Porównujecie reporterską puszkę APSC z entry FullFramem dla landszafciarzy.
To przecież zupełnie inny sprzęt, nieprzypadkowo w tylu sprawach różny. Dla marud, bez wymieniania z imienia i nazwiska potrzebna jest chyba 1DX za 7 tys.
Też nie doskonały, za ciężki.
Ostatnio edytowane przez Paprochwbody ; 02-03-2013 o 23:38
Są tacy debile jak ja, dla których najważniejsze funkcje aparatu fotograficznego zapewnia już nawet 300d. Reszta ułatwia tylko zrobienie zdjęcia w mniej sprzyjających warunkach.
--- Kolejny post ---
Nie o czelność idzie. Nie dostrzegasz jego zalet. Widzisz same wady. Dla nas (którzy widzimy jego zalety) te wady nie mają najmniejszego znaczenia.
Dobrze, że rynek foto się dzieli. Gdyby tak nie było wszyscy musielibyścmy kupować 1d. A tak mamy 7d dla maniaków AF i tele oraz 6d dla ciemnostrzelnych i landszafciarzy (nie lubię tego słowa)
--- Kolejny post ---
Zresztą, co byś mi polecił, gdybym na tym forum zapytał: Co kupić. Budżet do 8000 złotych, może kapkę więcej. Trochę już pstrykam 400d i brakuje mi zdecydowanie ISO, lubię focić w ciemnicy ale sprzęt mnie ogranicza, zakochałem się w FF (tego jestem pewien), AF z 400d jest dla mnie w pełni zadowalający, nie używam servo, celuję na centralnym i nie zamierzam tego zmieniać.
Mam sporo szkieł canona i nie zmienię systemu
Ciekaw jestem Twojej (i innych) opinii i porady dla takiego ktosia jak ja...
Czy ktoś poleci mi 5dIII, 5dII, 5d?
Ostatnio edytowane przez DitchesKing ; 02-03-2013 o 23:25
Nie 7D?)))))
Najzabawniejsze że AF w 7D jest jakięs 70% bardziej zawodny niż ten w 6D. Ilość nie trafionych zdjęć mi się odwróciła, a jak miałem 7D to byłem przekonany, że to tak po prostu ma być...
tak jestem głupi i jestem dumny z mojej głupoty![]()
Ktoś parę stron temu pytał o wyzwalanie 6D z pilota. Ja mam takiego starego chińczyka ładnie zwanego zamiennikiem z napisem 'for Canon'. I nawet ten badziew z 6D działa lepiej niż z 450D, gdzie co trochę wymieniałem baterie (w pilotku) bo działał jak mu się podobało.
Miesiąc temu testowałem baterie Phottix LP-E6, które już miały 'poprawiony' chip i współpracowały z 5D3, natomiast nadal nie dogadywały się ani z aparatem 6D, ani z ładowarką do 6D, od początku potrójne miganie diody, po kilku (3-4) godzinach to samo.
Dla zastanawiających się nad kupnem 6D. Gdyby ten aparat nie był najlepszą ofertą z tej półki to nie byłoby tu tyle wpisów szanownych właścicieli aparatków 7D i piątek.
6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.
Tak! to jest najzabawniejsze .... ten dziadowski zawodny af w 7d .
Cytat o głupocie był tylko cytatem .... po prostu mnie zastanowił
--- Kolejny post ---
Ja Cię nie powstrzymuję i nie zniechęcam do zakupu 6d. Piszę jasno i chyba bez błędów
ortograficznych co MNIE powstrzymuje przed zakupem.
Ostatnio edytowane przez Lucky Luck ; 03-03-2013 o 08:12