Strona 261 z 495 PierwszyPierwszy ... 161211251259260261262263271311361 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 601 do 2 610 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Jakie macie odczucia w sprawie braku joysticka w 6D, jak sobie z tym radzicie z tym nowym kółeczkiem w 6D?
    Zdecydowanie w 5D joystik sprawował się lepiej niz ten kontroler w 6d... zmaina punktu AF ciutkę nieststy jest gorsza w 6d.
    W długi weekend będę sprawdzał jak 6d sprawuje się z wyzwalaczami radiowymi oraz skuteczność bocznych punktów AF

Początki nałogu

Dziękuję za odpowiedzi. Niestety, potwierdzają moje obawy.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Uzależniony

Cytat Zamieszczone przez jagular Zobacz posta
    Dziękuję za odpowiedzi. Niestety, potwierdzają moje obawy.
    obawy? hmm, nie jest to dal mnie żadne kryterium doboru body. Przerobiłem już tym body wesele, plener, chrzciny i nie widzę żadnego problemu ze zmian punktu AF. Wystarczy pobawić się godzinkę i już automatycznie przebierasz palcami

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Panowie, prosiłbym o małą opinię, obecnie pracuję*na 5D mark II, robię*zdjęcia portretowe, reklamowe, architekturę, eventy i zaczynam coraz mocniej wchodzić*w film. O ile do fotografii piątka starcza całkiem nieźle, to z filmem miałem parę*problemów i przestałem ufać*tej puszce. Za jakieś*dwa tygodnie chciałbym kupić 6D, z racji tego, że jest bezpośrednim następcą*mojej puszki i podoba mi się*pare udoskonaleń:

- af
    - iso
    - wifi//gps
    - tania pamięć (mega fajne do video)
    - rozmiar

Początkowo będę*na nim robić wszystko, finalnie to będzie kamera do kadrów w nocy, bo planujemy przesiadkę na system Blackmagic m4/3 i aps-c, w tym momencie mnie na to nie stać (7 dobrych szkieł pod pełną klatkę robi swoje) a chwilowo po prostu nie mam na czym pracować. 5D mark III odpada, bo poza dopłatą 4000 zł za dużo pól autofokusa, z których nie korzystam, zdjęć seryjnych, które nie są*mi potrzebne, dopłata 1200-1500 zł na karty CF mi wybitnie nie leży, zwłaszcza, że sprzęt na liście zakupowej jest napędzany SD i SSD :-)

Pojawiły się*jakieś*problemy o których wiadomo, a na które warto zwrócić*uwagę?

Pozdrawiam,
    igi.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Pojawiły się*jakieś*problemy o których wiadomo, a na które warto zwrócić*uwagę?
    Nie. [minimum 5 znaków]

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Nie. [minimum 5 znaków]
    Dobrze slyszec.

Jak ma sie sprawa kart SD, do tej puszki wystarcza 45mbps czy potrzeba 95-ek?
    Odnosnie GPS - nie ma problemow z lapaniem fix'a? Normalnie przy wazniejszych sesjach geotagowalem za pomoca ajfona, ale raz ze to niezbyt wygodnie, a dwa ze niespecjalnie precyzyjne.

Ps. Sorka za te gwiazdki wyzej, bezpieczniej chyba bedzie pisac bez polskich znakow :-)
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie

GPS z moich obserwacji fixuje z przeciętną szybkością, ale przyznaję od razu, że nie używałem tego jakoś często - tylko dla sprawdzenia.
    Karty z okolic 40 MB/s są wystarczające do zdjęć. Do wideo możesz potrzebować szybszych.

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    obawy? hmm, nie jest to dal mnie żadne kryterium doboru body. Przerobiłem już tym body wesele, plener, chrzciny i nie widzę żadnego problemu ze zmian punktu AF. Wystarczy pobawić się godzinkę i już automatycznie przebierasz palcami
    U mnie tak ładnie nie poszlo, oczywiście że wystarczy godzinka żeby sie nauczyć "palcować", jednak szybkość zmiany punktu jest duzo gorsza niz z joystickiem (przynajmniej u mnie). Ja znów zacząłem ostrzyć środkowym i przekadrowywać . Inna sprawa że ze względu na wielkość matrycy, punkty w 6D są jak dla mnie zbyt centralne więc przekadrowywanie i tak jest niezbędne. Poprzednio używałem 40D. W "ciężkich chwilach" przyganiam sobie że pożałowałem 4000 na 5mk3

Początki nałogu

Cytat Zamieszczone przez amroz Zobacz posta
    Dla mnie jest - i to spore.
    Chociażby dlatego, że mam obecnie 3 korpusy z joystickami, ten aparacik co najwyżej by robił jako backup, więc sprawa tego manipulatora jest ważna.
    Aparaty, obiektywy, lampy.

Dopiero zaczyna

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Karty z okolic 40 MB/s są wystarczające do zdjęć. Do wideo możesz potrzebować szybszych.
    Sandiski 45MB/s wystarcza do filmowania bo mi ani razu nie zdarzyło żeby przerwało nagranie, wyskoczył bufor lub cos podobnego

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

Strona 261 z 495 PierwszyPierwszy ... 161211251259260261262263271311361 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów