LR obsługuje to średnio, bo robi kolejną kopię... trwa to dwa razu dłużej.
Szybciej i wygodniej robi to bridge - wftpairing+eosutility+bridge - to jest moj pakiet z wyboru do sesji studyjnych z PC. Fajna opcja to przerzucanie od razu na nowo zrobione zdjecie w Bridgu. W aparacie trzeba ustawic RAW+S2 i kopiwac za pomoca EOSUtility tylko jpg S2 - wtedy dla motkow FHD jest idealnie i najszybciej. 1-2sek opoznienia.
Canon 6D, 60D, EF 24-105/4 L, EF 50/1.8, EF 85/1.8, Samyang 14/2.8, Sigma 17-70/2.8-4.0
Czy słyszeliście ale wiecie że jest problem z martwymi pixelami w 6D? Po prostu pytam, nic nie sugeruje
Przy nowych puszkach nie ma problema, wysyłasz na mapowanie matrycy bo jest na gwarancji i z głowy, nie słyszałem by ze starości ich przybywało
Awaria pokrętła w 6d?
Nie zakładam nowego wątku aby nie zaśmiecać forum.
Dziś przestało mi działać w 6d "pokrętło szybkiej kontroli".
Kręci się, ale nie mogę ani zmieniać przesłony ani przeglądać z jego pomocą zdjęć.
Oczywiście lock mam wyłączony.
Czy ktoś wie co może być przyczyna, że to pokrętło przestało reagować?
Sprawdzałem w menu wszystkie funkcja ale nic nie znalazłem.
Zanim jutro zadzwonię do serwisu może ktoś z Was mi pomoże?
POMOCY!!!!
Masz na myśli tylne pokrętło? Znajomemu padło w 60D. Sprawa mechaniczna. W 6D jest chyba takie samo jak w 60D.
Spróbuj zresetować wszystkie ustawienia do fabrycznych, wyjąć akumulator na kilkanaście minut. Jeśli to nie pomoże to serwis, póki jest gwarancja powinni wymienić![]()