Strona 359 z 495 PierwszyPierwszy ... 259309349357358359360361369409459 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 581 do 3 590 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    DJ

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Mi jakoś o szybciej aparat myśli na 45 MB/s niż jak wcześniej na 30 MB/s - robię same rawy, czasem seria 3-6 w odstępie ok. sekundowym. Teraz mam same 45MB/s i no problem
    Ja na karcie 30 MB/s nie jestem w stanie nagrać video 1080p ALL-I, zatrzymuje się po kilku sekundach.

Pełne uzależnienie

[QUOTE=mxw;1217669]Pytanie jak testy były robione - na kompie czy w aparacie? Zapis czy odczyt? Co z cache?

QUOTE]

Testy robione przy pomocy programów i benchmarków - kilka różnych dla wiarygodności. W czasie testu mierzone są zarówno zapis jak i odczyt dla plików o różnych wielkościach. Wszystko robione na kompie przy pomocy porządnego czytnika Transcend USB 3.0 pod Windows 8.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Uzależniony

Przymierzam się do zakupu tego aparatu. Czy naprawdę są aż takie problemy z tymi martwymi pikselami, o których piszą na Cyfrowe.pl??

A ja mam inne pytanie. Kupiłem 6d (wcześniej miałem 40d) i z tego co zrozumiałem z instrukcji jest możliwość bezprzewodowego wyzwalania lampy błyskowej. Mam YN-565EX i próbowałem, ale nie udało mi się jej połączyć bezprzewodowo. Pytanie: czy coś źle robię czy też nie ma takiej możliwości (z tą lampą czy z tym aparatem)? Słabo bo wcześniej w 40D mogłem chociaż z fotoceli korzystać a teraz tylko na stopce. Czy może jakiś wyzwalacz wystarczy?

Coś już napisał
    Miasto
    Tczew

Potrzebujesz pary wyzwalaczy. Jeden na aparat, drugi do lampy. Na przykład Yongnuo RF-603C lub droższy zestaw Yongnuo YN-622C. Ten drugi da dodatkowo możliwość sterowania lampy zdalnie z poziomu menu aparatu, co jest bardzo użyteczne; oraz obsługę automatyki lampy.

Czyli jednak:/ A co w takim razie oznacza zapis na str.175 w instrukcji w kwestii Funkcje lampy bezprzewodowej?

Coś już napisał
    Miasto
    Tczew

Te funkcje dotyczą sterowania lampą bezprzewodowo za pomocą czegoś co podepniesz do stopki lampy. Może to być jakaś inna lampa z funkcją master, pozwoli to sterować mocą lampy, ale nie wiem czy na przykład zoomem można w ten sposób sterować, chyba nie. Może to być też jakiś wyzwalacz radiowy jak na przykład YN-622C, wtedy można sterować też zoomem i innego tego typu parametrami.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
    Przymierzam się do zakupu tego aparatu. Czy naprawdę są aż takie problemy z tymi martwymi pikselami, o których piszą na Cyfrowe.pl??
    Nie ma żadnych problemów, a przynajmniej nie bardziej niż dotychczas

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez vaas Zobacz posta
    tylko jakie to ma znacznie w sytuacji jeśli chodzi o zapis CR2 z bufora na kartę - przez body 6D (a nie komputer)? No chyba, że testy robione przy zapisie CR2 przez body a nie na komputerze - jeśli tak, to chętnie się zastanowię nad kolejnymi zakupami kart.
    Nie widzę problemu - wystarczy podłączyć puszkę z kartą do kompa zamiast czytnika i zapuścić benchmark
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez robson999 Zobacz posta
    Pierwszy raz o tym czytam, co mnie mocno zaskoczyło. Mam body od ponad pół roku i zero problemów z tym związanych, no ale ja nie kupowałem na Cyfrowe
    Radą podobno na to jest „zapuszczenie” ręcznego czyszczenia matrycy
    Ostatnio edytowane przez Bangi ; 18-04-2014 o 13:38

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez Bangi Zobacz posta
    Pierwszy raz o tym czytam, co mnie mocno zaskoczyło. Mam body od ponad pół roku i zero problemów z tym związanych, no ale ja nie kupowałem na Cyfrowe
    Radą podobno na to jest „zapuszczenie” ręcznego czyszczenia matrycy
    Ja jestem ze wsi. Praktycznie prawie wszystko co mam , to kupiłem w sklepach internetowych. W Cyfrowe 90% całego sprzętu foto. Nie boję sie zakupów internetowych, ciekawi mnie natomiast ta sprawa związana pikselami.

To że nie kupowałeś w cyfrowe, to akurat w żaden sposób Ciebie nie wyróżnia. Przecież zawsze można trafić na jakiś felerny egzemplarz.
    Czy sprawdzałeś w sklepie swój aparat, po kątem martwych pikseli??

Strona 359 z 495 PierwszyPierwszy ... 259309349357358359360361369409459 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów