Strona 219 z 495 PierwszyPierwszy ... 119169209217218219220221229269319 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 181 do 2 190 z 4950

Wątek: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Canon 6D - teraz juz naprawde oficjalnie

Cytat Zamieszczone przez pawelxx Zobacz posta
    PS. Niedawno dopiero zobaczylem zdjecia z porownaniem rozmieszczenia punktow AF w 5DIII - no i niestety rewelacji nie ma - w sumie (jak dla mnie) przy takim rozmieszczeniu puntkow to 24 punkty bylyby juz optimum i nie potrzeba tych 50 kilku punktow.
    Nie masz racji, taka ilość punktów jest przydatna w servo.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Ale ustaliliśmy, że 6D nie ma użytecznego servo.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Ja wiem, że w tytule wątku jest 6D, ale pawelxx pisał o nowej piątce.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

No tak. Udzielając się w wątku nie należy sugerować się jego tytułem. ;-)

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Nie masz racji, taka ilość punktów jest przydatna w servo.
    A to o tym nie pomyslalem :-P

W sumie ja nie raz fotografujac pilke nozna akurat nie uzywalem servo (ani na 50D, ani na 5DC) i dawalo sie rade - oczywiscie servo na pewno ulatwia sprawe - ale znow jak sie go "prawie nie ma" to i tak da sie zrobic dobre zdjecia.

Pełne uzależnienie

Bo mu brakuje punktów AF

Coś już napisał

E no... idąca para młodych, bądź tańcząca 1 taniec => to nie są szybkości w stylu jadącego auta, nie przesadzajmy. I tutaj AI servo da radę.
    Dla mnie, ja celuję fotografię ślubną ze sprzętem myślę , że AI servo się przyda. Może wyjdzie jakiś update softaware to coś poprawią

Po za tym servo już było testowane, ok 70% trafień ale to w przypadku goniących osób, więc nie ma załamki.

@Rojo szalejących na koncercie przy niemal całkowitej ciemnicy strzelał i dawało radę,,, także

Początki nałogu Awatar rojo
    Miasto
    Gdynia

@Rojo szalejących na koncercie przy niemal całkowitej ciemnicy strzelał i dawało radę,,, także
    tylko ja robię koncerty od prawie 10 lat i już wiem nawet z jakim interwałem i w jakim kierunku poszczególni artyści się przemieszczają , a tak na serio to w życiu na koncertach nie robiłe na ai-servo, jest to dla mnie niewykonalne, za dużo zmiennych, za dużo elementów w kadrze na które af może sobie pofrunąc bo je dostrzeże, do tego zmieniające sie co sekunę albo szybciej światła. Nie, koncertówek nie robi się na ai-servo

Coś już napisał

@Rojo sorka, troszkę ogólnie napisałem => no jak w takich warunkach jak TY robiłeś, sprzęt daje radę, no to dla mnie jest to PERŁA ... no tylko tych 10 lat doświadczenia mi braknie i tu może być jedyny problem

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Miałem się nie odzywać, ale nie mogę.... po prostu jak czytam te niektóre posty to marszczy mi się...
    Był ktoś kiedyś na koncercie? Widział ile tam jest świateł? Pewno nie zwracaliście na to uwagi nigdy, albo byliście zaciekawieni samym koncertem, albo napojeni... Zazwyczaj jest tak, to zależy gdzie będziecie stali, w fosie zazwyczaj jest trochę czasu na przymiarkę a wokół was są światła, masa świateł. Na koncercie wykonywałem zdjęcia ojjj dawno temu jeszcze takim aparatem Nikon D70 z heliosem m42 za 20zł obgryzionym przez psa.
    Kilka zdjec mozna znalezc tutaj Index of /bbb Dało się zrobić? dało... to tym bardziej da się to zrobić dowolnym aparatem i w zasadzie dowolnym obiektywem i to nie jest jakaś szczególna właściwość przypisana tylko do Canona 6D. A że nim łatwiej, bo technologicznie zaawansowany to już inna sprawa.
    Każdy sprzęt da radę!

A co do wykonywania zdjęć na koncertach, nie potrzeba żadnego servo... tak jak Royo napisał, nie potrzeba żadnego kombinowania, wystarczy bujać się w takt muzyki razem z wykonawcami na scenie
    Ostatnio edytowane przez ekrowa ; 28-02-2013 o 16:46

Strona 219 z 495 PierwszyPierwszy ... 119169209217218219220221229269319 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów