzi ładowarka a widzi tylko body?jak ja naładujesz?
Te dwa posty to były zdarzenia rozłącze. Jak w rachunku prawdopodobieństwa.
Sprzęt - dekielek z przyległościami.
Fumare humanum est!
Ulepszona ładowarka od 6d nie ładuje starszych kundli, które ładuje ładowarka od 60d albo ładowarka-kundel. Jak już sa naładowane, to działaja z 6d. Tylko procenty itp. ficzery baterii nie działaja.
Co do wrażenia, że AF działa lepiej, byłbym sceptyczny. To bardzo trudno ocenić. Mi się czasem wydaje, że samochód jedzie lepiej po umyciu.![]()
I don't always shoot wide angle zooms, but when I do, I prefer the 16-35 f/4 IS.
Witam. Mam 6D od kilku miesiecy, ale dopiero teraz zainstalowalem nowego PhotoshopaCC i cos mi nie gra z kolorami w Adobe.
RAWy w DPP canona wygladaja w miare poprawnie (pomijajac fakt ze wiekszosc jest mniej lub bardziej niedoswietlona i na sporej czesci zdjec jest za duzo magenty), natomiast w Adobe Camera Raw i adobe bridge kolory sa przejaskrawione (oversaturated), kontrast jest sporo wiekszy i ciezko jest mi ustawic zadowalajacy balans bieli. Ja wiem, ze Adobe ma swoje wlasne algorytmy do otwierania RAWow i ze jakas roznica wynikajaca z tego faktu bedzie zawsze odzwierciedlona w innym wygladzie zdjecia otwartego w ACR w stosunku do DPP. Ale w moim wypadku zdjecia zaraz po otwarciu w ACR wygladaja na tyle gorzej, ze jakakolwiek obrobka ich w tym programie staje sie problematyczna. Zamiana standardowego profilu Adobe na Faithful w Camera Calibration tab pomaga nieznacznie zjechac z nasyceniem kolorow ale i tak mam problemy np. z tym jak skora jest wyswietlana na monitorze (wyglada na przepalona podczas gdy histogram jest poprawny).
Moje pytanie jest do uzytkownikow 6D ktorzy obrabiaja zdjecia w ACR. Czy zaobserwowaliscie podobne problemy? Czy ten typ tak ma i trzeba sie przyzwyczaic, czy moze cos jest nie tak z aparatem lub oprogramowaniem? Czy wasze aparaty tez maja tendencje do niedoswietlania zdjec? (Robie zdjecia od 22lat i nie mialem do tej pory problemu z niedoswietlonymi klatkami w wiekszosci robionych zdjec).
Ten problem wystepuje u mnie tylko z plikami z 6D.