Strona 251 z 495 PierwszyPierwszy ... 151201241249250251252253261301351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 501 do 2 510 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Ja także należe do grona zadowolonych użytkowników. Przesiadłem się z 7d i widzę same pozytywy.
    Body lżejsze ale nie za lekkie, pomimo mniejszych rozmiarów dobrze leży w dłoni. Af działa świetnie, ja nie wykożystywałem w pełni zalet af w 7d więc nie czuję że coś straciłem (nie focę sportu, ale do dzieciaków wystarcza).
    Ergonomia, jak dla mnie ok oczywiście z jojstickiem było lepiej ale wybierak w 6d daje radę.
    Jakość obrazka dużo lepsza niż w 7d.
    Oczywiście 4000 ogranicza w słoneczne dni przy przysłonach 1,4 ale dla mnie nie jest to warte 4000 dopłaty.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pełne uzależnienie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Tym bardziej nie pojmuję tego, że po 5 latach od wprowadzenia 5d2 nowy 6d chociaż jest z lekka innej pułki nie dorównuje mu w pewnych kwestiach. Łyżką dziekciu jest też to, że 7d, który również nie jest zaliczany do pułki profesjonalnej ma pewne rozwiązania lepsze od 6d więc proszę nie piszcie mi, że to puszka nieprofesjonalna więc nie dało się trochę dołożyć skoro do 7d się jednak dało i to za niższe pieniądze.
    Dalej zdajesz się nie rozumieć na czym polega pozycjonowanie sprzętu. 7D to sprzęt dla entuzjastów i półprofesjonalistów, którzy nie pozwoliliby sobie (z różnych powodów) na zakup aparatu z serii 1D (tej sprzed modelu X i nie 1Ds). Model powstał w momencie, kiedy Canon postanowił zamiast jednego następcy modelu 50D dać wypaśniejszego 7D dla osób, które chciały usportowionego autofokusa, ale nie zamierzały brać jedynki, oraz 60D dla tych użytkowników, którzy mieli coś z serii 500D, a chcieli pójść dalej. Podobna rzecz spotkała następców modelu 5D Mark II (nawiasem mówiąc warto pamiętać, że 50D i 5D Mark II miały premierę niemal w tym samym czasie): mamy 5D Mark III dla osób, które chciały mieć puszkę o sznycie sportowo-reporterskim, oraz 6D dla ambitniejszych fotoamatorów. Podsumowując: jeśli już musisz porównywać, to porównuj 7D do 5D Mark III, a 6D do 60D, a nie w inny sposób. Cena tu nie ma nic do rzeczy: ona pokazuje jedynie ile warty jest dany sprzęt dla odbiorców z danej grupy docelowej, a nie bezpośrednio wyraża czy dany model jest profi, czy nie.

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Taka ciekawostka... Gdy pierwsi użytkownicy dostali w swoje ręce 6D nie mogli się nacieszyć z jego sprawności, możliwości i jakości zdjęć. Po drodze nie wyszły żadne choroby wieku dziecięcego tej puszki, a coraz więcej da się zauważyć opinii o "dodoupności" tej puszki. Czy to nie lekka przesada? Z tego co widzę, to użytkownicy tego aparatu są zadowoleni, a marudzą głównie teoretycy. Gorzej by było, gdyby było odwrotnie . Pogódźmy się z tym, że to nie aparat idealny i nie dla każdego. Niech każdy zadecyduje wedle własnych potrzeb i własnej zasobności portfela.
    30k zdjęć mi pęknie na dniach, powtórzę co mówiłem od początku, najbardziej przeszkadza (ciągle) mi zwalona ergonomia w stosunku do 5/7. Ai- servo jest z gatunku gadżetowych, poza tym to świetny aparat. WiFi użyte już na kilku sesjach, w tym zabawa, że łaziłem na imprezie z aparatem na monopodzie podpiętym, a kolega chodził za mną ze smartfonem i robił zdjęcia. Świetna zabawa . AF pracuje szybko i sprawnie na środkowym bardzo, na bocznych przyzwoicie i wystarczająco. Czasów rzędu 1/8000 to ja nie używam więc nie odczuwam. Moja 50/1.4 którą chciałem do serwisu słać (z 7D wcześniej pracowała) przeżywa drugą młodość w ostrości spokojnie konkurując z 85/1.8. Narasta natomiast zmarwienie żywotnością migawki, ale mam nadzieję że skoro 7D wytrzymała mi 288k to 6 wytrzyma przynajmniej te 150k. Potem bede się martwił. To jeszcze napiszę coś co może zaskoczy niektóych z Was - to body wspaniale zachowuje ise na wysokich iso zarówno na rawach jak i co ważne dla mnie - jpgach. Bardzo dobre body, polecam z pełną odpowiedzialnością!

Coś już napisał
    Miasto
    Koszalin

Cytat Zamieszczone przez rojo Zobacz posta
    Bardzo dobre body, polecam z pełną odpowiedzialnością!
    No i ja też. Przesiadłem się z 5d mk2
    zrobiłem to świadomie i w pełni władz umysłowych. O zaletach nie piszę - wielokrotnie już zostało to zrobione - kto nie wierzy i tak po moim poście tego nie zrobi, ale ... dorzuciłem swoje 3 grosze.
    Magia zdjęć

Coś już napisał
    Miasto
    Stargard

Ja też zmieniłem 5DII na 6D. Brakuje kilku guzików na wierzchu, ale da się z tym żyć Dla mnie to nie jest duży problem, wszystko co potrzebuję jest dostępne w podręcznym menu po naciśnięciu jednego przycisku. Dla mnie świetny sprzęt! Tak jak niektórzy pisali - za różnicę w cenie w stosunku do 5DIII, wolę dokupić jakieś eL

Bywalec
    Miasto
    Gliwice

Pragnę zauważyć, że półka nie ma nic wspólnego z pułkiem. Dziękuję za uwagę.
    Zaraz Cię któryś Moderator dorwie, regulaminowo, jak w pułku, albo raczej kompanii...

Uzależniony
    Miasto
    Krasnystaw

Pragnę zauważyć, że półka nie ma nic wspólnego z pułkiem. Dziękuję za uwagę.
    To mi się podoba.
    Cierpię na chroniczny brak wolnego czasu i ... talentu.
    R5 ; RF24-105 f4; RF35 f/1,8; RF50 f1.8; RF14-35 f4; EF50 f1.4; EF85 f1.8; EF70-200 f4IS; EF135 f2; 430EXII; RF 100-400 f5.6-8

Cytat Zamieszczone przez e-pic Zobacz posta
    Ja też zmieniłem 5DII na 6D. Brakuje kilku guzików na wierzchu, ale da się z tym żyć Dla mnie to nie jest duży problem, wszystko co potrzebuję jest dostępne w podręcznym menu po naciśnięciu jednego przycisku. Dla mnie świetny sprzęt! Tak jak niektórzy pisali - za różnicę w cenie w stosunku do 5DIII, wolę dokupić jakieś eL

Pewnie, że tak! Powinni zlikwidować też górny wyświetlacz - wszystko co on pokazuje byłoby dostępne w podręcznym menu po naciśnięciu

jednego przycisku. Różnica w cenie w stosunku do 5DIII byłaby jeszcze większa. I wtedy Ci których nie stać na 5dmIII mogliby

kupić za pieniądze których nie mają jakieś dwie elki ...

Coś już napisał
    Miasto
    Stargard

Cytat Zamieszczone przez Lucky Luck Zobacz posta
    Pewnie, że tak! Powinni zlikwidować też górny wyświetlacz - wszystko co on pokazuje byłoby dostępne w podręcznym menu po naciśnięciu

jednego przycisku. Różnica w cenie w stosunku do 5DIII byłaby jeszcze większa. I wtedy Ci których nie stać na 5dmIII mogliby

Kolegę chyba trochę poniosło...

Uzależniony Awatar jac+

jednego przycisku. Różnica w cenie w stosunku do 5DIII byłaby jeszcze większa.
    Myślę, że i na takiego kastrata znaleźliby się klienci. Na przykład użytkownicy canonów xxxD, którzy nigdy nie mieli górnego wyświetlacza, a jakoś zdjęcia robili.

Jak ktoś nie ma kasy to jak sądzę NICZEGO nie może kupić, nie wspominając już nawet od dwóch eLkach .
    Ostatnio edytowane przez jac+ ; 03-04-2013 o 15:02
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Strona 251 z 495 PierwszyPierwszy ... 151201241249250251252253261301351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów